Nyheter fra AW Academy

Her samler vi alle nyheter og artikler om AW Academy og våre seneste programmer.

2020-10-20

Reskilling i praksis – slik fungerer det

Andreas Olsson er en av våre mest meritterte lærere på AW Academy. Han har vært hovedlærer på vårt Java-program i Stockholm siden vi startet selskapet, og hjulpet et hundretalls motiverte mennesker til et karrierebytte til IT-bransjen. Nå er han også ansvarlig lærer for ett av våre reskill-programmer som vi gjør med en av våre kunder. I løpet av 16 uker utdanner AW Academy 26 interne medarbeidere i systemutvikling. Etter fullført program går de tilbake til sin arbeidsgiver, men inn i nye roller på IT-avdelingen. Rett og slett en ‘vinn vinn’-situasjon!
les mer
2020-10-16

Ingvild forlot livet som frilansredaktør i bytte mot IT-karriere

Etter flere år i Nederland som frilansredaktør, lokket den gamle drømmen om å lære seg programmering for Ingvild fra Stjørdal. Da hun kom over AW Academy kunne hun ikke gjøre annet enn å søke, og nå har eksamensukene begynt og hun har ikke angret på valget hun tok.
les mer
2020-10-12

Fra leder innen IT-support til Salesforce-konsulent

Den ferske IT-konsulenten Jon jobbet som leder for IT-support i Redd Barna da han fikk en liten smakebit på Salesforce-plattformen. Utdanningen gjennom AW Academy endret karrieren hans, og i dag jobber Jon som Salesforce-konsulent for Accenture. En tilfeldighet gjorde at hans IT-interesse fikk en ny gnist og karrieren hans en ny retning.
les mer
2020-09-21

Natalie fra Lofoten tar snarveien til IT

Etter endt bachelor i internasjonal markedsføring oppdaget Natalie at hun ville gå en annen vei karrieremessig, da hun var nysgjerrig på å lære seg teknologi og programmering. Det var derimot ikke et alternativ å studere i tre år til, så da hun oppdaget AW Academys intensive opplæring i Java, følte hun seg nødt til å søke. I dag er hun glad for at hun tok steget og våget å følge drømmen om å lære seg IT.
les mer
2020-09-10

Etter 10 år i Posten ledet Sebastians nysgjerrighet ham inn mot IT-bransjen

Sebastian Mennen har nettopp blitt uteksaminert fra vår intensivutdanning innen C#.NET i Oslo. Etter en karriere med ulike posisjoner i Posten Norge fikk han tips om AW Academy, søkte og etter en tøff konkurranse i rekrutteringsprosessen ble han tilbudt en plass i programmet. Nå er han på vei ut i sitt første oppdrag som IT-konsulent.
les mer
2020-08-25

Meet Erik from Online Coding Bootcamp

Erik Bergman is one of the lucky few that got a spot in our new Remote Coding Bootcamp in JavaScript. After injuring his back in an accident he had to quit his studies at the university and now he´s taking the fast track to a new career in IT with AW Academy.
les mer
2020-07-16

Learn JavaScript with AW Academy

This summer we go live with a new concept at AW Academy – the Online Coding Bootcamp. A new way to learn how to code in 10 weeks with us. We had a chat with Hanna E Andersson who is the Program Manager and responsible for the admissions to the program.
les mer
2020-07-06

Læringutbytte er nøkkelen til suksessfull kompetanseutvikling

For at en organisasjon skal vokse og utvikle seg behøver menneskene i organisasjonen å vokse. For å gjøre det tror vi at nøkkelen ligger i kontinuerlig fokus på læring og utdanning. Utdanning og videreutdanning kan dessverre være både ineffektivt og kostbart. Du må derfor finne en måte å sørge for at læringen er både kostnadseffektiv og gir deg ønsket resultat raskt.
les mer
2020-05-13

Nå er tiden inne for å utvikle medarbeiderens kompetanse!

Mattias Varén er Educational Specialist hos oss i AW Academy, og fokuserer nå på å prate med kunder om vårt Corporate Training-tilbud, som gir bedrifter muligheten til å skreddersy intensivprogram for sine medarbeidere.
les mer
2020-03-30

Slik lærer du å programmere på egenhånd

Det blir stadig tydeligere at livslang læring er viktig for hvor ettertraktet du er som medarbeider og ikke minst som jobbsøker. Uansett om du allerede mestrer et programmeringsspråk, er litt nysgjerrig, eller om du ønsker å tjuvstarte på et av kurset til AW Academy, så finnes det uendelige av muligheter til hvordan du kan lære deg å programmere på egenhånd. Nedenfor har vi listet opp et par tips til hvordan du kan lære deg programmering på egenhånd.
les mer
2020-03-19

Slik lykkes du med videointervjuet!

