LÆR DEG Å KODE PÅ 12 UKER
Les mer

2018-07-10

2018-11-19

FRA KUNDESERVICEMEDARBEIDER TIL UTVIKLINGSSJEF PÅ 2 ÅR

Wilhelm Perdahl innså at han ikke lenger ønsket å jobbe som kundeservicemedarbeider i en bank. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter, og sa opp uten noen plan for hva han skulle gjøre videre. Så dukket Academy opp på radaren hans.

Wilhelm Perdahl innså at han ikke lenger ønsket å jobbe som kundeservicemedarbeider i en bank. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter, og sa opp uten noen plan for hva han skulle gjøre videre. Så dukket Academy opp på radaren hans.

Seks måneder etter at Wilhelm sa opp jobben i bank, begynte han på et kurs i digital teknikk ved Luleå Universitet. Der dukket interessen for IT opp på nytt.

– På samme tid ble jeg oppringt av en venn som fortalte om en bedrift som kunne gi en rask vei inn i IT-bransjen. Valget stod dermed mellom å fortsette å studere noen år på universitetet, eller å forsøke å komme inn på denne 12 ukers utdannelsen og deretter få jobb. Det var et enkelt valg, sier Wilhelm.

Wilhelm utførte de obligatoriske testene og kom inn på Javaprogrammet hos Academy. 12 uker senere var han uteksaminert som junior IT-konsulent.

– Det er virkelig noe av det morsomste jeg har vært med på. Veldig utfordrende med et høyt tempo, men alle som deltok i programmet var veldig motiverte, og vi fullførte det sammen.

Klatret fra juniorutvikler til utviklingssjef

Rett etter utdannelsen ventet en jobb som juniorutvikler hos Abalon sammen med en annen som også hadde gått i samme klasse på Academy.

– Jeg har alltid vært svært strukturert og ryddig, så etter et par måneder fikk jeg tilbud om å bli SCRUM Master i et prosjekt, forteller han.

Samtidig begynte han å tenke enda mer på hvordan utviklingen kunne organiseres for at arbeidet skulle flyte så godt som mulig. Han begynte også å se mer på ulike systemløsninger for Continous Delivery. Der fant han Google Cloud og fullførte en utdannelse for å bli sertifisert Google Cloud-arkitekt. Etter ca. halvannet år hos Abalon gikk den daværende utviklingssjefen videre og Wilhelm fikk spørsmål om han ville overta hans rolle.

– Jeg svarte at jeg var nødt til å sove på saken, men det føltes fort som et steg i riktig retning, forteller Wilhelm.

Svaret ble ja. Nå består dagene hovedsakelig av å inspirere og engasjere medarbeiderne, i tillegg til å fortsette forbedring av Google Cloud-arkitekturen.

– Jeg får fortsatt utvikle en del, sier han og ler.

Han forteller at de nå skal ansette flere utviklere til teamet, og at de gjerne ansetter noen som har utdannet seg via Academy.

– Jeg har faktisk allerede ansatt en til fra Academy, og håper selvfølgelig å ansette enda flere i fremtiden, avslutter han.

Ønsker du også å bytte karriere og lære deg å programmere på 12 uker? Se våre programmer her: www.academy.no/program

WILHELM PERDAHL

Wilhelm fra Haparanda i Sverige har studert økonomiske fag ved universitetet i Linköping. Under studietiden viste Wilhelm stor interesse for de tekniske delene innenfor finans da han ble kjent med blant annet Excel, VBA, LISP, Ada og VHDL. De valgfagene som fantes sendte dermed Wilhelm i retningen programmering og datateknikk. Han har siden 2012 arbeidet hos Länsförsäkringar i ulike salgsroller og var nå klar for å satse videre på sin interesse for IT.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Les mer

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Les mer

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Les mer

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer