logo

Slik fikk Mia drømmejobben gjennom SAS Institute

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.

Mia hadde studert økonomi og ledelse på BI fordi hun syntes det var et veldig spennende fagområde som ikke låste henne til et spesifikt yrke. Samtidig blir IT og teknologi en stadig større del av hverdagen og viktigere for mange bedrifter. Med det i bakhodet var Mia usikker på om hun skulle fortsette å studere eller kickstarte karrieren. 

- SAS Institute fanget oppmerksomheten min fordi jeg fikk muligheten til å ta steget inn IT-bransjen selv om jeg ikke hadde en bakgrunn fra IT. 

Utviklingsmuligheter 

For Mia var utviklingsmuligheter og varierte arbeidsoppgaver noen av de viktigste motivasjonsfaktorene da hun skulle velge jobb. Både gjennom arbeidsoppgavene og områdene hun jobber med, men også muligheter for å jobbe innen teknologi i fremtiden. Gjennom SAS Institute sitt oppstartsprogram fikk Mia først relevant kursing i både SAS-software og i rollen som konsulent. Deretter startet hun å jobbe hos Eika Forsikring som Analytiker. 

"SAS Institute er et utrolig spennende selskap, er det noen som kan analyse i IT markedet, er det SAS. De har et stort fokus på kompetanseutvikling og har et godt onboarding program for sine nye medarbeidere, noe som gjør at de som får muligheten til å jobbe der vil få en unik karrierereise videre." - Kine Kløve Ørsje, Consultant Manager i Academic Work. 

Det beste fra to verdener 

Samtidig som Mia fikk muligheten til å jobbe sammen med mange dyktige mennesker fra ulike avdelinger i flere selskaper, fikk hun også muligheten til å ta ansvar og eie flere av leveransene fra første dag. 

- Jeg var inne på tanken om å utdanne meg videre innen IT, da jeg fikk muligheten til å kombinere jobb og lære mer om IT og teknologi så jeg på det som en utrolig stor mulighet. Denne jobben har gitt meg det beste av to verdener, både å lære meg mer om IT og programmering, og jobbe innen det jeg har studert. 

Arbeidshverdagen til Mia bestod av flere forskjellige oppgaver og hun forteller om et stort læringsutbytte. Gjennom analytikerstillingen har Mia fått utføre diverse analyser av produkter, kunder og markeder. Hvor hun blant annet jobbet med å se på retningslinjer for å ivareta personvernet til kundene. 

- Da jeg jobbet i SAS var de fleste arbeidsdagene hos Eika hvor jeg håndterte forskjellige prosjekter med programvaren til SAS Institute. Andre dager var jeg hos SAS Institute og fikk muligheten til å ta kurs, lære meg mer om programvaren og utvikle meg. 

Rollen som dataanalytiker for SAS Institute var et samarbeid mellom SAS Institute og Eika Forsikring, da kontrakten nærmet seg slutten fikk Mia et tilbud om en fast stilling som forretningsanalytiker hos Eika. 

- Det er utrolig givende å kunne fortsette i den samme avdelingen som tidligere (Data oginnsikt), med de samme dyktige og trivelige kollegaene. Jeg har fortsatt å arbeide med ulike analyser, personvern og riktig bruk av dataene er en viktig del av hverdagen. Jeg har også jobbet med å utvikle ulike rapporter og dashboard. I tillegg har jeg fått oppgaver som har gjort at jeg har lært mer om utvikling av blant annet ETL-jobber og andre oppgaver relatert til datavarehus. Slik har jeg fått mer innsikt i dataene og bedre forståelse av dem og hvordan dataen henger sammen. Jeg har fått mer ansvar og utfordringer i arbeidshverdagen som har bidratt til at jeg har utviklet meg enda mer, både teknisk og faglig. 

Deltakernes historier

Les flere artikler om våre tidligere studenter

Fra forsikringsbransjen til IT-konsulent

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Natalie fra Lofoten tar snarveien til IT-bransjen

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Slik fikk Mia drømmejobben gjennom SAS Institute

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.