I disse dager gjennomfører Academic Work videointervju i prosessen for AW Academy programmene som skal gå i sommer. Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.
les mer
2020-02-24

Slik ble Cathy JavaScript-utvikler.

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.
les mer
2020-02-13

Hva er dataanalyse og hvordan påvirker det verden?

Data er over alt og analyse har blitt en del av strategien til de fleste bedrifter. Som en av verdens mest digitale nasjoner har vi samlet og etterlatt oss store mengder data. I følge Abelia er verdien vi kan hente ut av data i fremtiden på nivået med olje. Imidlertid er ikke data en egenverdi; de krever et par analytiske menneskelige øyne for å kunne gjøres om til verdi. Det er en av grunnene til at dataanalyse er et voksende og raskt utviklende arbeidsmarked.
les mer
2020-02-07

4 tips for å øke dine sjanser til å bytte karriere gjennom Academy!

Gjennom Academy har du muligheten til å bytte eller booste din karriere på bare 12 uker. Etter eksamen garanteres du en fulltidsjobb som konsulent gjennom Academic Work. Da det er stor interesse for programmene våre er det ekstra viktig å skille seg ut i mengden. Her er våre beste tips for å øke dine sjanser for å komme inn på et av våre program.
les mer
2020-01-31

Intensiv utdanning av dataanalytikere

Vi ser at behovet for IT-kompetanse og dataanalyse vokser raskere enn tradisjonelle utdanningsløp rekker å levere, sier Johan Bäck Persson, administrerende direktør i AW Academy.
les mer
2020-01-30

Slik fikk Mia drømmejobben gjennom SAS Institute.

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.
les mer
2019-12-18

Fra forsikringsbransjen til IT-konsulent

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.
les mer
2019-12-18

Nyttårsmål som booster karrieren din

Nytt år, ny karriere? Hvilke mål du setter deg for året kan ha stor innvirkning på karrieren din. Her er noen tips til hvordan du kan nå karrieremålene dine.
les mer
2019-12-15

Dataingeniøren som ble lærer

Når Academy starter opp første program vil Thomas stå klar til å lede konsulentene trygt gjennom 12 uker med intens programmering. Vi har tatt en prat med han for å bli litt bedre kjent.
les mer
2019-11-17

Fra trenings- og helsefysiolog til IT-konsulent på 12 uker.

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.
les mer
2019-10-21

Skal utdanne Salesforce-konsulenter på 12 uker

Salesforce er en teknisk plattform for håndtering av kunderelasjoner som vokser raskt både i Norge og i resten av Norden. Dette skal ha resultert i en akutt mangel på Salesforce-kompetanse. Det skriver Academy i en pressemelding.
les mer
2019-09-24

Hvordan er det å jobbe med Salesforce – en av verdens største CRM plattformer.

Akkurat nå har Academy et samarbeid med Salesforce, der du har muligheten til å utdanne deg på 12 uker og jobbe med en av verdens største CRM-plattformer. Vi tok en prat med Tine Engberg, som jobber som Salesforce konsulent i Accenture for å høre litt mer om hvordan det er å jobbe med Salesforce.
les mer
2019-09-13

Eline spisset sin IT-kompetanse med en 12 ukers intensivutdanning i C# .NET

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.
les mer
2019-09-13

Fra lærer til IT-konsulent på 12 uker!

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.
les mer
2019-05-21

Accelerated Learning- nøkkelen til effektiv læring

Hos Academy mener vi at læring er en prosess som skjer når mennesker kommer sammen, omfavner og implementerer kunnskap, ferdigheter og kompetanse i praksis. Dette konseptet ligger til grunn for vår pedagogikk, og når vi designer våre program.
les mer
2019-05-14

Bidrar til økt kvinneandel i IT-bransjen

Da Academy rekrutterte til vårt første program i Norge satte vi søknadsrekord med 2 190 søknader. Hele 36 prosent av disse søkerne var kvinner, og det er vi veldig stolte av! Når programmet starter til høsten vil hele 7 av 16 konsulenter være kvinner
les mer
2019-05-13

Funksjonalitet og design lokket til en intensiv utdanning innen JavaScript

Nå er Academy i gang med rekrutteringen til første runde av programmet JavaScript i Norge. Hvorfor skal man søke på Academy, og hvorfor er nettopp JavaScript så spennende? Vi spurte Lina, som tok dette kurset på Academy selv, om hva som fikk henne til å søke. Lina kommer fra Eskilstuna i Sverige og har en mastergrad i bedriftsøkonomi fra tidligere. Hun har jobbet på en innkjøpsavdeling med administrering av masterdata, og som IT-konsulent hos et av Sveriges største telekom selskap.
les mer
2019-05-07

JavaScript- det allsidige programmeringsspråket

Rundt omkring i Europa sliter mange bedrifter med mangel på IT-kompetanse. I Norge mangler det tusenvis av personer for å dekke det bransjen trenger, og kunder av Academic Work skriker etter noen til å fylle sine stillinger. Den gode nyheten er at mange av dem har nå funnet en løsning i Academy. Tusen personer har allerede tatt eksamen på Academy, og antallet bare vokser. I Norge starter vi snart opp det første programmet C#.NET og JavaScript følger like etter.
les mer
2019-04-24

Accelerated Learning ble startskuddet for livslang læring

For ett år siden tok Markus eksamen i et av Academys Accelerated Learning program. Nå er han tilbake i Gøteborg hvor han jobber som utvikler på et stort rederi. Her kan du lese mer om hans karrierereise.
les mer
2019-04-10

Det beste med IT er alle mulighetene

Linnea er en IT-konsulent fra Gøteborg som de siste årene har jobbet som blant annet software og front end utvikler. Her får du lese mer om hennes oppdrag og tanker rundt rollens om konsulent.
les mer
2019-04-03

Konsult på 12 veckor - vad händer sen?

Vilka företag anställer konsulter från Academy och hur kan de jämföras med att anställa från universiteten? Eurostep är en kund som finns i Stockholm och Göteborg som tagit in flera IT-konsulter från Academy och vi träffade Hannah Börefelt, Cheif People Officer, för att höra hur våra konsulter ställs i jämförelse med andra utbildningar.
les mer
2019-04-02

Jobb og hobby i ett

Viktor Johansson har jobbet som systemutvikler hos CGI i Kiruna, Sverige,siden 2016. Interessen for IT har vært der hele livet, men det var først på videregående han lærte seg å kode, og da var det gjort. Etter studiene begynte han på en YH- utdanning innen spillutvikling i Falun. Viktor sier at en av grunnene til at han valgte å satse på en karriere innen IT var de gode jobbutsiktene. Rett etter eksamen begynte han i jobb hos CGI i Kiruna.
les mer
2019-04-02

Yrket som distributionselektriker – en ständig utvecklingskurva

Johan jobbar som distributionstekniker på Vattenfall Services. Academy träffade honom för att höra mer om denna spännande roll och vad som gjort att han stannat på Vattenfall Services sen 1991.
les mer
2019-03-21

3 snabba frågor – varför satsa på en karriär som lönekonsult?

Varför ska man satsa på en karriär inom lön? Vi ställde tre snabba frågor till Daniel och Johanna, som jobbar på löneavdelningen på Academic Work.
les mer
2019-03-20

Att jobba som RPG-utvecklare på Handelsbanken

Antagningen till RPG Academy är öppen och nu har du chans att lära dig programmering i stora, viktiga affärssystem. Vi träffade Jimmy som är RPG-utvecklare på Handelsbanken för att höra mer om hans vardag.
les mer
2019-03-15

Ett år efter Academy jobbar Satu som testare

‍Satu är född och uppvuxen i Raisio i Finland och flyttade till Stockholm som 19-åring 2012. Våren 2018 tog hon examen från Academy och idag jobbar hon som testare på ett företag inom försäkringsbranschen. Satu har alltid haft ett intresse för webb och kvalitetssäkring och vi ville höra mer om denna spännande roll.
les mer
2019-03-13

Medieoppslag for Academy

Finansavisen har intervjuet Administrerende direktør i Academy Norge, Johan Bäck Persson.
les mer
2019-03-11

Jobbet som lönekonsult – mer än att bara knappa siffror

Louise har alltid varit intresserad av siffror. När hon blev uppsagd på grund av arbetsbrist från sitt jobb som ekonomiassistent såg hon chansen att specialisera sig mot lön. Academic Work sökte en lönekonsult till ett uppdrag hos Aspia och hon slog till direkt. Tre månader in i sin anställning har hon nu börjat landa och känna sig trygg i arbetet.
les mer
2019-03-08

Sex kvinnor att inspireras av

Idag är det Internationella kvinnodagen och vad passar då bättre än att lyfta kvinnor som påverkat och inspirerat våra konsulter?
les mer
2019-03-05

Varför satsa på en karriär inom RPG-programmering?

