Meld deg på nyhetsbrev her
Les mer

2020-05-19

2020-05-19

Fra regissør bak kulissene til front-end i RiksTV

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

«AW Academy er en helt genial løsning!”

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

Dette var noe han hadde følt på lenge og Espen visste at hvis han skulle begynne med noe nytt, måtte det være noe han hadde engasjementog brant for. Han ønsket ikke å ta en bachelorgrad over tre år. Under sin forrige utdanning hadde han fått prøve seg på litt koding, og han husker godt et prosjekt han hadde på studiene for mange år tilbake.

– Vi skulle lage vår egen hjemmeside, som vi skulle presentere og produsere. Dette husker jeg at jeg synes var utrolig moro, og timene bare fløy av gårde da jeg jobbet med det prosjektet, sier Espen.

 

Espen hadde sammen med sin daværende kjæreste undersøkt flere ulike programmering- og kodekurs, til de så kom over det unike konseptet til AW Academy, som var midt i blinken. Kjæresten hans tok først C#/.NET-kurset og var kjempefornøyd. Det var sånn Espen bestemte seg for å ta en utdanning innen JavaScript.

Liten kjennskap fra før

Espen hadde noe kjennskap til koding fra før av, men den lille erfaringen var fra 10-15 år tilbake. Hovedmotivasjonen hans var at koding og programmering virket spennende, og interessen var genuin.

 

– Jeg hadde inntrykk av at programmering og koding var forbeholdt kun noen få, men det er ikke tilfellet. Det er mulig lære seg og få det til, fordi koding er for alle som er nysgjerrige og har lyst til å løse problemer, sier Espen.

 

Det beste med AW Academy synes han var samholdet mellom studentene, lærerne og teamet. Han opplevde at alle ville hans beste, og både lærere og medstudenter stilte opp hvis han trengte det, selv om det var utenfor arbeidstiden. Videre forteller han at det å lære om verktøyene man kan bruke når man har en utfordring, samt hele innstillingen til hvordan å finne svar på problemer, er den viktigste lærdommen han sitter igjen med. Det å få erfaringen med å løse en oppgave som en selv ikke tror man kan, har vært helt avgjørende for han. Dette har han tatt med seg inn i arbeidslivet også.

Anberfaler kurset

Espen forteller videre at han har anbefalt kurset til mange allerede. Det er en fantastisk mulighet for de som ikke ønsker å gå tilbake til tre år på skolebenken, men samtidig få en ny karrierestart.

– Koding var noe jeg brant for, samtidig var det viktig for meg å starte med noe som jeg kunne konstant forbedre meg innenfor. Koding og programmering er noe jeg aldri kommer til å bli utlært i, og vil alltid kunne gi meg nye og spennende utfordringer, sier han.

 

Espen mener kurset passer for alle med motivasjon for koding og programmering, men samtidig påpeker han at det er et krevende kurs. Det er for folk som liker å lære og løse logiske problemer. Du bør også være god til å samarbeide og være en del av et team. Både under kurset og i jobbhverdagen er det mye arbeid sammen med andre. Det er mye støtte og inspirasjon å hente fra kolleger, forteller han.

 Fordeler med en annen bakgrunn

– Vi som har en annen bakgrunn fra før har masse å tilføre til en programmering og IT- jobb. Vi har andre perspektiver på ting og kan se andre løsninger enn de som har jobbet med det hele livet, forteller han. 

Dette er definitivt fremtidens form for utdanningsløp, tror Espen. Denne formen for læring er mye mer effektiv og det å komprimere læringen på kort tid krever fullt fokus. Man har det også friskt i minnet når man går ut i jobb, mener han.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Les mer

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Les mer

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Les mer

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer