Meld din interesse her
Les mer

2019-04-02

2019-04-02

Jobb og hobby i ett

Viktor Johansson har jobbet som systemutvikler hos CGI i Kiruna, Sverige,siden 2016. Interessen for IT har vært der hele livet, men det var først på videregående han lærte seg å kode, og da var det gjort. Etter studiene begynte han på en YH- utdanning innen spillutvikling i Falun. Viktor sier at en av grunnene til at han valgte å satse på en karriere innen IT var de gode jobbutsiktene. Rett etter eksamen begynte han i jobb hos CGI i Kiruna.

«I dag er programmering like mye min jobb som min hobby»

Viktor Johansson har jobbet som systemutvikler hos CGI i Kiruna, Sverige,siden 2016. Interessen for IT har vært der hele livet, men det var først på videregående han lærte seg å kode, og da var det gjort. Etter studiene begynte han på en YH- utdanning innen spillutvikling i Falun. Viktor sier at en av grunnene til at han valgte å satse på en karriere innen IT var de gode jobbutsiktene. Rett etter eksamen begynte han i jobb hos CGI i Kiruna.

Ikke bare en jobb

-Grunnen til at jeg valgte CGI er fordi de hadde troen på meg,selv om jeg var nyutdannet. Det var en veldig bra start på min karriere, sier han. En annen grunn til at Viktor valgte CGI var fordi han opplevde at de hadde forskjellige alternativer for en jobb innen IT, en karriere som passet ham perfekt.-I dag er programmering like mye min jobb som min hobby, så jeg har virkelig funnet det jeg vil jobbe med her i livet, forteller Viktor.

 

Rollen som IT-konsulent

Rollen som systemutvikler har gitt Viktor muligheten til å utvikle sine kunnskaper. Til tross for at han driver mest med koding, sitter han også en del med testing. -En stor del av rollen som IT-konsulent innebærer teamwork, og det er derfor viktig å være god på kommunikasjon også, sier han.

Viktor beskriver kollegaene som en familie, de har det gøy,og gjør ofte andre ting sammen. - CGI tilbyr en utmerket start på karrieren. Siden de er et konsulentfirma får man sjansen til å prøve ulike deler innen IT etter hvilken kunde du jobber med forteller Viktor, og fortsetter: Det finns store muligheter til å teste ut og finne rett jobb innen IT-bransjen ved hjelp av CGI.  

Slik lykkes du i IT-bransjen.

Viktors råd til dem som er nybegynnere i IT-bransjen er å ikke stresse. -Om man har lite eller ingen kunnskap om programmering så vil detta tid å komme inn i det og vite hva man skal gjøre i visse situasjoner. Tiden fram til man kan si «dette kan jeg» tar en stund, men den selvsikkerheten kommer,forklarer Viktor. Han fortsetter med å si at den som er fersk ikke må være redd for å be om hjelp. -Den beste vennen du kan ha innen koding er internett. Man kan finne svarene til nesten alle feil i koding, men det tar litt tid før man ver akkurat hva man skal søke på for å finne rett svar. -Få hjelp av dine medarbeidere.I blant trenger man bare at noen andre forklarer noe for at brikkene skal falle på plass, avslutter han.

 

Vil du ha en karriere innen IT? Meld din interesse nå, og få beskjed når rekrutteringen er i gang!

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#aktuelt

I disse dager gjennomfører Academic Work videointervju i prosessen for AW Academy programmene som skal gå i sommer. Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.

Les mer

Kvinner har gjort mye fremgang for å oppnå likestilling på arbeidsplassen, samtidig har noen bransjer fortsatt en lang vei å gå. Innen IT og tech er ca. 76% av arbeidstakerne menn og kun 26% av søkere til IT og tech studier er kvinner. Likevel var den første programmereren en kvinne, og andelen kvinner var lenge nærmest likestilt med menn. I anledning kvinnedagen tok vi en prat med Line og Angela som studerer Java ved AW Academy for å høre mer om hva de tenker om å være kvinne i en så mannsdominert bransje.

Les mer

Data er over alt og analyse har blitt en del av strategien til de fleste bedrifter. Som en av verdens mest digitale nasjoner har vi samlet og etterlatt oss store mengder data. I følge Abelia er verdien vi kan hente ut av data i fremtiden på nivået med olje. Imidlertid er ikke data en egenverdi; de krever et par analytiske menneskelige øyne for å kunne gjøres om til verdi. Det er en av grunnene til at dataanalyse er et voksende og raskt utviklende arbeidsmarked.

Les mer

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.

Les mer

Akkurat nå har Academy et samarbeid med Salesforce, der du har muligheten til å utdanne deg på 12 uker og jobbe med en av verdens største CRM-plattformer. Vi tok en prat med Tine Engberg, som jobber som Salesforce konsulent i Accenture for å høre litt mer om hvordan det er å jobbe med Salesforce.

Les mer