Ta testene i dag!
Les mer

2019-09-13

2019-09-13

Fra lærer til IT-konsulent på 12 uker!

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Det kuleste med programmering er at du blir hele tiden utfordret og du kan hele tiden utviklet deg selv.

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Etter å ha fullført en bachelorgrad i fysikk og en mastergrad i fysikk og anatomi, prøvde Peder seg som lærer ved sin gamle videregående skole.

- Jeg trengte et miljøskifte etter så mange år med studier, og jobb som forsker fristet ikke. Jeg tenkte at læreryrket kunne være noe for meg, og vurderte til og med å studere pedagogikk hvis dette var noe jeg ville satse videre på.

Men lærerdrømmen ble ikke helt slik Peder hadde sett for seg. Han savnet kreativitet, utfordringer og problemløsning. Han tenkte tilbake på studietiden og husket at programmering hadde alle disse elementene.

- Jeg hadde drevet litt med programmering på universitetet og tenkte å prøve å bygge på den kunnskapen. Etterhvert som jeg ble litt mer kjent med faget, begynte jeg å forstå omfanget av alle mulighetene som kunne åpne seg. Med programmering kan du være kreativ og det er praktisk.

Academy ble løsningen.

Peder begynte å søke jobber innen programmering, men det viste seg raskt at han manglet kompetanse som kvalifiserte han til stillingene.

- På samme tid sendte en venn meg en artikkel om Academy og utdanningen som kunne gi meg en rask vei inn i IT-bransjen. Det var et enkelt valg sier Peder.

Han gjennomførte opptakstestene og kom inn på C# .Net programmet hos Academy. Han var ikke alene: over 2000 personer ville begynne på det samme programmet. Interessen var så stor at søknadsprosessen ble stengt to måneder før tiden.

-Det var utrolig gøy å få høre hvor mange som hadde søkt og hvor få som faktisk kom inn. Jeg pleier aldri å være en av de som kommer gjennom nåløyet.

Etter 12 uker har Peder tatt eksamen og blitt ansatt som konsulent via Academic Work. Nå starter han i ny jobb som programmerer og ser frem til å tre inn i en ny hverdag med mer utfordring og utvikling.

- Det kuleste med programmering er at du hele tiden blir utfordret og du er i konstant utvikling. Programmering ser helt annerledes ut om 5 år, da er det helt andre teknologier og nye områder du kan spesialisere deg innenfor.

Hvorfor vil du anbefale andre å søke Academy? 

- Du får en utdanning som er rettet til akkurat det bedriftene trenger og det du skal jobbe med. Det vi går igjennom i løpet av studiet er nøye planlagt. Liker du analytiske og logiske problemstillinger, har du pågangsmot og motivasjon, bør du absolutt gå Academy.

Ny karriere innen IT? Akkurat nå har vi tre pågående rekrutteringsprosesser der du kan få en ny karriere på 12 uker innen Java, C# .NET eller Data analysts. Se alle programmer og ta testene i dag!

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Les mer

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Les mer

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Les mer

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer