JavaScript

Har du et hjerte for problemløsning og IT? Da er kanskje vårt program i JavaScript noe for deg. I løpet av 12 uker vil du utvikle kunnskaper innen programmering for både web og mobil. Du vil lære deg å skape interaktive nettsider, i kombinasjon med å utvikle deg til å bli en fremgangsrik konsulent i IT-bransjen. Programmet er kostnadsfritt og etter endt utdannelse blir du ansatt i Academic Work, med oppdrag hos en av Academic Work sine kunder.

Om programmet

JavaScript er et tekstbasert programmeringsspråk som benyttes både på kunde- og server-siden for å skape interaktive nettsider og webapplikasjoner. Hvor HTML og CSS er språk som gir struktur og stil til nettsider, gir JavaScript nettsider interaktive elementer med mål å engasjere brukeren. Kjente eksempler på JavaScript i praksis er eksempelvis søkeboksen på Netflix eller knappen for oppdatering av din feed på Twitter.

Å lære seg et programmeringsspråk er krevende, men med de rette verktøyene og god veiledning fra våre dyktige lærere vet vi at det er mulig å gjennomføre på 12 uker. Om du har erfaring med programmering er ikke like viktig for oss. Vi er overbevist om at du med høye ambisjoner, sterk motivasjon, sans for logikk og rette personlige egenskaper vil bli en god IT-konsulent. For å bli en fremgangsrik IT-konsulent kreves det mer enn kun teknisk kompetanse. Du vil derfor også utvikle dine samarbeidsevner og prosjektlederegenskaper med dedikerte medstudenter. Gjennom din 12 ukers utdannelse vil du ikke bare bytte karriere, men skape din egen portefølje av arbeid du stolt kan vise frem til fremtidige arbeidsgivere.

Usikker på om JavaScript-programmet er perfekt match for deg? Les historien om vår JavaScript-konsulent Cathy, som gikk kurset vinteren 2020.

JavaScript-programmets innhold i korthet:

- Introduksjon til webutvikling inklusiv HTML 5, JavaScript, CSS 3
- Hvordan sette opp ditt eget utviklingsmiljø for webutvikling med NodeJS
- Brukervennlighet og UX
- Introduksjon til front-end biblioteket Bootstrap
- JavaScript rammeverket React
- Introduksjon til SQL for arbeid med relasjonsdatabaser og NoSQL-databasen MongoDB
- Webteknologi som AJAX og dataformatet JSON
- Hvordan skape og benytte REST API:er til webtjenester
- Agilt teamarbeid etter utviklingsmetoder som SCRUM og Kanban

Gjennomføringen av programmet vil etter planen foregå fysisk ved vår campus i Nydalen, Oslo. Som følge av koronapandemien vil vi likevel ta forbehold om at ved behov vil deler av undervisningen gjennomføres digitalt. Programmet er støttet opp av lærere, og gjeldende undervisningstid er mandag-fredag 09:00-17:00.

Tør du ta steget og starte en ny karriere på 12 uker? La noen av våre tidligere studenter fortelle deg hvorfor.

Hvordan søker jeg?

Rekrutteringsprosessen gjennomføres av Academic Work. Her fokuseres det utelukkende på individets ambisjon, problemløsningsevne, sterke motivasjon og rette personlige egenskaper. Utvalgsprosessen begynner med tester som måler om du har det som kreves for å lære deg programmering på 12 uker. Er du nysgjerrig på ytterligere detaljer knyttet til rekrutteringsprosessen kan du lese mer her.

Hvordan påvirker koronapandemien det norske arbeidsmarkedet?

AW Academy er innforstått med koronapandemiens påvirkning og fortsatte påvirkning på det norske arbeidsmarkedet. Behovet for rett IT-kompetanse er dog fortsatt prekært og gjennom kontinuerlig dialog med kunder og samarbeidspartnere blir det tydelig at flere og flere retter blikket fremover og ser positivt på mulighetene for 2021. Behovet for mennesker med rask omstillingsevne, oppdatert kunnskap og tverrfaglig kompetanse er etterspurt og vi i AW Academy ønsker å bistå markedet med tilgang på kandidater.