Meld din interesse her
Les mer

2019-04-10

2019-04-10

Det beste med IT er alle mulighetene

Linnea er en IT-konsulent fra Gøteborg som de siste årene har jobbet som blant annet software og front end utvikler. Her får du lese mer om hennes oppdrag og tanker rundt rollens om konsulent.

"Å utvikle produkter og tjenester som forenkler og forbedrer menneskers liv er ekstra gøy" - Linnea Teigen, alumni C#.NET 2016

Linnea er en IT-konsulent fra Gøteborg som de siste årene har jobbet som blant annet software og front end utvikler. Her får du lese mer om hennes oppdrag og tanker rundt rollens om konsulent.

Hvor kom interessen for IT fra?

Helt siden jeg var liten har jeg elsket dataspill, men det var på yrkeshøyskolen jeg først testet HTML, CSS og JavaScript for første gang. Jeg syns det var kreativt, og passet meg som liker struktur og logikk. Å gjøre karriere innen IT var slett ikke det jeg hadde tenkt, men jeg tok sjansen på å lære meg programmering og da ble jeg frelst.

Hvordan har din karriere sett ut?

Etter eksamen i C#.NET på Academy i 2016 har jeg hatt flere oppdrag. Jeg begynte som software utvikler i et selskap hvor jeg fikk jobbe med C# og .NET back-end, JavaScript og React front-end. Vi utviklet og vedlikeholdt et webbasert planleggingsverktøy for hjemmetjenesten, hvor vi optimaliserte rutene deres og skjemaer for de ansatte. Senere fikk jeg jobbe som full stack utvikler for en bedrift hvor jeg fikk et spennende prosjekt med å bygge et trafikkledningssystem for selvkjørende biler. Etter dette valgte jeg å fokusere på front-end ettersom jeg ville benytte mine grafiske kunnskaper mer. Da ble jeg ansatt i en større bedrift som jeg har vært hos helt til nå. Der jobbet jeg i et mindre team som front-end utvikler, og som in-house mot ulike kunder. Først og fremst har jeg jobbet med HTML, CSS og JavaScript. Jeg har fått mye ansvar, men også hatt et veldig bra team med senior utviklere og flere juniorer rundt meg. Det har vært et veldig morsomt oppdrag, men nå leter jeg etter neste utfordring.

Kjente du på noen form for uro før du begynte på Academy?

Jeg tvilte litt på det å skulle hoppe på en slik intensiv utdanning fordi jeg var redd for å ikke klare det, men det gjorde jeg jo. Under mine tre måneder i Stockholm leide jeg et rom hos en venninnes bestemor, og det fungerte kjempebra. Jeg var likevel ikke så mye på det rommet, da klassen min hang mye sammen, både på skolen og fritiden. De tre månedene gikk virkelig kjempefort!

Hva er greit å tenke på i rollen som IT-konsulent?

Man må være nysgjerrig og stille spørsmål. Det er bra å være åpen for å jobbe i ulike bedrifter, store som små, og innen ulike bransjer. Havner man på et sted hvor man trives finnes det alltid muligheter for å få bli der. Forskjellen, og fordelen med å være ansatt er at man får flere sjanser til å prøve seg på ulike roller og arbeidsoppgaver.

Hva er det beste med din jobb?

Det beste med å jobbe innen IT og programmering er helt klart alle mulighetene som finnes. Det skjer mye og man får ta del i å utvikle produkter og tjenester som forbedrer og forenkler menneskers liv er ekstra gøy. Å gå på Academy er en rask og morsom vei inn i bransjen for den som er villig til å ta på seg store utfordringer, jobbe hardt og ha det gøy underveis.

Kunne du også tenke deg en karriere som IT-konsulent? Meld din interesse nå, og få beskjed når rekrutteringen er i gang.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#aktuelt

I disse dager gjennomfører Academic Work videointervju i prosessen for AW Academy programmene som skal gå i sommer. Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.

Les mer

Kvinner har gjort mye fremgang for å oppnå likestilling på arbeidsplassen, samtidig har noen bransjer fortsatt en lang vei å gå. Innen IT og tech er ca. 76% av arbeidstakerne menn og kun 26% av søkere til IT og tech studier er kvinner. Likevel var den første programmereren en kvinne, og andelen kvinner var lenge nærmest likestilt med menn. I anledning kvinnedagen tok vi en prat med Line og Angela som studerer Java ved AW Academy for å høre mer om hva de tenker om å være kvinne i en så mannsdominert bransje.

Les mer

Data er over alt og analyse har blitt en del av strategien til de fleste bedrifter. Som en av verdens mest digitale nasjoner har vi samlet og etterlatt oss store mengder data. I følge Abelia er verdien vi kan hente ut av data i fremtiden på nivået med olje. Imidlertid er ikke data en egenverdi; de krever et par analytiske menneskelige øyne for å kunne gjøres om til verdi. Det er en av grunnene til at dataanalyse er et voksende og raskt utviklende arbeidsmarked.

Les mer

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.

Les mer

Akkurat nå har Academy et samarbeid med Salesforce, der du har muligheten til å utdanne deg på 12 uker og jobbe med en av verdens største CRM-plattformer. Vi tok en prat med Tine Engberg, som jobber som Salesforce konsulent i Accenture for å høre litt mer om hvordan det er å jobbe med Salesforce.

Les mer