Med RPG Academy har du nu möjligheten att lära dig programmering i stora, affärskritiska system. Men vad är RPG egentligen? Vi har träffat utvecklaren Christoffer från Apper för att ta reda på mer.
les mer
2019-02-28

Nils blev systemutvecklare i Sundsvall på 12 veckor

Nu är Academy äntligen tillbaka i Sundsvall. Nils tog examen från Academy i Sundsvall för ett halvår sedan. Vi har träffat honom för att höra hur det är att jobba som systemutvecklare.
les mer
2019-02-26

Handelsbanken, Tieto och Apper gör gemensam sak för att under 12 intensiva veckor utbilda programmerare för viktiga IT-system

Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.
les mer
2019-02-25

12 skäl att satsa på Academy om du vill byta till en karriär inom IT

En karriär inom IT låter spännande, men du kanske undrar varför du borde välja just Academy? Det kan våra alumner svara på! Vi frågade konsulter från tidigare program inom C#.NET och Java om varför de valde att byta karriär genom Academy. Här har vi samlat 12 skäl till varför du ska klicka in och göra urvalstesterna redan idag.
les mer
2019-02-08

"Några få kodrader kan göra tusentals resenärers vardag lättare"

Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.
les mer
2019-01-28

Vattenfall Services i samarbete med Academy i jakten på framtidens medarbetare

Yrket är fritt, omväxlande och räknas som en grundfunktion i det svenska samhället. Ändå är bristen stor på distributionselektriker. Därför har Vattenfall Services tagit hjälp av utbildningsföretaget Academy för att hitta och utbilda framtidens medarbetare. Efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning på Vattenfall Services.
les mer
2019-01-13

7 nyårsmål för att boosta din karriär

Nytt år, ny karriär? Vilka mål du sätter för året kan ha stor inverkan på din karriär. Här är nyårsmålen du borde ha för att öka möjligheterna till ett nytt jobb eller ny karriär.
les mer
2019-01-03

Johan flyttade 9200 km för att bli programmerare

Johan satt i en liten by i nordöstra Malaysia när han sökte till Academy. Några månader senare befinner han sig 9200 km norrut, nämligen i Kista i Stockholm, där han spenderar dagarna med att knacka kod. Nu i januari kommer han påbörja ett nytt äventyr som programmerare på ÅF. Hur har vägen hit sett ut? Vi träffade Johan för att höra mer.
les mer
2019-01-03

Så gör du om du vill byta karriär

Är du en av alla som gav nyårslöftet att byta jobb eller kanske rentav karriär under 2019 men vet inte hur du ska ta dig vidare? I den här artikeln hjälper vi dig ta steget mot ditt nya yrke!
les mer
2018-12-27

Academys smällkarameller – en tillbakablick på 2018

2018 närmar sig sitt slut och det är med ödmjukhet och stolthet som vi på Academy ser tillbaka på året som gått. Det känns som att det var igår vi stod inför 2018 och med stora planer på nya program vi skulle genomföra och fler länder vi skulle etablera i. Ni ska nu få följa med i en kort återblick om vad som hänt det senaste året och kanske även in i sneek peek på vad 2019 har att vänta.
les mer
2018-12-07

”Jag är på rätt spår in i yrkeslivet”

Intresserad av en karriär inom JavaScript? Alumnen Igor berättar här varför han valde en karriär inom JavaScript efter sin examen som civilekonom från Linköpings universitet.
les mer
2018-12-04

Från fastighetsbranschen till byggbranschen på 12 veckor

Sabina gick Academys sommarprogram och jobbar idag som projektingenjör på ett anläggningsprojekt i Södertälje. Projektet heter Mälarprojektet och där ska kanalen breddas och en ny sluss byggas. Vi har träffat henne för att höra mer om hennes resa efter examen.
les mer
2018-11-29

