Les mer

2020-10-16

2020-10-16

Ingvild forlot livet som frilansredaktør i bytte mot IT-karriere

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Jeg har rett og slett ikke ord til å forklare hvor sterkt jeg anbefaler at du søker dersom du er interessert i emnet. Du kommer til å få oppfølging og feedback hele veien slik at du vet at du er på riktig spor, du kommer til å bli kjent med fantastiske mennesker, og ikke minst kommer du å lære mer enn det du kanskje trodde var mulig i løpet av disse ukene.

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Hei Ingvild, hvem er du?

Hei! Jeg heter Ingvild Unstad og kommer fra Stjørdal, like ved Trondheim. Jeg vokste opp på en gård, og fra en tidlig alder av fant jeg interesse i spill og elektronikk. På videregående gikk jeg elektrofag, før jeg arbeidet noen år innen andre yrker og til slutt flyttet til Nederland. Der begynte jeg å jobbe som frilansredaktør og -oversetter, noe jeg likte svært godt. Etter 3 år flyttet jeg tilbake til Norge og fortsatte med det, og hadde akkurat begynt å tenke på å «følge drømmen» og søke på en eller annen utdanning innen IT da jeg kom over Academy.

Hvorfor valgte du å lære deg programmering i Java på 12 uker gjennom AW Academy?

Som jeg nevnte, har jeg alltid vært interessert i IT, teknologi, gaming, osv., og hadde faktisk vurdert å søke meg inn på studier relatert til noe av dette. Da jeg fant ut at man kunne begynne å jobbe med programmering etter bare 12 uker i AW Academy, kunne jeg ikke gjøre annet enn å søke!

Ettersom jeg trivdes godt med jobben min som redaktør og oversetter, hadde jeg ikke lyst til å bare søke på hva som helst, men dette hørtes rett og slett ut som det perfekte programmet for meg! I begynnelsen var det ikke enkelt å gi slipp på en jobb jeg var glad i for noe jeg håpet og trodde jeg ville like enda bedre, men så langt har jeg ikke angret et øyeblikk på valget jeg tok – dette er både gøy og utfordrende!

Hva er ditt inntrykk av utdanningen så langt?

Før vi begynte hørte vi snakk om «Academy-boblen» man er i løpet av studiene, og dette har absolutt vist seg å ikke bare være noe de sier. I løpet av de siste 11 ukene har jeg brukt nesten like mye tid sammen med de andre i Java-programmet som hjemme, og det føles virkelig som at dette er noe vi gjør sammen, som at vi jobber mot et felles mål. I tillegg har jeg lært så ufattelig mye mer på tiden her enn det jeg trodde jeg var i stand til på så kort tid, og jeg har blitt kjent med fantastiske mennesker som jeg håper at vil være en del av livet mitt i mange år fremover. Kort sagt: Jeg stortrives!

Læreplanen og måten man lærer på, The Academy Way, er også helt ny for meg, men vi lagde et lite PC-spill med våre nye ferdigheter allerede i uke to, så det er ingen tvil om at denne måten å lære på fungerer!

Hva er det som lokker deg til IT-bransjen?

Nok en gang, har interessen alltid vært der. På skolen for mange år siden hadde jeg imidlertid en lærer som mente at «kvinner ikke passer inn i mannsdominerte yrker», og da jeg var bare 16-17 år og midt oppi det hele, var jeg dessverre ikke moden nok til å bruke dette som motivasjon, men lot det heller påvirke meg ganske mye. Nå, etter mange nye erfaringer og opplevelser, er det ingen som kan hindre meg i å jobbe hardt for å nå målene mine!

Hva vil du jobbe med etter eksamen?

Akkurat nå er jeg åpent for alt, da jeg rett og slett ikke har noen erfaring fra før innen feltene vi kan jobbe i etter studiene, så jeg ser frem til å finne min «nisje» etter å ha vært ute i jobb en stund! Etter 11 uker på campus og nesten 500 timer med koding, tenker jeg faktisk at det hadde vært utrolig kult å bli en fullstack-utvikler etter hvert, selv om det kommer til å kreve masse øving fremover!

Vil du anbefale AW Academy til andre?

Jeg har rett og slett ikke ord til å forklare hvor sterkt jeg anbefaler at du søker dersom du er interessert i emnet. Du kommer til å få oppfølging og feedback hele veien slik at du vet at du er på riktig spor, du kommer til å bli kjent med fantastiske mennesker, og ikke minst kommer du å lære mer enn det du kanskje trodde var mulig i løpet av disse ukene. Hvis interessen er der og du er villig til å jobbe skikkelig hardt i noen måneder, GO FOR IT!

Ble du inspirert av Ingvilds reise? Hvis du også har lyst til å søke på AW Academy, kan du finne utdannelsene vi rekrutterer til akkurat nå her.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Les mer

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Les mer

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer

Erik Bergman is one of the lucky few that got a spot in our new Remote Coding Bootcamp in JavaScript. After injuring his back in an accident he had to quit his studies at the university and now he´s taking the fast track to a new career in IT with AW Academy.

Les mer