LÆR DEG Å KODE PÅ 12 UKER
Les mer

2018-11-19

3 ÅR ETTER EKSAMEN – HVA GJØR DE NÅ?

Det har nå gått tre år siden deltagerne i Academys første program i C#/.NET tok eksamen. Vi har møtt tre av dem for å få høre mer om hva de jobber med i dag.

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan omskolere eller oppgradere dine medarbeiders kompetanse? Kontakt Johan Bãck Perrson på johan.backpersson@academy.no eller telefon +47 413 23 930

Det har nå gått tre år siden deltagerne i Academys første program i C#/.NET tok eksamen. Vi har møtt tre av dem for å få høre mer om hva de jobber med i dag.

Løsningsarkitekten

Da Emelie Orraryd fra Linköping bestemte seg for å begynne på Academy, hadde hun ingen tidligere erfaring med programmering. Hun hadde derimot en mastergrad i sosialt arbeid og velferdsstudier, og jobbet i en etat som bindeledd mellom etaten og andre forvaltningsorganisasjoner.

– I Academy ble jeg fascinert av samspillet mellom utviklere, prosesseiere og prosjektledere som sammen fant frem til gode, fungerende IT-løsninger, sier Emelie.

Hun ser tilbake på tiden i Academy som veldig intensiv. Blant annet beskriver hun en herlig klasse hvor man samarbeidet og hjalp hverandre. Dette var noe Emelie satt spesielt stor pris på ettersom hun ikke hadde noen tidligere erfaring med koding.

– Academy har vist meg en ny retning hvor jeg kan kombinere min interesse for IT og datamaskiner med hva jeg har studert. Utvikling er mye mer menneskestyrt enn hva jeg hadde trodd, noe jeg har lært av å arbeide med ulike bedrifter.

Etter eksamen har Emelie jobbet som utvikler innen CMS, databaser og programvare, men også som applikasjonsspesialist. I dag jobber hun i en større bedrift i transportindustrien som løsningsarkitekt – en rolle som fokuserer på testing for å finne IT-løsninger som møter kundens behov.

– Jeg må være veldig sosial i jobben min og det er viktig at man trives med kunderelasjoner. Jeg oppdaget tidlig at jeg ikke ville programmere. Datanerdene sitter ikke lenger inne på rommene sine og det finnes mange jobber der ute for den som interesserer seg for IT, sier Emelie.

IT-konsulenten

Daniel Mårtensson gikk det samme programmet og hadde før det studert for å bli sivilingeniør i bioteknikk på KTH. I løpet av utdannelsen bestemte han seg for å bevege seg mer i retning av programmering enn mot forskningsdelen.

– Jeg ønsket å få grunnkompetanse i et godt programmeringsspråk, og da føltes C#.NET som et riktig valg. Det er stor etterspørsel etter det i Stockholm, sier Daniel.

I dag jobber Daniel i en bedrift for IT-konsulenter som arbeider med C#.NET og Microsoft-løsninger. Han tilbringer halve uken i et utviklingsteam hvor han programmerer, og resten av uken er han ute hos kunder. Han synes rollen som IT-konsulent er veldig motiverende og har arbeidet mot ulike bedriftsområder, noe som har gitt ham en stor forståelse for hvordan en rekke bedrifter fungerer.

– Academy ga meg en utrolig bra start på min IT-karriere. Utdanningen fokuserte på de riktige områdene slik at man kunne gå direkte inn i et .NET-utviklingsmiljø etter eksamen, sier Daniel.

Den tekniske prosjektlederen

Når vi treffer Linus Berntsson er han overrasket over at det allerede har gått tre år siden eksamen. Han synes selv at det ikke føles lenger enn halvannet år siden han flyttet til Stockholm for å begynne med Academy. Linus hadde studert til server- og nettverkstekniker, samt prosjektledelse ved høgskolen og jobbet som Support Engineer i et par år.

– Det ble raskt tydelig at dette var min akilleshæl. Jeg manglet kunnskap om programmering og søkte meg til Academy for å utvikle min kompetanse på området, sier Linus.

I dag jobber Linus som teknisk prosjektleder i et ledende revisjons- og konsulentfirma hvor hans team arbeider for å finne gode Business Intelligence-løsninger. Linus forteller at han daglig benytter sine kunnskaper innen programmering. Selv om han selv ikke koder i hverdagen forteller han om hvordan hans programmeringskunnskaper forenkler samtalene med utviklerne på teamet.

– Dette har blitt en bro mellom teknikken og virksomheten, sier Linus.

Å ta en utdannelse via Academy kan altså lede til helt ulike stillinger avhengig av dine tidligere erfaringer og interesser. Er du også nysgjerrig på en ny start eller et karrierebytte? Da kan du søke deg inn på vårens program!

Ny karriere innen IT? Akkurat nå har vi tre pågående rekrutteringsprosesser der du kan få en ny karriere på 12 uker innen Java, C# .NET eller Data analysts. Se alle programmer og ta testene i dag! 

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

Les mer

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Les mer

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Les mer

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Les mer

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer