Les mer

2021-01-06

2020-12-21

Dataanalytikeren med ny tro til resultatene

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

— Jeg føler meg tryggere i oppgavene mine og jeg tør å vise frem kodene, og er stolt av resultatene og prosjektene jeg har bidratt på, sier Salam

Salam er en av våre tidligere elever ved AW Academy i Oslo, som gikk dataanalytiker-programmet høsten 2020. Han gikk fra å jobbe med programmering til å bli junior dataanalytiker i Heimstaden. Han forteller om sin opplevelser av programmet, og tiden etter.

Hvem er du og hvor jobber du?

Salam er junior dataanalytiker hos Heimstaden. Han hadde bakgrunn som programmerer, men dataanalytikerprogammet til AW Academy har gitt han nye muligheter og selvtillit til egne prestasjoner. Med ny og økt kunnskap har han fått muligheter og utfordringer han ikke ville vært foruten.

Selv om det ikke har vært en tradisjonell oppstart, på grunn av pandemien og hjemmekontor, er han strålende fornøyd med sin nye hverdag i Heimstaden. Etter noen uker ute i jobb kan Salam fortelle om spennende oppgaver og en god onboarding-prosess.

Hva gjør arbeidsdagen din så spennende?

— Først og fremst at jeg har tilgang til mye data og informasjon til enhver tid. Det at jeg får være med å sette opp løsninger, som faktisk brukes av mange mennesker og av store firmaer. I tillegg vet jeg at jeg gjør noens arbeidsdag lettere ved å skape løsninger som gjør deres oppgaver enklere, det er veldig givende for meg.

Det at det alltid er nye utfordringer, og alltid noen nye spennende oppgaver, hvor man kan lære hver dag, er viktig for Salam. Innen fagfeltet er det mye nytt som skjer, og det finnes mange måter å arbeide på. Blant annet har han vært med på å gjøre så informasjon går automatisk inn på en database, som bidrar til at informasjonen er lett tilgjengelig for mange flere og blir enklere håndtere.

— Det er mye nytt og spennende som skjer på Heimstaden, vi får være med på å sette opp nye små og store løsninger. Det er veldig gøy å få være med på oppstarten av et nytt system og nye struktureringer. Tenk at vi kan se resultatene om et halvt- til et års tid, det gleder jeg meg til. Innen den tid har vi samlet mye data og gjort mye, fungerer det da har vi god grunn til å være stolte, sier Salam.

Hvordan har AW Academy endret hverdagen din?

«Jeg er sikrere i både de oppgavene jeg utfører og med resultatet jeg leverer!»

Programmering er ikke helt nytt for meg. Jeg har jobbet som programmer tidligere men etter AW Academy har jeg opplevd en større selvtillit til meg selv og løsningene jeg finner, sier Salam.

Hva vil du si er det viktigste du lærte hos AW Academy og hvordan anvender du dette i jobb i dag?

— Vi lærte utrolig mye på Academy! Det viktigste jeg lærte er å skrive fine koder, som er bedre for andre å lese, sier han. Hvordan dele opp oppgaver på en strukturert og effektiv måte. Jeg lærte mye om de tekniske delene av kodning, og ikke minst å arbeide i grupper.

«Dette kommer godt med i jobben i dag!»

Salam har lært seg å tørre mer, og våge å vise frem det han har utarbeidet og løst.

— Jeg føler meg tryggere i oppgavene mine og jeg tør å vise frem kodene, og er stolt av resultatene og prosjektene jeg bidratt på, sier han. Arbeidshverdagen i Heimstaden er bra og vi har gode veiledere. I tillegg har jeg alltid muligheten til å få veiledning og snakke med mentoren på AW Academy om jeg skulle lure på noe. Dette er en god støtte, og jeg føler meg godt ivaretatt.

Selv om on-boardingen har vært annerledes for Salam, sier han at Heimstaden har håndtert prosessen godt. Som de fleste andre er det hjemmekontor som gjelder, og de digitale kommunikasjonsplattformene har blitt en del av hverdagen.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

— En vanlig arbeidsdag starter med å skaffe oversikt over oppgaver som skal gjøres. Mye av arbeidet vi gjør skal følges opp og dokumenteres underveis. Vi har status-sjekker med avdelingen jeg er på, og vi har en dialog om ulike gjøremål. Kollegaene vi snakker oss imellom om prosjekter og arbeider sammen om hvilke løsninger som kan passe for det prosjektet. Vi har faste oppgaver og prosjekter vi jobber på, så arbeidsdagen er bra strukturert, forklarer Salam.

Hvem passer jobben som dataanalytiker? Hva bør man like?

Det passer for de som liker å søke etter noe, og lese mellom linjene og finne mønster i tillegg til å «løse gåter». Som dataanalytiker finner man mønster i tall, tabeller og informasjon. I en slik jobb bør man like matte, samt like å jobbe med tall og tabeller.

Salam sin historie viser at AW Academy ikke bare er et springbrett inn til en ny bransje, men et utdanningsløp som sikrer konsulentene ny og god kompetanse som tar deres karriere til et nytt nivå.

Juniorprogrammereren er ikke alene om å ha fått en helt ny hverdag med spennende oppgaver. Les mer om hvordan andre alumnier sine hverdager som er, og hva deres erfaringer har vært på veien til en ny karriere.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.

Les mer

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.

Les mer

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.

Les mer

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.

Les mer

Erik Bergman is one of the lucky few that got a spot in our new Remote Coding Bootcamp in JavaScript. After injuring his back in an accident he had to quit his studies at the university and now he´s taking the fast track to a new career in IT with AW Academy.

Les mer