LÆR DEG Å KODE PÅ 12 UKER
Les mer

2020-11-16

2018-11-21

Hvorfor AW Academy? Våre IT-konsulenter gir deg 12 grunner til å søke og starte en ny karriere i IT-bransjen

En karriere i IT-bransjen høres spennende ut, men du lurer kanskje på hvorfor du skal velge nettopp AW Academy? Det kan våre IT-konsulenter som har gått AW Academy svare på. Vi spurte studentene fra de forrige C#.NET- og Java-kursene hvorfor de valgte å bytte karriere via AW Academy. Her har vi samlet 12 grunner til hvorfor du skal klikke deg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.

”Jeg tenkte at jeg skulle søke meg inn på universitetet, men når du har studert i syv år så føles det dumt å tilbringe fem nye år på skolebenken. AW Academy ble dermed en gylden mulighet og en snarvei inn i bransjen” – Joonas

En karriere i IT-bransjen høres spennende ut, men du lurer kanskje på hvorfor du skal velge nettopp AW Academy? Det kan våre IT-konsulenter som har gått AW Academy svare på. Vi spurte studentene fra de forrige C#.NET- og Java-kursene hvorfor de valgte å bytte karriere via AW Academy. Her har vi samlet 12 grunner til hvorfor du skal klikke deg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.

1. EN NY KARRIERE PÅ 12 UKER

– Jeg tenkte å søke på universitetet, men når du har studert i syv år så er det lite fristende å tilbringe fem nye år på skolebenken. AW Academy ble dermed en gylden mulighet, og en snarvei inn i bransjen, sier Joonas.

For å raskere kunne løse den store mangelen på IT-kompetanse i dagens arbeidsmarked bør man fokusere på å lære bort den kunnskapen som mangler istedenfor å starte et helt nytt studieløp. Det er dette vi tar utgangspunkt i hos AW Academy: På 12 uker lærer du de ferdighetene du mangler for å komme inn i drømmebransjen.

Selv om 12 uker er mer enn nok for å utdanne noen med den riktige bakgrunnen, er ikke AW Academy noe quick fix. Accelerated learning forutsetter gode kognitive egenskaper, og i tillegg til høy motivasjon, trengs også engasjement. En stor mengde informasjon over så kort tid, krever at du er en aktiv student og har konkurranseinstinkt. Og det er heller ikke slik at studiene ender ved eksamen – utviklingen fortsetter videre i jobben, for resten av livet.

2. DU LÆRER DEG Å KODE

– Det som er så fascinerende med koding er de uendelige utfordringene når det kommer til problemløsning. Noen er enkle og løses raskt, mens andre er mer utfordrende og krever mer tid, sier Ville.

Å lære seg å kode utfordrer evnen til å trekke logiske konklusjoner, men også kreativiteten. Det handler om konkret problemløsning som kan føre til brede løsninger til komplekse utfordringer. Våre konsulenter trekker ofte frem muligheten til å påvirke, at man ser resultat av jobben man gjør med en gang, og at man stadig ser fremgang i egne prosjekter som positive aspekter.

3. DU FÅR FAST JOBB  

– Jeg hadde en fast jobb på samme sted i over seks år. Grunnen til at jeg våget å bytte var at jeg visste at jeg var garantert jobb etter utdanningen, sier Johanna.

Det er få som ønsker å bli stående uten arbeid. Likevel drømmer mange om en forandring og ønsker å prøve noe nytt. Uro for fremtiden og inntekt påvirker i stor grad hvor modige valg vi tør å ta i karrieren. Dette er grunnen til at utdanning hos AW Academy alltid er gratis og alltid ender med tilbud om fast heltidsjobb.

4. DU FÅR EN FOT INNENFOR IT-BRANSJEN

– Til syvende og sist handler det meste om å få en fot innenfor bransjen via den første jobben. Om man skulle basert seg bare på egne kunnskaper, og begynt å søke jobb, ville det vært mye vanskeligere, sier Johannes.

AW Academy legger mulighetene til rette for en ny karriere på kort tid. Det gjør vi ved at det er mulig å gå direkte ut i arbeidslivet etter at man har tilegnet seg den nødvendige kunnskapen. Som konsulent for Academic Work får du mulighet til å forbedre dine ferdigheter og tilegne deg praktisk erfaring. Uten dette løftet kan det være betydelig mer utfordrende å få en fot innenfor.

5. I IT-BRANSJEN SLUTTER MAN ALDRI Å LÆRE

– I min forrige jobb hadde utviklingen stoppet opp. Jeg er en person som hele tiden ønsker å utfordre meg selv. Det fine med IT-bransjen er at det alltid er noe nytt å lære: bransjen er i konstant endring, og det finnes så mange ulike områder å utfordre seg selv på, sier Nina.  

Teknologi, maskiner, tjenester og plattformer endres mye raskere enn hva de gjorde tidligere. Der det tok flere tiår for grammofonen å erstattes med streaming, erstattes tjenester og plattformer i dag betydelig raskere. De som nå begynner sin karriere i IT-bransjen kommer til å se, og ta i bruk, et uendelig antall nye innovasjoner de kommende årene – og kanskje også bidra til å skape disse.

6. DU BYGGER ET NETTVERK ALLEREDE FØR DU ER FERDIG MED UTDANNINGEN

– Allerede fra første dag har vi vært en veldig bra gjeng med god innstilling. Når du har lært deg hvordan du skal be andre om hjelp, vil dette bli enklere også i arbeidslivet. Kontaktopplysninger har blitt utvekslet og relasjoner har blitt skapt, sier Reija.