Academy blev årets affärsmodellutmanare 2018

Vi är väldigt stolta att kunna titulera oss som Årets affärsmodellutmanare på Business Model Summit.
les mer
2018-11-28

Ekonomialumnen Ola berättar om sin karriärsresa

Snart stänger antagningen till programmet där du blir affärsinriktad redovisningsekonom på bara 12 veckor! Vi har träffat Ola som gick samma program våren 2018 för att höra vad han gjort sen sist. Ola är 33 år gammal och är uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Under gymnasietiden började han jobba inom golfbranschen där han under de senaste 15 åren jobbat som bland annat butikschef, personal- och inköpsansvarig. Academy var första gången han var tillbaka i skolbänken sen gymnasiet.
les mer
2018-11-27

En karriär inom IT Management

Många företag genomgår just nu en stor förändring till följd av digitaliseringen där affärsprocesser automatiseras och flyttas till molnet. Enligt Forbes ställs allt högre krav på företag att inkludera såväl automatisering, AI och machine learning i sina strategier för att inte släpa efter i utvecklingen. Två molnbaserade företag som hjälper företag med just detta är ServiceNow och Salesforce.
les mer
2018-11-27

Academy tar ett nytt grepp i utbildningsbranschen

utbildning.se har gjort en intervju med vår vd Emelie Bernhardsson för att bättre förstå Academys verksamhet och hur vi jobbar med kompetensutveckling.
les mer
2018-11-23

Jobba med Salesforce – en av världens mest hyllade CRM-plattformar

Just nu har Academy ett samarbete tillsammans med Salesforce där du får chans att utbilda dig till IT-konsult och därefter jobba med en av världens mest hyllade CRM-plattformar. Vi har träffat Jenni Meller som är projektledare på Salesforce för att höra vad man gör i rollen som IT-konsult. Jenni har själv en gedigen bakgrund som IT-konsult och har de senaste sju åren jobbat med Salesforce.
les mer
2018-11-02

3 år efter examen – vad hände sen?

Nu har tre år gått sen Academys första program i C#.NET tog examen 2015. Vi har träffat tre alumner från programmet för att höra mer om vad de jobbar med idag.
les mer
2018-10-26

”Academy hjälpte mig att utvecklas både i min yrkesroll och som person”

Academy är tillbaka med en ny omgång av programmet där du blir affärsinriktad redovisningsekonom på endast 12 veckor! Vi har träffat alumnen Alewya som tog examen från samma program i våras, för se vad som hänt sen sist! Alewya är uppväxt i Addis Ababa och har en kandidatexamen inom redovisning. Efter att ha jobbat med barn med svår andningsproblematik ville Alewya tillbaka till ekonomin och valde därför att söka sig till Academy för en snabb väg tillbaka in i branschen.
les mer
2018-10-04

"Redovisning kräver kreativitet och problemlösning"

Äntligen är Academy tillbaka med ett program där du på 12 veckor blir redovisningsekonom! Efter avklarad examen är du garanterad ett jobb via Academic Work med uppdrag ute hos ett av deras spännande kundföretag. Vi tror att du med rätt förmågor och motivation kan bli en grym redovisningsekonom – oavsett om du har tidigare erfarenhet av ekonomi eller inte. Hur får vi det att fungera? Vi har träffat Johan Nilsson som är huvudlärare på programmet för att höra mer!
les mer
2018-09-27

Heidi forlot sin gamle jobb, lærte seg å kode på 12 uker og ble IT-konsulent. «Jeg har ikke angret et sekund.»

Etter 12 uker tok Heidi eksamen og ble IT-konsulent via Academy. Etter et intensivt utdanningsløp ble jobben som selger byttet ut med programvaredesign. Triatlonentusiasten, som trives med å løse spesifikke problemer, synes det beste med koding er at man ser fremgangen steg for steg – akkurat som i triatlonkonkurranser.
les mer
2018-09-05

Att bli IT-konsult i Kiruna

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Stina Lundstöm som jobbar på CGI om hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.
les mer
2018-07-10

FRA KUNDESERVICEMEDARBEIDER TIL UTVIKLINGSSJEF PÅ 2 ÅR

Wilhelm Perdahl innså at han ikke lenger ønsket å jobbe som kundeservicemedarbeider i en bank. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter, og sa opp uten noen plan for hva han skulle gjøre videre. Så dukket Academy opp på radaren hans.
les mer
2018-06-28

