Les mer

2020-09-21

2020-09-15

Natalie fra Lofoten tar snarveien til IT

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Man føler på en utrolig mestringsfølelse når man klarer å løse ett problem man har jobbet med en stund.

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Hei Natalie, nå har du vært 6 uker på AW Academy - hvordan går det?

Det går veldig bra! Jeg trives utrolig godt så langt, og kjenner at dette virkelig var det rette valget for meg. Helhetsopplevelsen av AW Academy er at både intervjuprosessen, leksjonene i klasserommet og alt som skjer rundt er veldig profesjonelt gjennomført. I tillegg føler jeg på en stor tilhørighet i gruppen - jeg er sammen med flere likesinnede, som alle har forskjellig bakgrunn karrieremessig. Så langt synes jeg programmet er utrolig spennende og lærerikt, og jeg gleder meg til hver eneste uke.

Fortell, hvem er du?

Jeg er 25 år gammel og kommer fra idylliske Lofoten. Et halvt år før jeg startet på AW Academy fullførte jeg en bachelorgrad innenfor Internasjonal Markedsføring. Jeg har nylig flyttet til Trondheim sammen med min samboer Adam, i forbindelse med Java-utdanningen, og vi begge trives veldig godt her. Ellers er jeg glad i å gå turer, og å være sammen med venner og familie.

Hvorfor vil du bytte karriere til IT?

Jeg har en stor interesse for problemløsing og logiske oppgaver – matematikk var alltid ett av mine favorittfag på skolen. I tillegg er jeg veldig interessert i teknologi og har hatt lyst til å lære meg å programmere i flere år, men aldri tatt ordentlig tak i det. Jeg har tidligere prøvd meg på små nettbaserte kurs, men har ikke fullført det da andre ting har stått i fokus.

Etter endt bachelor i markedsføring fant jeg ut at jeg ville gjøre noe mer, men så ikke for meg å starte på en ny 3-årig bachelor. Da en venninne tipset om AW Academy, nølte jeg ikke et sekund med å søke. Og det er jeg veldig takknemlig for i dag!

Hvordan fikk du mot til å bytte karriere og våge å bli utvikler?

Til tross for at det er forskjellige veier å gå innenfor markedsføringsfaget, føltes det ikke helt riktig for meg. Jeg følte jeg trengte noe mer. Jeg har i flere år vært veldig fasinert over programmering, og synes det er spennende å se hvor mye man kan skape med det. Både nettside-, spill- og apputvikling har vært et ønske jeg har hatt i bakhode over lengre tid, og jeg tror den kunnskapen man lærer i løpet av dette året vil åpne mange dører i fremtiden – dermed var det egentlig ikke noe spørsmål når jeg oppdaget AW Academy.

Hva har vært det mest utfordrende så langt?

Det er utrolig mye nytt stoff å sette seg inn i, og når du først begynner å forstå en ting – så går man videre til det neste temaet. Kurset er veldig intensivt, det er mye man skal lære på kort tid, og hvis man mot formodning skulle miste en dag av kurset så havner man litt bak. Da kan det lønne seg å jobbe ekstra på kveldstid og i helger for å ta igjen det tapte.

Det er derimot veldig morsomt og kult når ting begynner å sette seg, og man startet å få en forståelse for temaene man går igjennom – og sammenhengen mellom dem. Man føler på en utrolig mestringsfølelse når man klarer å løse ett problem man har jobbet med en stund. I tillegg er det fint å vite at man alltid kan lære noe nytt og utvikle seg videre, man vil aldri bli utlært innenfor programmering.

Hva ser du frem til etter eksamen?

Jeg ser frem til å komme ut i jobb og fortsette å bygge på kompetansen vi har tilegnet så langt, og fortsette å utvikle programmeringsferdighetene. Dette er en fantastisk mulighet jeg har hatt gleden av å få, og det er en stor trygghet at Academic Work hjelper oss inn i IT karrieren vår ved å garantere 1 år jobb etter endt kurs. Jeg vil absolutt anbefale AW Academy til alle som synes det høres interessant ut!

Glemte vi å spørre Natalie om noe? Send spørsmålet ditt til info@awacademy.no så sørger vi for at hun får det.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Les mer

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Les mer

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer

Erik Bergman is one of the lucky few that got a spot in our new Remote Coding Bootcamp in JavaScript. After injuring his back in an accident he had to quit his studies at the university and now he´s taking the fast track to a new career in IT with AW Academy.

Les mer