Ta testene i dag!
Les mer

2019-11-17

2019-11-15

Fra trenings- og helsefysiolog til IT-konsulent på 12 uker.

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Samtidig tenkte jeg at det er flere millioner i verden som jobber med koding, så hvorfor skal ikke jeg klare det?

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Hei Jacob, hvorfor ville du bytte karriere?

- Jeg trivdes i jobben jeg hadde, ingen dager var like og jeg fikk bryne meg på veldig mye forskjellig. Samtidig var det mye som ble rutine og jeg fikk lyst til å starte med noe helt nytt og kjente på et ønsket om å utfordre meg selv. Siden jeg var liten har jeg vært interessert i data, IT og teknologi,  det å komme inn i IT-bransjen uten å bruke 3-5 år på en utdanning var en mulighet jeg ikke kunne si nei til.

Kjente du til koding fra før? 

- Nei, jeg kunne ikke kode på forhånd. Da jeg hørte om Academy begynte jeg å lese litt om programmering og jeg så på flere youtube-videoer og forstod absolutt ingenting! Samtidig tenkte jeg at det er flere millioner i verden som jobber med dette, så hvorfor skal ikke jeg klare det?

Hvorfor ville du lære deg akkurat C# .Net?

- Det var litt tilfeldig at det ble akkurat C#, siden det var Academy som valgte emnet for kurset. Men jeg er veldig glad for at jeg fikk lære nettopp dette programmeringsspråket og fikk en forståelse for objektorientert-programmering. De grunnleggende tingene vi lærte på kurset har hjulpet meg til å lettere forstå og lære mer etter at jeg har kommet ut i jobb.

 

Hvordan var det å gå en så intensiv utdanning?

- At utdanningen skulle være intensiv var noe jeg aldri bekymret meg over fordi jeg syntes det var spennende og fordi jeg var ekstremt motivert. I tillegg stolte jeg på Academy og lærerene. Jeg var trygg på at de skulle ta meg helberget gjennom de 12 ukene. Samtidig er det en rar følelse å hoppe på noe så nytt og uvitende, og så ende opp med en så positiv følelse i etterkant. Å gå på Academy har vært utrolig gøy og givende, jeg skulle gjerne gjort det en gang til! 

Hvordan var det å få jobb før du var ferdig utdannet?

- Når man har etablert seg i voksenlivet med alt som følger med, så er det ikke så lett å si fra seg en trygg jobb. Det at de fleste fikk jobb lenge før kurset var ferdig var en stor trygghet, og en bekreftelse til meg selv på at det jeg gjør er riktig. Da er det lettere å senke skuldrene og bare fokusere på utdanningen, og ikke bekymre seg over hva som ikke kommer til å gå bra.

Hvordan har overgangen fra Academy til
IT-konsulent vært?

- Det var veldig spennende å komme ut i jobb etter Academy. Jeg har blitt tatt ekstremt godt imot, og jeg har fått lov til å bruke tid på å sette meg inn i systemene og kodebasen til oppdragsgiveren min. Jeg var veldig spent og nervøs for om jeg hadde det som skulle for å takle overgangen fra Academy til arbeidslivet. Dette har gått bedre enn forventet, og jeg har fått masse støtte av kollegaene mine fra dag én. Det er selvfølgelig mye man ikke rekker å lære på 12 uker, men med den grunnleggende kompetansen fra Academy forstår jeg mye og lærer mer avanserte konsepter lettere.

Kan du anbefale andre å ta en intensivutdanning gjennom Academy?

- Du må være klar over at det krever full dedikasjon og man må prioritere all tid og energi til det i 12 uker. I mitt tilfelle har det vært lett fordi det har vært så gøy og spennende. Hvis du føler at du er litt interessert i data, logikk og problemløsning er det bare å kjøre på, du vil ikke angre et sekund!

Ny karriere innen IT? Akkurat nå har vi tre pågående rekrutteringsprosesser der du kan få en ny karriere på 12 uker innen Java, C# .NET eller Data analysts. Se alle programmer og ta testene i dag! 

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

Les mer

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Les mer

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Les mer

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Les mer