Academy individanpassar intensivutbildningar med Sana Labs AI-teknik

Det svenska AI-bolaget Sana Labs inleder ett samarbete med Academy, den ledande aktören i Sverige inom intensivutbildningar inom IT och teknik. Samarbetet gör att Academy kan effektivisera sina utbildningar för att nå en ännu högre kompetensnivå.
les mer
2018-06-26

Damirs inre kompass ledde honom till Academy

Damir brinner för optimering och innovation och drömde om att lära sig programmering. Han lade upp en fem års plan där han planerade att läsa kvällskurser vid sidan av sitt dåvarande jobb. Då hittade han Academy, där han på 12 veckor kunde bli IT-konsult. Våren 2016 tog han steget och gick Academys program för att lära sig programmera med C#.NET. Sedan dess har Damir arbetat som konsult och idag jobbar han med front end-utveckling. Vi har träffat honom för att höra mer!
les mer
2018-06-15

3 anledningar att söka Octapharma Academy

Har du funderat på att byta karriär men ännu inte hittat rätt? Vi rekryterar nu till Octapharma Academy. Ett program inom Health Science där du på 12 veckor kan byta karriär och istället få jobba med livräddande läkemedel. Vi ger dig tre anledningar till varför du borde kick-starta din karriär som processtekniker på läkemedelsföretaget Octapharma, genom Academy!
les mer
2018-06-03

Därför är Academy Jessicas favoritställe att utbilda på

Möt Jessica! En av våra fantastiska lärare på Academy som under de senaste 1,5 åren har undervisat i UX på våra IT-program. Förutom att vara lärare på Academy är hon en uppskattad föreläsare på konferenser och events runt om i världen och i övrigt beskriver hon sig själv som en nörd som älskar katter. I den här artikeln får ni läsa mer om varför Academy är Jessicas favoritställe att utbilda på!
les mer
2018-05-22

Octapharma kompetenssäkrar genom intensivutbildning

För att säkra kompetensförsörjningen till sin produktionsanläggning i Stockholm ger globala läkemedelsföretaget Octapharma i uppdrag åt utbildningsföretaget Academy att rekrytera och intensivutbilda 15 personer till blivande processtekniker. Utbildningen – som inte kräver några förkunskaper – bygger på metoden Accelerated Learning och startar i september.
les mer
2018-05-08

Därför borde du jobba på Acando

Är du intresserad av en karriär som expert inom utveckling av digitala webbaserade tjänster och handelslösningar på Acando? Då är Acando Academy något för dig! Tillsammans med Acando har vi tagit fram ett program där du under en intensiv 12-veckorsperiod drillas i tekniker för skapande e-handelsfunktionalitet. Under programmet kommer du få kunskap om IT-arkitektur och bland annat hur agila team arbetar, framförallt kommer du lära dig de praktiska och faktiska handgreppen.
les mer
2018-04-17

Academyalumnen Björn om första tiden som IT-konsult

Just nu söker vi 30 personer till vårt första lokala C#.NET-program i Malmö. Under 12 intensiva veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i rollen som IT-konsult i Skåne. En som tidigare genomfört denna resa är alumnen Björn som vi har träffat för en intervju.
les mer
2018-04-10

Acando ger Academy i uppdrag att intensivutbilda systemutvecklare

För att säkra kompetensförsörjningen har management- och IT-konsultbolaget Acando gett Academy, ett dotterbolag till Academic Work som erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning, i uppdrag att intensivutbilda systemutvecklare.
les mer
2018-03-28

Academy intensivutbildar IT-konsulter åt ServiceNow

Amerikanska ServiceNow är ett av världens snabbast växande mjukvaruföretag med verksamhet i över 70 länder. Nu får Academy i uppdrag att intensivutbilda konsulter åt ServiceNow för att säkerställa kompetenstillförseln hos deras svenska partnerbolag.
les mer
2018-03-26

EVRY Sverige intensivutbildar applikationskonsulter genom Academy

Academy har fått i uppdrag av EVRY Sverige, ett av landets största IT-tjänsteföretag, att på tolv veckor utbilda deltagare till applikationskonsulter inom affärssystemen IFS Applications och Unit4 Business World.
les mer
2018-02-12

Academy startar intensivutbildning i webbutveckling

Sedan starten 2015 har Academy genomfört 18 intensivutbildningar inom systemutveckling och andra tekniska bristyrken för att möta kompetensbristen inom detta område. Nu utökas utbudet med en utbildning inom webbutveckling, med fokus på JavaScript.
les mer
2018-02-12

