Les mer

2020-02-24

2020-02-24

Slik ble Cathy JavaScript-utvikler.

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Det aller beste med å gå AW Academy har vært samholdet og mine 14 nye kollegaer og venner.

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

- Etter studiene valgte jeg å ta et kurs innen DAK-tegning, det vil si teknisk tegning i form av 2D-/3D-tegninger som utføres ved hjelp av datamaskin baserte programvarer. Slik begynte jeg min karriere som tegner- og support for et lite byggselskap.

Senere ble Cathy ansatt som prosjektleder for byggselskapet. Imidlertid følte Cathy at hun ville jobbe enda mer fremtidsrettet.  

- Jeg har alltid hatt i bakhodet at jeg vil jobbe innen IT. Men det fristet ikke å starte på en ny treårig-bachelor hvor jeg kanskje ikke fikk jobb, jeg trengte en annen inngangsbillett.

Så dukket AW Academy opp.

-Da jeg var ferdig med maskiningeniørstudiet, føltes det ut som om jeg var utdatert. Men nå går jeg et kurs som gir meg verktøy jeg skal bruke nå, og fremover. Jeg lærer å lære nye kodespråk, slik kan jeg alltid utvide kunnskapen jeg får her på AW Academy.  

Ingen enkel inngangsbillett


Hos AW Academy er det klasseromsundervisning hver dag i 12 uker med ca. 15 stykker per klasse. Forelesningen er korte og det er stort fokus på praktisk arbeid både alene og igrupper. Hvordan var det å gå 12ukers intensivt kurs gjennom AW Academy?

- Det var svært krevende og utfordrende. Jeg følte at hver dag var en mandag. Samtidig var det utrolig givende når jeg først så resultatet. Jeg gikk fra å ikke kunne noen ting til at jeg nå, 12 uker senere, har laget et produkt som faktisk kan lanseres!

Det aller beste med å gå AW Academy har vært samholdet forteller Cathy.

- I forkant var jeg spent og noe bekymret over hvem jeg skulle gå i klasse med, men alle på AW Academy inkludert foreleserne og støtteapparatet rundt har vært helt fantastiske!  De bryr seg om at jeg gjør det bra, de bryr seg om min læring og de bryr seg nok til å hjelpe meg hvis jeg trenger det.

Til slutt, hvem vil du anbefale AW Academy til?

-  AW Academy er ikke en enkel inngangsbillett inn i IT-bransjen. Men hvis du ønsker en billett som hjelper deg nærmere drømmen om en ny karriere innen IT, en trygg og fremtidssikker jobb. Da bør du søke.

Vil du gå AW Academy? Se alle våre pågående kurs her.

AW Academy krever ingen forkunnskaper, du starter rekrutteringsprosessen ved å trykke "ta testene".

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Les mer

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Les mer

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Les mer

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer