Søk AW Academy i dag.
Les mer

2020-03-19

2020-03-19

Slik lykkes du med videointervjuet!

I disse dager gjennomfører Academic Work videointervju i prosessen for AW Academy programmene som skal gå i sommer. Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.

I disse dager gjennomfører Academic Work videointervju i prosessen for AW Academy programmene som skal gå i sommer. Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.

Vær godt forberedt – det er et jobbintervju

Selv om omgivelsene er annerledes, husk at det er et jobbintervju. Vær godt forberedt. Les deg opp på programmet og stillingsannonsen, tenk ut på forhånd hvilke spørsmål du ønsker å stille.
Våre rekrutterere kommer til å stille deg atferdsorienterte spørsmål under intervjuet. Dette innebærer at du kommer til å måtte fortelle om situasjoner der du har benyttet deg av ulike egenskaper som er viktig for den rollen du har søkt, disse egenskapene står i stillingsannonsen.

Tenk på bakgrunnen– ha kontroll på omgivelsene rundt deg

Det kan virke som små detaljer, men det å sitte i et godt belyst rom uten ekko skaper den profesjonelle settingen du ønsker. Vi vil anbefale deg å ha en nøytral bakgrunn, ikke ha gjenstander i bakgrunnen som stjeler oppmerksomhet. Det er også viktig at du er uforstyrret under intervjuet. Hvis du er hjemme, er det greit å informere de du bor sammen med om jobbintervjuet, slik at du ikke opplever å få unødige forstyrrelser underveis. Husk også å sette telefonen på lydløs.

Test det tekniske utstyret før intervjuet

Test at webkamera, mikrofon og hodetelefoner fungerer før intervjuet. Vær sikker på at internettilkoblingen er god. Hvis du har mulighet, vil vi også anbefale deg å ta en testsamtale med noen for å forsikre deg om at alt fungerer som det skal og justere avstand, kamera og lyd.
Logg på 5-10 minutter før intervjuet starter. Det vil gi deg en trygghet og du vil unngå å risikere en kronglete start på intervjuet.

Engasjement og kroppsspråk

Som i et vanlig jobbintervju er det viktig med øyekontakt. Se inn i kameraet, og unngå å stirre ned i pulten eller på skjermen. Husk at selv om dette er et videointervju, så er ditt engasjement og kroppsspråk utrolig viktig. Det kan føles litt annerledes å bli intervjuet over video, men tenk på at du kan gestikulere og prate som normalt.

Dress to impress

Ta på deg de samme klærne du ville brukt dersom du skulle gjort intervjuet ansikt til ansikt. Tenk på at klærne du har på deg skal gi en god bildeopplevelse uten distraksjoner. Finn gjerne ut i forkant av intervjuet hvilken kleskode arbeidsplassen krever. Å kle seg fint er en god måte å forberede seg mentalt til intervjuet på.

Lykke til!

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#aktuelt

Kvinner har gjort mye fremgang for å oppnå likestilling på arbeidsplassen, samtidig har noen bransjer fortsatt en lang vei å gå. Innen IT og tech er ca. 76% av arbeidstakerne menn og kun 26% av søkere til IT og tech studier er kvinner. Likevel var den første programmereren en kvinne, og andelen kvinner var lenge nærmest likestilt med menn. I anledning kvinnedagen tok vi en prat med Line og Angela som studerer Java ved AW Academy for å høre mer om hva de tenker om å være kvinne i en så mannsdominert bransje.

Les mer

Data er over alt og analyse har blitt en del av strategien til de fleste bedrifter. Som en av verdens mest digitale nasjoner har vi samlet og etterlatt oss store mengder data. I følge Abelia er verdien vi kan hente ut av data i fremtiden på nivået med olje. Imidlertid er ikke data en egenverdi; de krever et par analytiske menneskelige øyne for å kunne gjøres om til verdi. Det er en av grunnene til at dataanalyse er et voksende og raskt utviklende arbeidsmarked.

Les mer

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.

Les mer

Akkurat nå har Academy et samarbeid med Salesforce, der du har muligheten til å utdanne deg på 12 uker og jobbe med en av verdens største CRM-plattformer. Vi tok en prat med Tine Engberg, som jobber som Salesforce konsulent i Accenture for å høre litt mer om hvordan det er å jobbe med Salesforce.

Les mer

Nå er Academy i gang med rekrutteringen til første runde av programmet JavaScript i Norge. Hvorfor skal man søke på Academy, og hvorfor er nettopp JavaScript så spennende? Vi spurte Lina, som tok dette kurset på Academy selv, om hva som fikk henne til å søke. Lina kommer fra Eskilstuna i Sverige og har en mastergrad i bedriftsøkonomi fra tidligere. Hun har jobbet på en innkjøpsavdeling med administrering av masterdata, og som IT-konsulent hos et av Sveriges største telekom selskap.

Les mer