Dataanalytiker

Det finnes enorme mengder data og informasjon tilgjengelig til enhver tid, men vet man ikke hvordan anvende og benytte seg av denne informasjonen har den ingen verdi. Dataanalyse er essensielt for å kunne håndtere store mengder data og tall på en fornuftig og effektiv måte. Har du en interesse for programmering og analyse? Liker du å se muligheter og sammenhenger mellom tall og data? AW Academy kan gi deg den utdannelsen du trenger for å bli Dataanalytiker på 12 uker! Etter fullført kurs er du sikret jobb hos en av Academic Work sine kunder. Start med å ta våre to tester.

Hvorfor jobbe som Dataanalytiker? 

Bruk av data har de siste årene utviklet seg til et satsingsområde for bedrifter i alle industrier. Mer data samles og lagres enn noen gang før, men data i seg selv er verdiløs med mindre den tas i bruk. Her spiller Dataanalytikere en helt sentral rolle; Dataanalytikere er utviklere med spisskompetanse innen dataprosessering, analyse og kunstig intelligens.

Ved å analysere informasjon kan de forklare hvordan og hvorfor ting skjer, og hjelpe organisasjoner med å bruke informasjonen – enten formålet er vekst for virksomheten, automatisering av manuelle og tidkrevende prosesser, utvikling av helsetjenester eller å forhindre trafikkulykker.

Etterspørselen etter Dataanalytikere er stor, og den er økende. Nå gir AW Academy deg en unik mulighet til å delta på et 12-ukers intensivt Dataanalytiker-program med en garantert jobb i etterkant. Kurset krever ingen forkunnskaper. Er du interessert i Academy generelt? Les om alle våre programmer her (scroll ned til bunnen og du finner 'Våre kurs' på høyre side).

Vil du vite mer om rollen som Dataanalytiker? Les om Salam sin opplevelse av Dataanalytiker-programmet og tiden etter.

Utdannelsens innhold

Kurset vil ta deg fra A til Å i dataens rolle i en moderne bedrift, fra innsamling og lagring til analyse og maskinlæring. Du vil få kjennskap og erfaring med en rekke ulike verktøy, metoder og teknikker som vil gjøre deg i stand til å jobbe med data- og analyseprosjekter hos enhver bedrift. Tross dette er kanskje den viktigste leksjonen at du lærer å lære. Datadomenet utvikler seg i stor hastighet, og det er de som raskest tilegner seg ny kunnskap og videreutvikler evnene sine som gjør det aller best.

I løpet av 12 uker skal du gjennom følgende:

  • Hente innsikt fra data med SQL, dataens hovedspråk
  • Skrive programmer og håndtere data med Python, som brukes gjennomgående i hele kurset
  • Forstå sammenhengen mellom virksomhet og data, og forstå hvordan og med hvilke data problemer skal løses
  • Teknikker fra datavarehus, for å bygge fundamentet for ethvert analytisk system
  • Datavisualisering, med blant annet Power BI
  • Smidig prosjektmetodikk for å jobbe iterativt og kontinuerlig levere verdi I et prosjekt
  • Maskinlæring og “deep learning”: teknikkene som har revolusjonert hele IT-bransjen
  • Container-teknologi for sømløs utvikling og utrulling av programvare
  • Skyteknologi
  • Utvikle ferdigheter som vil forberede deg til hverdagen innen dataanalyse

Etter utdannelsen

I begynnelsen av din karriere vil du kunne behandle, administrere og tolke data. Du vil lage visualiserte rapporter for å støtte administrative beslutninger. Etterhvert som ferdighetene dine vokser, vil du gå videre til mer analytiske oppgaver. Etter utdannelsen venter en jobb hos en av kundene til Academic Work. I løpet av prosessen vil Academic Work sine rekruttere matche deg med det selskapet de anser som best egnet for deg, som avgjøres etter intervju med Academic Work.


Få en ny karriere med AW Academy

Utdannelsen vil gjennomføres intensivt over 12 uker. Utdannelsen er basert på Accelerated Learning. Mellom 08:30 og 16:30 innebærer dette praktisk læring i høyt tempo, samarbeid i team og konstant feedback. I likhet med arbeidslivet vil du jobbe både individuelt og i grupper sammen de andre deltakerne i klassen.
Under opplæringen vil du støttes av programmets lærere og Program Manager for å sikre din tekniske og personlige utvikling. Regelmessig vil du også gjennomføre tester og oppgaver slik at du kan følge med på din egen utviklingskurve.

Å utfordre utdanningsmodellen og få fast jobb ved endt program krever ikke bare høy motivasjon og lærevilje, men også den riktige læringsevnen. Derfor begynner søknadsprosessen med tester som måler nettopp dette. Å bestå disse testene, i tillegg til å være over 18 år og ha gode kunnskaper i norsk og engelsk er det eneste kravet for å søke. Når du har bestått testene, vil du kunne starte søknadsprosessen ved å sende inn et motivasjonsbrev og din CV.