Tilgjenglige konsulenter
Les mer

2020-09-10

2020-09-10

Etter 10 år i Posten ledet Sebastians nysgjerrighet ham inn mot IT-bransjen

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C# .NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

AW Academy har vært et utrolig springbrett til å få en fot innenfor en bransje som er i stadig fornyelse og som det er vanskelig å spå hvordan vil se ut i fremtiden.

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C# .NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Hei Sebastian, fortell meg hvem er du?

Mitt navn er Sebastian Mennen. Jeg er en 32 år gammel mann opprinnelig fra Tromsø som flyttet til Oslo i 2018. Etter at jeg kom til Oslo var jeg så heldig å finne meg en samboer som jeg nå har en datter sammen med. Jeg har alltid vært sosial av meg og kan så lenge jeg husker vært utrolig nysgjerrig på hvordan ting fungerer. Etter fullført skolegang begynte jeg å jobbe som postbud. Jeg trivdes såpass i jobben at jeg ble værende i posten og fikk etter hvert prøve meg i en rekke stillinger innad i bedriften.

Hvorfor bytter du til IT?

Etter ti år i posten begynte jeg å kjenne på at det var på tide å prøve noe nytt. Jeg trivdes veldig i posten, men hadde vært der så lenge at arbeidet ble rutinepreget. Jeg har lenge hatt en interesse for IT. Jeg brukte mye av fritiden min til å lese artikler om kunstig intelligens, big data, og de nyeste utviklingene innenfor fagfeltet. Jeg synes det er utrolig spennende å se hvilke utrolige muligheter disse framskrittene kan gi oss, og også å følge debatten rundt de etiske dilemmaene som de fører med seg. Da jeg ble tipset om å sende inn en søknad til AW Academy hadde jeg allerede bestemt meg for at jeg skulle satse på en karriere innenfor IT.

Hva er din erfaring med AW Academy så langt?

Alt i alt har AW Academy vært en utrolig opplevelse. Jeg merket med en gang at jeg hadde et team bak meg som ville sørge for at jeg kunne prestere på mitt høyeste nivå og få maksimalt ut av kurset. Fra dag en har det vært et utrolig godt miljø på campus. Det er veldig givende å få delta i et læringsmiljø hvor alle deltagerene er så motiverte. Alle lærerne vi har hatt i løpet av kurset har hatt enormt med erfaring og har vært utrolig dyktige pedagoger. Å lære seg å programmere på tolv uker er både krevende og vanskelig. Jeg tviler på at jeg hadde fått det til hvis det ikke hadde vært for at vi får så tett oppfølging fra lærerne og AW Academy, og at det er så lav terskel for å be om hjelp fra de andre konsulentene.

Hva ser du frem til etter endt utdanning?

Jeg gleder meg til å kunne se tilbake på hva jeg har fått til i løpet av kurset. Det føles uvirkelig å tenke på at jeg startet på kurset uten noen ferdigheter innenfor koding, men at jeg faktisk nå har bygget meg opp en solid base jeg kan videreutvikle. Det blir spennende å se hva jeg kan bidra med på en arbeidsplass og jeg gleder meg til å kunne fortsette å utfordre meg selv hver eneste dag. AW Academy har vært et utrolig springbrett til å få en fot innenfor en bransje som er i stadig fornyelse og som det er vanskelig å spå hvordan vil se ut i fremtiden.

Hva er dine beste tips for å komme inn på AW Academy?

For å få en plass på AW Academy tror jeg at det er viktig at man kan vise de man blir intervjuet av at dette er noe du brenner for. Mitt beste tips er å sørge for at du forbereder deg før hver runde med intervjuer. Gjør deg opp tanker om hva motivasjonen din er, hva dine styrker er og hva du vil få ut av kurset.

Det krever mye innsats for å gjennomføre, men er samtidig noe av det mest givende jeg har gjort.

Det er mange som søker så man må greie å fortelle hvorfor akkurat du er den perfekte kandidaten. For at man skal kunne gjennomføre kurset må man være en lagspiller. For å få mest mulig ut av kurset må man kunne jobbe tett sammen og vite både hvordan du kan hjelpe de rundt deg, og når man må støtte seg på andre. Om AW Academy virker spennende for deg ville jeg ikke nølt et sekund med å søke.

Vil din organisasjon ha nytte av nyutdannede IT-konsulenter med den nyeste kunnskapen innen C#.NET? Her finner du en liste over konsulenter tilgjengelig for oppgaver.

Ny karriere innen IT? Akkurat nå har vi tre pågående rekrutteringsprosesser der du kan få en ny karriere på 12 uker innen Java, C# .NET eller Data analysts. Se alle programmer og ta testene i dag! 

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Erik Bergman is one of the lucky few that got a spot in our new Remote Coding Bootcamp in JavaScript. After injuring his back in an accident he had to quit his studies at the university and now he´s taking the fast track to a new career in IT with AW Academy.

Les mer

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

Les mer

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Les mer

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Les mer

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Les mer