Bli dataanlytiker!
Les mer

2020-01-30

2020-01-22

Slik fikk Mia drømmejobben gjennom SAS Institute.

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.

Jeg var inne på tanken om å utdanne meg videre innen IT, da jeg fikk muligheten til å kombinere jobb og lære mer om IT og teknologi, så jeg på det som en utrolig stor mulighet. Denne jobben har gitt meg det beste av to verdener, både å lære meg mer om IT og programmering, og jobbe innen det jeg har studert.

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.

Mia hadde studert økonomi og ledelse på BI fordi hun syntes det var et veldig spennende fagområde som ikke låste henne til et spesifikt yrke. Samtidig blir IT og teknologi en stadig større del av hverdagen og viktigere for mange bedrifter. Med det i bakhodet var Mia usikker på om hun skulle fortsette å studere eller kickstarte karrieren.

- SAS Institute fanget oppmerksomheten min fordi jeg fikk muligheten til å ta steget inn IT-bransjen selv om jeg ikke hadde en bakgrunn fra IT.

For Mia var utviklingsmuligheter og varierte arbeidsoppgaver noen av de viktigste motivasjonsfaktorene da hun skulle velge jobb. Både gjennom arbeidsoppgavene og områdene hun jobber med, men også muligheter for å jobbe innen teknologi i fremtiden. Gjennom SAS Institute sitt oppstartsprogram fikk Mia først relevant kursing i både SAS-software og i rollen som konsulent. Deretter startet hun å jobbe hos Eika Forsikring som Analytiker.

"SAS Institute er et utrolig spennende selskap, er det noen som kan analyse i IT markedet, er det SAS. De har et stort fokus på kompetanseutvikling og har et godt onboarding program for sine nye medarbeidere, noe som gjør at de som får muligheten til å jobbe der vil få en unik karrierereise videre." - Kine Kløve Ørsje, Consultant Manager i Academic Work.

Det beste fra to verdener

Samtidig som Mia fikk muligheten til å jobbe sammen med mange dyktige mennesker fra ulike avdelinger i flere selskaper, fikk hun også muligheten til å ta ansvar og eie flere av leveransene fra første dag.

- Jeg var inne på tanken om å utdanne meg videre innen IT, da jeg fikk muligheten til å kombinere jobb og lære mer om IT og teknologi så jeg på det som en utrolig stor mulighet. Denne jobben har gitt meg det beste av to verdener, både å lære meg mer om IT og programmering, og jobbe innen det jeg har studert.

Arbeidshverdagen til Mia bestod av flere forskjellige oppgaver og hun forteller om et stort læringsutbytte. Gjennom analytikerstillingen har Mia fått utføre diverse analyser av produkter, kunder og markeder. Hvor hun blant annet jobbet med å se på retningslinjer for å ivareta personvernet til kundene.

- Da jeg jobbet i SAS var de fleste arbeidsdagene hos Eika hvor jeg håndterte forskjellige prosjekter med programvaren til SAS Institute. Andre dager var jeg hos SAS Institute og fikk muligheten til å ta kurs, lære meg mer om programvaren og utvikle meg.

Rollen som dataanalytiker for SAS Institute var et samarbeid mellom SAS Institute og Eika Forsikring, da kontrakten nærmet seg slutten fikk Mia et tilbud om en fast stilling som forretningsanalytiker hos Eika.

- Det er utrolig givende å kunne fortsette i den samme avdelingen som tidligere (Data oginnsikt), med de samme dyktige og trivelige kollegaene. Jeg har fortsatt å arbeide med ulike analyser, personvern og riktig bruk av dataene er en viktig del av hverdagen. Jeg har også jobbet med å utvikle ulike rapporter og dashboard. I tillegg har jeg fått oppgaver som har gjort at jeg har lært mer om utvikling av blant annet ETL-jobber og andre oppgaver relatert til datavarehus. Slik har jeg fått mer innsikt i dataene og bedre forståelse av dem og hvordan dataen henger sammen. Jeg har fått mer ansvar og utfordringer i arbeidshverdagen som har bidratt til at jeg har utviklet meg enda mer, både teknisk og faglig.

Er du nysgjerrig og liker problemløsning? Trives du med å dykke ned i fakta og tall? Nå har du muligheten til å utdannde deg til å bli dataanalytiker gjennom Academy. På bare 12 uker lærer du deg det som skal til for å bli dyktig i rollen. Etter endt kurs er du garantert jobb hos en av Academic Work sine kunder, blant annet SAS Institute, som er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens.

SAS Institute
SAS Institute

No items found.

Mer på temaet 

#aktuelt

I disse dager gjennomfører Academic Work videointervju i prosessen for AW Academy programmene som skal gå i sommer. Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.

Les mer

Kvinner har gjort mye fremgang for å oppnå likestilling på arbeidsplassen, samtidig har noen bransjer fortsatt en lang vei å gå. Innen IT og tech er ca. 76% av arbeidstakerne menn og kun 26% av søkere til IT og tech studier er kvinner. Likevel var den første programmereren en kvinne, og andelen kvinner var lenge nærmest likestilt med menn. I anledning kvinnedagen tok vi en prat med Line og Angela som studerer Java ved AW Academy for å høre mer om hva de tenker om å være kvinne i en så mannsdominert bransje.

Les mer

Data er over alt og analyse har blitt en del av strategien til de fleste bedrifter. Som en av verdens mest digitale nasjoner har vi samlet og etterlatt oss store mengder data. I følge Abelia er verdien vi kan hente ut av data i fremtiden på nivået med olje. Imidlertid er ikke data en egenverdi; de krever et par analytiske menneskelige øyne for å kunne gjøres om til verdi. Det er en av grunnene til at dataanalyse er et voksende og raskt utviklende arbeidsmarked.

Les mer

Akkurat nå har Academy et samarbeid med Salesforce, der du har muligheten til å utdanne deg på 12 uker og jobbe med en av verdens største CRM-plattformer. Vi tok en prat med Tine Engberg, som jobber som Salesforce konsulent i Accenture for å høre litt mer om hvordan det er å jobbe med Salesforce.

Les mer

Nå er Academy i gang med rekrutteringen til første runde av programmet JavaScript i Norge. Hvorfor skal man søke på Academy, og hvorfor er nettopp JavaScript så spennende? Vi spurte Lina, som tok dette kurset på Academy selv, om hva som fikk henne til å søke. Lina kommer fra Eskilstuna i Sverige og har en mastergrad i bedriftsøkonomi fra tidligere. Hun har jobbet på en innkjøpsavdeling med administrering av masterdata, og som IT-konsulent hos et av Sveriges største telekom selskap.

Les mer