Meld din interesse her
Les mer

2019-04-24

2019-04-24

Accelerated Learning ble startskuddet for livslang læring

For ett år siden tok Markus eksamen i et av Academys Accelerated Learning program. Nå er han tilbake i Gøteborg hvor han jobber som utvikler på et stort rederi. Her kan du lese mer om hans karrierereise.

"Det beste er at det er enormt stimulerende å tenke i jobben. En oppgave kan i begynnelsen se vanskelig og arbeidsom ut, men følelsen man får når man lykkes og ser resultatet foran seg er vanskelig å toppe."

For ett år siden tok Markus eksamen i et av Academys Accelerated Learning program. Nå er han tilbake i Gøteborg hvor han jobber som utvikler på et stort rederi. Her kan du lese mer om hans karrierereise.

Hva gjorde du før du lærte deg å kode?

Jeg studerte Industriell økonomi, men valgte å dra utenlands ikke lenge etter studiene for å jobbe som reiseleder. Etter ett og et halvt år dro jeg tilbake til Sverige, men hadde fortsatt ikke et tydelig bilde av hva jeg ville jobbe med. Jeg begynte å jobbe i et selskap som solgte IT-system, og lærte om databaser på den måten. Jeg syntes det å skrive database spørsmål var både morsomt og stimulerende, og ble interessert i å lære meg programmering. En ny høyskoleutdanning var jeg ikke veldig interessert i så Academys 12 ukers program var veldig fristende, og i tillegg garanterte de jobb når jeg var ferdig.

Kjente du på noen form for uro før du startet på Academy?

Selvfølgelig tenker man på om 12 uker er nok av tid for å lære seg å kode. Den største bekymringen for meg var hvilke forventninger min fremtidige arbeidsgiver kom til å ha til meg når jeg begynte i jobb. Da kurset startet innså jeg at det ville bli tøft, men uroen over å ikke klare det forsvant ganske fort. I og med at jeg ikke bor i Stockholm var det andre ting som også måtte løses. For eksempel måtte jeg finne et sted å bo, og leie ut min egen leilighet for å få det til å gå rundt økonomisk. Heldigvis løste alt seg ganske greit og jeg fikk leid et rom med gangavstand til Academys campus.

Hva jobber du med i dag?

I dag jobber jeg som utvikler hos et velkjent rederi. Jeg sitter i et team bestående av fire andre utviklere, en SCRUM-master og en produkteier. Vi utvikler verktøy som skal kunne optimalisere selskapets fartøyskapsitet, og til slutt få en større gevinst på sine avganger. Vi jobber som team hvor vi sammen diskuterer hva som skal gjøres og hvordan vi bør gjøre det, men i de fleste tilfeller jobber vi individuelt.

Hvilke språk koder du?

Siden jeg startet har jeg utelukkende kodet i JavaScript. Noen av teknikkene og miljøene vi bruker er Node.Js, React, TypeScript, GraphQ og Docker, samt litt C#. Det meste var i prinsippet nytt for meg da jeg begynte på oppdraget, ettersom jeg kunne C#.NET best etter Academy, men når man har forstått de grunnleggende prinisippene i ett språk blir det lettere å forstå neste. I dag kan jeg uten tvil si at det er JavaScript jeg kan best. Det er gøy å stadig utfordres, utvikles og at læringen fortsetter hele tiden.

Hva er det beste med din jobb?

Det beste er at det er enormt stimulerende å tenke i jobben. En oppgave kan i begynnelsen se vanskelig og arbeidsom ut, men følelsen man får når man lykkes, og ser resultatet foran seg er vanskelig å toppe.

Er du nysgjerrig på en jobb innen IT? Kanskje har du lyst til å prøve noe nytt? Meld din interesse i dag og få beskjed når vi rekrutterer til neste program.

Ny karriere innen IT? Akkurat nå har vi tre pågående rekrutteringsprosesser der du kan få en ny karriere på 12 uker innen Java, C# .NET eller Data analysts. Se alle programmer og ta testene i dag! 

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#accelerated-learning

For at en organisasjon skal vokse og utvikle seg behøver menneskene i organisasjonen å vokse. For å gjøre det tror vi at nøkkelen ligger i kontinuerlig fokus på læring og utdanning. Utdanning og videreutdanning kan dessverre være både ineffektivt og kostbart. Du må derfor finne en måte å sørge for at læringen er både kostnadseffektiv og gir deg ønsket resultat raskt.

Les mer

Mattias Varén er Educational Specialist hos oss i AW Academy, og fokuserer nå på å prate med kunder om vårt Corporate Training-tilbud, som gir bedrifter muligheten til å skreddersy intensivprogram for sine medarbeidere.

Les mer

Hos Academy mener vi at læring er en prosess som skjer når mennesker kommer sammen, omfavner og implementerer kunnskap, ferdigheter og kompetanse i praksis. Dette konseptet ligger til grunn for vår pedagogikk, og når vi designer våre program.

Les mer

Är du en av alla som gav nyårslöftet att byta jobb eller kanske rentav karriär under 2019 men vet inte hur du ska ta dig vidare? I den här artikeln hjälper vi dig ta steget mot ditt nya yrke!

Les mer