AW Academy er en intensiv læringsopplevelse, men også en unik mulighet for å bli kjent med nye mennesker. Du er omgitt av IT-bransjens eksperter – lærere, medstudenter og de som har gjennomført AW Academy. Du har med andre ord et nettverk før du er uteksaminert og klar for arbeidslivet.  

7. DU BYGGER GRUNNLAGET FOR DIN KARRIERE INNEN IT

– Om det er noe jeg har lært meg på disse tre månedene så er det at man kan lære seg hva som helst så lenge man har den rette innstillingen. Den første uken kunne mengden med informasjon føles litt overveldende, men etter hvert når det hele tiden kom ny informasjon, ble jeg vant til en ny måte å tenke på, og ta til meg det jeg lærte, sier Tatu.

Man blir ingen mester på 12 uker. Men om tiden brukes riktig, og kombineres med den rette læringsevnen, så er det tilstrekkelig med tid for å bygge et solid grunnlag. Du får en hel del ny kunnskap og ferdigheter med deg fra AW Academy som du senere kan videreutvikle med eksperter ute på arbeidsplassen. Mange IT-konsulenter lærer seg nye språk og plattformer tidlig etter at de begynner å jobbe – noe som etter et 12 uker langt intensivkurs ikke lenger er like utfordrende.

8. DU ER IKKE ALENE

– Akselerasjonsfasen gjøres sammen med de andre deltagerne, og lærerne hjelper deg med å holde stø kurs, sier Johannes.

Internett er fullt av opplæringsvideoer og instruksjoner for å lære seg å kode – alt det man lærer på AW Academy kan man selvfølgelig finne via Google. Det du imidlertid ikke finner på nett, men som du finner hos AW Academy, er nemlig andre mennesker. Studiene utføres i tett samarbeid, med mange gruppeoppgaver, som gjør det mulig for studentene å lære av hverandre. I tillegg fører lærernes konstante nærvær til at du alltid studerer riktig pensum med den rette bredden, og på den mest effektive måten.

9. DU KODER SAMMENLAGT 500 TIMER PÅ 12 UKER

– Når man får litt informasjon om gangen i ting og umiddelbart kan ta dette i bruk, får man en bedre forståelse av hvordan alt henger sammen, sier Ville.

Vår pedagogiske mal, The Academy Way, er enkel. Maks 20 minutter med forelesninger og deretter får man oppgaver med en gang. Accelerated learning utføres først og fremst ved at man selv får prøve seg på oppgaver og utfordringer i praksis. Korte introer gjør det mulig å raskt ta i bruk informasjonen og effektivisere læringen. I tillegg til praksisen har man alltid dyktige lærere, og andre studenter som støtte, og man blir aldri sittende alene med spørsmål og usikkerhet.

10. DU LÆRER DEG Å SELGE DIN KUNNSKAP OG FÅR SCRUM-MASTER SERTIFISERING

– Gjennom AW Academy lærte jeg å utvikle "soft-skills" og på den måten bli bedre på samarbeid og kommunikasjon, også i rollen som IT-konsulent. For eksempel i kundemøter og det å tilpasse seg et team – noe som er nytt for mange av oss i rollen som konsulent, sier Miika.

Målet med AW Academy er at IT-konsulentene som sendes ut av klasserommet, og videre ut i verden, skal være så godt forberedte til rollen som mulig. Derfor består undervisningen av blant annet salg, kommunikasjon og samhandling, samt scrum-master utdanning for smidige arbeidsmetoder.

11. DU FÅR EN OPPLEVELSE DU ALDRI VIL GLEMME

– Om noen år vil jeg helt sikkert se tilbake og lure på hvordan jeg våget å skifte karriere på denne måten. Men til syvende og sist er det de andre menneskene jeg ble kjent med som var det beste med hele opplevelsen, og det mest minneverdig, sier Hanna-Mari.

AW Academy er et unikt bindeledd mellom fortid og fremtid: det er et verktøy som akselererer din nye karriere i samarbeid med de andre konsulentene i klassen din. En livsendring man opplever sammen med andre er et minne for livet.  

12. FRAMTIDEN I IT-BRANSJEN ER ÅPEN

– Alt er så nytt at det enda ikke har gått opp for meg hvor mange muligheter som faktisk finnes. Det er gøy at fremtiden er så åpen, og at man kan arbeide for å finne sin egen greie, sier Anniina.

I IT-bransjen finnes det mange ulike oppgaver og roller. Behovet for ny kunnskap øker stadig og ingen kan forutse hva man kommer til å se, og oppleve i sin karriere i dagens IT-bransje. Vi vet ikke så mye om framtiden, men vi vet at bransjen kommer til å fortsette å vokse, og at det ikke finnes noen grenser for hva man vil kunne oppnå.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#i-media

Vi ser at behovet for IT-kompetanse og dataanalyse vokser raskere enn tradisjonelle utdanningsløp rekker å levere, sier Johan Bäck Persson, administrerende direktør i AW Academy.

Les mer

I den siste utgaven av Kollega er Academy-alumner Kim Böndergaard og Johanna Kallin intervjuet. "Opeation Omskolning" kalles artikkelen og beskriver hvordan du via Academy kan skifte karriere på 12 uker, akkurat som Kim og Johanna gjorde.

Les mer