Les mer

2020-10-12

2020-10-12

Fra leder innen IT-support til Salesforce-konsulent

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Jeg har aldri hatt det så gøy på jobb før! Jeg får fortsette å utvikle meg, og grunnlaget AW Academy har gitt er solid.

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.
Hvordan fikk du mot til å bytte karriere og satse på IT og Tech?

— For meg var det ikke å våge, men heller perfekt timing.

Jon fikk et lite innblikk i hvordan Salesforce fungerte gjennom jobben i Redd Barna han var i på det tidspunktet, da bedriften implementerte Salesforce som nytt CRM-system. En halvtime senere var han fast bestemt på at Salesforce var IT-plattformen han ville jobbe med på heltid.

Etter målbevisst leting etter løsninger på hvordan han skulle klare å skaffe seg en karriere innen Salesforce, fant Jon AW Academy.

—Da jeg kom over Academy, visste jeg ikke at en slik utdanningsform fantes. Selv om opptaksprosessen virket litt overveldende i starten er dette det beste karrieresteget jeg har tatt.

Hvorfor valgte du en karriere innen IT?

—Jeg har en varierende bakgrunn med blant annet en ingeniørgrad innen ventilasjon, men IT har jeg alltid hatt en interesse for. Det som peilet meg inn på sporet av IT var muligheten til å løse store og små problemer. Interessen for problemløsning mener jeg er et godt utgangspunkt for de som ønsker en karriere innen IT.

—Jeg blir like glad hver gang jeg løser en utfordring, uavhengig av størrelsen på problemet.

Hvordan var utdanningen?

—Pensumet var ‘spot on’, og det faglige aspektet var linket til sertifiseringene vi tok underveis.

Det sosiale aspektet var også viktig. Det var en helt spesiell energi mellom studentene, og dette oppstod fordi det var en gjeng med mennesker som var så motiverte, forklarer Jon. Videre forteller han at motivasjonen til alle de andre studentene var inspirerende, og det kunne gjenspeiles i innsatsen som ble lagt ned i arbeidet.

Hvordan ser en vanlig dag ut for en Salesforce-konsulent?

Akkurat nå jobber Jon som Salesforce-utvikler i Accenture.

—Jeg jobber med tekniske løsninger og har god dialog med kollegene mine. Vi snakker sammen om ulike problemstillinger og diskuterer oss frem til hvordan vi kan hjelpe våre kunder med å jobbe mer effektivt.

Hvordan har din første tid som Salesforce-konsulent vært?

— Jeg har aldri hatt det så gøy på jobb før! Jeg får fortsette å utvikle meg, og grunnlaget AW Academy har gitt er solid. Hos Accenture har jeg fått bryne meg på nye spennende utfordringer og kollegene i Accenture er utrolig dyktig.

Det er et utrolig godt felleskap innen Salesforce hos Accenture. Her kombineres møter, foredrag, kompetansedeling, og andre sosiale aktiviteter. Dette bidrar til utvikling, noe jeg sjelden har opplevd tidligere, sier Jon.

Hvem anbefaler du Academy for Salesforce til?

—Jeg anbefaler det til de som liker å jobbe med tekniske saker, de som liker å lære nye ferdigheter og fornye disse konstant. Du blir aldri utlært innen dette feltet. Salesforce kommer stadig med nyheter og oppdateringer, og derfor er utviklingsmulighetene mange.

Jon forklarer at Salesforce-kurset passer bra for de som liker å følge med på den teknologiske utviklingen. Den tekniske biten er viktig, og det å like å finne løsninger på problemer er en bra egenskap å ha.

—Én ting kan løses på mange forskjellige måter, så det gjelder å se mulighetene.

Visste du at vi akkurat har lansert vårt neste Salesforce-program? Ta de innledende testene her!

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Les mer

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Les mer

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer

Erik Bergman is one of the lucky few that got a spot in our new Remote Coding Bootcamp in JavaScript. After injuring his back in an accident he had to quit his studies at the university and now he´s taking the fast track to a new career in IT with AW Academy.

Les mer