Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Les mer

2019-12-18

2019-12-19

Fra forsikringsbransjen til IT-konsulent

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

- Jeg tror det er utrolig lett å tenke at koding og programmering er noe forbeholdt «entusiastene» innen IT-faget. Men det treffer mye av områder jeg synes er morsomt som strukturering og logisk tankegang. Å kode gir deg en stor mestringsfølelse og du er med å skape noe. 

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Håkon har alltid hatt en iboende IT-interesse men kjente ikke til koding fra før. Etter at hans gamle arbeidsplass startet med å forbedre og automatisere prosesser, ble han introduserte for systemrelaterte oppgaver som robotics og lean.

-Jeg merket at jeg var mer engasjert i oppgaver som var IT-relaterte. I tillegg ble alle mulighetene som fantes innen IT synlig, og jeg syntes det var veldig spennende.

I tillegg til utskifting av systemer hadde Håkon sin tidligere arbeidsplass startet opp et program der noen ble plukket ut for å utdanne seg til å bli Data Scientist.

 

- Den gang fikk jeg ikke med meg utlysningen før utvelgelsen hadde blitt gjort. Jeg bestemte meg tidlig for at dersom jeg fikk en likende mulighet skulle jeg være klar, litt senere dukket Academy opp.

Karriereskifte ble en suksess

Håkon tok testene og søkte seg til Academy sitt C# .Net kurs og fullførte den 12 ukers intensive utdanningen.

 

-  Alle hadde en gjensidig nysgjerrighet. Det var utrolig gode lærere og de andre elevene er like motiverte og engasjerte, da blir det både gøy og lærerikt.

Etter Academy ventet en jobb som juniorutvikler for Payex sammen med fire andre som også hadde gått i samme klasse på Academy.

 

- Det var veldig trygt og godt at vi var fem stykker som startet i samme bedrift, samtidig ble vi tatt utrolig godt imot av Payex og de var veldig flinke med onboardingprosessen.

 

I dag jobber Håkon på eCommerce teamet til Payex. Hverdagen hans består av å tilpasse og utvikle nye løsninger, som skal gjøre det enklere forbedrifter å ta seg betalt fra sine kunder på nett.

 

- Ingen dager føles like ut, og mye av jobben handler om å se oppgavene fra et kundeperspektiv og tenke abstrakt på hvordan utfordringer kan løses.

 

Hvorfor burde andre prøve en karriere innenfor programmering?

- Jeg tror det er utrolig lett å tenke at koding og programmering er noe forbeholdt «entusiastene» innen IT-faget. Men det treffer mye av områder jeg synes er morsomt som strukturering og logisk tankegang. Å kode gir deg en mestringsfølelse og du er med å skape og lage noe.

Ny karriere innen IT? I januar starter vi opp rekrutteringen for neste program! Meld din interesse allerede i dag, så gir vi deg beskjed om lansering av neste program før alle andre. Meld deg på nyhetsbrevet her.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Les mer

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Les mer

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Les mer

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer