Data Analysts

Er du nysgjerrig og liker problemløsning? Trives du med å dykke ned i fakta og tall? Gjennom Academy kan du utdanne deg til å bli dataanlytiker på bare 12 uker. Etter endt kurs er du garantert jobb hos en av Academic Work sine kunder, blant annet SAS Institute, som er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. Rekrutteringsprosessen starter med to tester.

Obs! Rekrutteringsprosessen er nå stengt! Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev her for å få informasjon om når neste rekrutteringsprosess åpner.

Hvorfor Dataanalytiker? 

Bruk av data er «gull verdt» for bedrifter og virksomheter. Men innsamling av data har ingen verdi hvis det ikke finnes personer som kan lese informasjonen og tolke hva den betyr. Her spiller dataanalytikere en helt sentral rolle. Noen av de viktigste oppgavene en dataanalytiker gjør er å samle, sortere, og studere forskjellige sett med informasjon.  

Ved å analysere informasjon kan de forklare hvordan og hvorfor ting skjer, og hjelpe organisasjoner med å bruke informasjonen – enten formålet er vekst for virksomheten, utvikle helsetjenester eller forhindre trafikkulykker.

Etterspørselen etter dataanalytikere er stor, og den er økende. Nå gir Academy deg en unik mulighet til å delta på et 12-ukers intensivt Data Analysts-program med en garantert jobb i etterkant. Kurset krever ingen forkunnskaper. Er du interessert i Academy generelt? les om alle våre programmer her.

Vil du vite mer om rollen som dataanalytiker? Les om Mia som fant drømmejobben gjennom SAS Institute.

Utdannelsens innhold

Under kurset vil du lære en rekke teknologier, så vel som ferdighetene knyttet til å jobbe med analyseprosjekter. Allikevel er den mest verdifulle leksjonen for IT-bransjen at du lærer å lære. I en bransje som er i stadig utvikling, vil de som kjenner sine ferdigheter og kontinuerlig ønsker å utvikle dem, gjøre det aller best.  

 

I løpet av 12 uker skal du gjennom følgende..

  • Forstå sammenhengen mellom virksomhet og data, og forstå hvordan og med hvilke data problemer skal løses.
  • Kode enkle prediksjonsmodeller ved å bruke forhåndsbygde biblioteker.
  • Python og R som programmeringsspråk
  • Presentere og visualisere data i f.eks. Power BI.
  • Behandle big data (SQL) for analytiske formål.
  • Kjenne til de vanligste dataanalyseverktøyene.
  • Strukturere prosjekter i arbeidstrinn ved å bruke smidige metoder.
  • Benytte salg- og kommunikasjonsferdigheter som vil forberede deg til hverdagen som konsulent.

Etter utdannelsen

I begynnelsen av din karriere vil du kunne behandle, administrere og tolke data. Du vil lage visualiserte rapporter for å støtte administratoriske beslutninger. Etterhvert som ferdighetene dine vokser, vil du gå videre til mer analytiske oppgaver. Etter utdannelsen venter en jobb hos en av kundene til Academic Work. I løpet av prosessen vil Academic Work sine rekruttere matche deg med det selskapet de anser som best egnet for deg, som avgjøres etter intervju med Academic Work.

Kickstart din karriere med Academy

Utdannelsen vil gjennomføres intensivt over 12 uker. Utdannelsen er basert på Accelerated Learning. Dette innebærer praktisk læring i høyt tempo, samarbeid i team og konstant feedback. Akkurat som i arbeidslivet, vil du jobbe både individuelt og i grupper sammen de andre konsulentene i klassen.
Din utvikling er viktig for oss på Academy, derfor vil du under opplæringen motta støtte fra lærere og din program-manager for å se hvordan du holder tritt med det tekniske og at det går bra med deg. Regelmessig vil du også gjennomføre tester og oppgaver slik at du kan følge med på din egen utviklingskurve.

Å utfordre utdanningsmodellen og få fast jobb ved endt program krever ikke bare høy motivasjon og lærevilje, men også den riktige læringsevnen. Derfor begynner søknadsprosessen med tester som måler nettopp dette. Å bestå disse testene, i tillegg til å være over 18 år og ha gode kunnskaper i norsk og engelsk – det eneste kravet for å søke. Når du har bestått testene, vil du kunne starte søknadsprosessen ved å sende inn et motivasjonsbrev og din CV.