Les mer

2020-02-24

2020-02-24

Slik ble Cathy JavaScript-utvikler.

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Det aller beste med å gå AW Academy har vært samholdet og mine 14 nye kollegaer og venner.

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

- Etter studiene valgte jeg å ta et kurs innen DAK-tegning, det vil si teknisk tegning i form av 2D-/3D-tegninger som utføres ved hjelp av datamaskin baserte programvarer. Slik begynte jeg min karriere som tegner- og support for et lite byggselskap.

Senere ble Cathy ansatt som prosjektleder for byggselskapet. Imidlertid følte Cathy at hun ville jobbe enda mer fremtidsrettet.  

- Jeg har alltid hatt i bakhodet at jeg vil jobbe innen IT. Men det fristet ikke å starte på en ny treårig-bachelor hvor jeg kanskje ikke fikk jobb, jeg trengte en annen inngangsbillett.

Så dukket AW Academy opp.

-Da jeg var ferdig med maskiningeniørstudiet, føltes det ut som om jeg var utdatert. Men nå går jeg et kurs som gir meg verktøy jeg skal bruke nå, og fremover. Jeg lærer å lære nye kodespråk, slik kan jeg alltid utvide kunnskapen jeg får her på AW Academy.  

Ingen enkel inngangsbillett


Hos AW Academy er det klasseromsundervisning hver dag i 12 uker med ca. 15 stykker per klasse. Forelesningen er korte og det er stort fokus på praktisk arbeid både alene og igrupper. Hvordan var det å gå 12ukers intensivt kurs gjennom AW Academy?

- Det var svært krevende og utfordrende. Jeg følte at hver dag var en mandag. Samtidig var det utrolig givende når jeg først så resultatet. Jeg gikk fra å ikke kunne noen ting til at jeg nå, 12 uker senere, har laget et produkt som faktisk kan lanseres!

Det aller beste med å gå AW Academy har vært samholdet forteller Cathy.

- I forkant var jeg spent og noe bekymret over hvem jeg skulle gå i klasse med, men alle på AW Academy inkludert foreleserne og støtteapparatet rundt har vært helt fantastiske!  De bryr seg om at jeg gjør det bra, de bryr seg om min læring og de bryr seg nok til å hjelpe meg hvis jeg trenger det.

Til slutt, hvem vil du anbefale AW Academy til?

-  AW Academy er ikke en enkel inngangsbillett inn i IT-bransjen. Men hvis du ønsker en billett som hjelper deg nærmere drømmen om en ny karriere innen IT, en trygg og fremtidssikker jobb. Da bør du søke.

Vil du gå AW Academy? Se alle våre pågående kurs her.

AW Academy krever ingen forkunnskaper, du starter rekrutteringsprosessen ved å trykke "ta testene".

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

Les mer

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Les mer

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Les mer

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Les mer