Les mer

2020-09-15

2020-09-15

AW Academy i Trondheim!

AW Academy startet i Norge i 2018 etter en suksessfull lansering av deres Accelerated Learning-program i nabolandene Sverige, Finland og Tyskland. Etter 7 programmer i Oslo, hvor nesten 100 personer har byttet karriere på 12 uker, er vi nå klare med vårt første Java-program i Trondheim.

Vi er veldig glade for at programmet har vekket så stor interesse blant både kunder og kandidater, og det at både Signicat og Sportradar har booket konsulenter fra programmet er det beste beviset vi kan ha for at konseptet fungerer.

AW Academy startet i Norge i 2018 etter en suksessfull lansering av deres Accelerated Learning-program i nabolandene Sverige, Finland og Tyskland. Etter 7 programmer i Oslo, hvor nesten 100 personer har byttet karriere på 12 uker, er vi nå klare med vårt første Java-program i Trondheim.

I løpet av høsten vil 10 personer med ulik bakgrunn lære objektorientert programmering i Java, databaser og algoritmer og webutvikling. Utdanningen er basert på Accelerated Learning som er en rask vei til en ny karriere for motiverte mennesker. Pedagogikken fokuserer på konkrete beskrivelser fra lærer og mange praktiske øvelser. Det er fokus på høy frekvens av tilbakemelding og feedback og teamarbeid i klasserommet. Programmet forbereder studentene på å starte å jobbe som IT-konsulenter i utviklingsteam bare 1 dag etter de er ferdig med de 12 ukene. Noen av konsulentene vil starte å jobbe hos Signicat og Sportradar.

Johan Bäck Persson, MD AW Academy Norway, hvorfor lanserte du AW Academy i Trondheim?

Etter de suksessfulle programmene i Oslo ønsket vi å gi flere muligheten til å bytte karriere til den fremtidssikre IT-bransjen. Samtidig har Academic Work mange spennende kunder i Trondheim med et stort behov for medarbeidere med IT-kompetanse. Og det er det perfekte grunnlaget for AW Academy å jobbe med! Vi er veldig glade for at programmet har vekket så stor interesse blant både kunder og kandidater, og det at både Signicat og Sportradar har booket konsulenter fra programmet er det beste beviset vi kan ha for at konseptet fungerer.

Natalie Andersen er en av deltagerne i programmet. Hun har en bachelor i internasjonal markedsføring, men har alltid hatt en interesse for logisk problemløsing og matte, så hun bestemte seg for å lære Java-programmering med AW Academy.

Natalie, hvorfor ønsket du å bytte karriere til IT via AW Academy?

Jeg har en stor interesse for problemløsning og logiske oppgaver – matematikk var alltid ett av mine favorittfag på skolen. I tillegg er jeg veldig interessert i teknologi og har hatt lyst til å lære meg å programmere i flere år, men aldri tatt ordentlig tak i det. Jeg har tidligere prøvd meg på små nettbaserte kurs, men har ikke fullført det da andre ting har stått i fokus.

Etter endt bachelor i markedsføring fant jeg ut at jeg ville gjøre noe mer, men så ikke for meg å starte på en ny 3-årig bachelor. Da en venninne tipset om AW Academy, nølte jeg ikke et sekund med å søke. Og det er jeg veldig takknemlig for i dag!

Hva synes du om Java-progammet så langt?

Det går veldig bra! Jeg trives utrolig godt så langt, og kjenner at dette virkelig var det rette valget for meg. Helhetsopplevelsen av AW Academy er at både intervjuprosessen, leksjonene i klasserommet og alt som skjer rundt er veldig profesjonelt gjennomført. I tillegg føler jeg på en stor tilhørighet i gruppen - jeg er sammen med flere likesinnede, som alle har forskjellig bakgrunn karrieremessig. Så langt synes jeg programmet er utrolig spennende og lærerikt, og jeg gleder meg til hver eneste uke.

Det er utrolig mye nytt stoff å sette seg inn i, og når du først begynner å forstå en ting – så går man videre til det neste temaet. Kurset er veldig intensivt, det er mye man skal lære på kort tid, og hvis man mot formodning skulle miste en dag av kurset så havner man litt bak. Da kan det lønne seg å jobbe ekstra på kveldstid og i helger for å ta igjen det tapte.

Det er derimot veldig morsomt og kult når ting begynner å sette seg, og man startet å få en forståelse for temaene man går igjennom – og sammenhengen mellom dem. Man føler på en utrolig mestringsfølelse når man klarer å løse ett problem man har jobbet med en stund. I tillegg er det fint å vite at man alltid kan lære noe nytt og utvikle seg videre. Man vil aldri bli utlært innen programmering.

Konsulentene vil bli uteksaminert og klare til å jobbe i november. Kunne ditt selskap hatt behov for ny kompetanse innen Java? Eller har dere behov for en annen spesifikk kompetanse? Vi tilbyr nå også kurs for dine nåværende ansatte. Kontakt Johan Bäck Persson for å lære mer om hvordan AW Academy kan hjelpe deg med å tilpasse læringsinitiativer som re- og upskill.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#accelerated-learning

This summer we go live with a new concept at AW Academy – the Online Coding Bootcamp. A new way to learn how to code in 10 weeks with us. We had a chat with Hanna E Andersson who is the Program Manager and responsible for the admissions to the program.

Les mer

For at en organisasjon skal vokse og utvikle seg behøver menneskene i organisasjonen å vokse. For å gjøre det tror vi at nøkkelen ligger i kontinuerlig fokus på læring og utdanning. Utdanning og videreutdanning kan dessverre være både ineffektivt og kostbart. Du må derfor finne en måte å sørge for at læringen er både kostnadseffektiv og gir deg ønsket resultat raskt.

Les mer

Mattias Varén er Educational Specialist hos oss i AW Academy, og fokuserer nå på å prate med kunder om vårt Corporate Training-tilbud, som gir bedrifter muligheten til å skreddersy intensivprogram for sine medarbeidere.

Les mer

Hos Academy mener vi at læring er en prosess som skjer når mennesker kommer sammen, omfavner og implementerer kunnskap, ferdigheter og kompetanse i praksis. Dette konseptet ligger til grunn for vår pedagogikk, og når vi designer våre program.

Les mer

For ett år siden tok Markus eksamen i et av Academys Accelerated Learning program. Nå er han tilbake i Gøteborg hvor han jobber som utvikler på et stort rederi. Her kan du lese mer om hans karrierereise.

Les mer