Intensivutbildning i Sundsvall ska lösa programmerarbrist

Bristen på programmerare bromsar tillväxten hos många företag. Därför drar utbildningsföretaget Academy igång en intensivutbildning i Sundsvall där 15 deltagare ska omskolas till programmerare på tolv veckor.
les mer
2018-02-12

Intensivutbildning i Linköping ska lösa programmerarbrist

Bristen på programmerare bromsar tillväxten hos många företag. Därför drar utbildningsföretaget Academy igång en intensivutbildning i Linköping där 15 deltagare ska omskolas till programmerare på tolv veckor.
les mer
2018-02-05

Academy intensivutbildar arbetsledare åt byggbranschen

Kompetensbristen inom byggbranschen får företagen att gå på knä och tvingar många att tacka nej till uppdrag. Nu startar Academy en intensivutbildning som på 12 veckor omskolar deltagarna för en ny karriär inom byggbranschen.
les mer
2018-01-08

Academyalumnen Nils söker fler kollegor till Collector Academy i Göteborg

Just nu söker vi 15 personer till Collector Academy i Göteborg. Under 12 veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i ett av utvecklingsteamen på banken. Nils Grashorn gick Academys intensivutbildning i C#.NET hösten 2016 och jobbar nu som systemutvecklare på Collector Bank. Här berättar han om vad han gör på dagarna och varför han trivs så bra på sitt uppdrag.
les mer
2018-01-06

Emelie Bernhardsson ny Sverige-vd på Academy

Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.
les mer
2017-12-20

Tieto och Academy startar kostnadsfri intensivutbildning för de som vill sadla om till programmerare

Det råder stor efterfrågan på arbetskraft inom IT och kodningskunskaper har blivit högvaluta på arbetsmarknaden. Det gäller inte minst programmeringsspråket Cobol, vanligt inom bank och försäkring, där många utvecklare nu närmar sig eller har passerat pensionsåldern. Därför startar mjukvaru- och IT-tjänsteföretaget Tieto och Academy, ett systerbolag till Academic Work, en kostnadsfri utbildning som vem som helst kan söka för att göra ett karriärkliv till IT-branschen.
les mer
2017-12-10

Academyalumner i tidningen Kollega

I den siste utgaven av Kollega er Academy-alumner Kim Böndergaard og Johanna Kallin intervjuet. "Opeation Omskolning" kalles artikkelen og beskriver hvordan du via Academy kan skifte karriere på 12 uker, akkurat som Kim og Johanna gjorde.
les mer
2017-12-04

Academy i Vd-tidningen

Micael Holmström, administrerende direktør på Academy, er blitt intervjuet av VD-tidningen. Les tipsene hans om hvordan vi skal jobbe med ferdighetsutvikling og hvordan selskaper går ned hvis de ikke tar vare på interne ferdigheter.
les mer
2017-11-14

Academyalumnen Carolina i Civilekonomen

Carolina Saavedra var bedriftsøkonom og ble systemutvikler på 12 uker via Academy. Etter 10 år i finansbransjen tok nysgjerrigheten for IT over, og hun ville lære programmering. Etter en 5-årig MSc var hun imidlertid ikke interessert med flere år på skolebenken, men så dukket Academys intensive 12-ukers program som et perfekt springbrett til IT-bransjen. I dag er Carolina systemutvikler hos Avida Finance. Les om hele turen hennes i MBA.
les mer
2017-10-20

Collector Bank intensivutbildar utvecklare

Digitala nischbanken Collector Bank tar hjälp av Academy för att lösa bristen på programmerare. Bristen på programmerare gör att Collector Bank inleder ett samarbete med Academy. Genom en skräddarsydd utbildning på 12 veckor kommer femton deltagare att utbildas inom systemutveckling med start i februari.
les mer
2017-08-28

Academy i media

I løpet av sommeren har det ikke vært noe ferie på Academy, tvert imot. Vi har hatt to intensive programmeringskurs og lansert to nye selskapsspesifikke programmer for Midroc og Siemens. Vi har også blitt omtalt i forskjellige medier, så hvis du er nysgjerrig på hva vi gjør, kan du lese mer i artiklene nedenfor.
les mer
2017-07-31

Academy intensivutbildar energi- och miljötekniker åt Siemens

Siemens Building Technologies inleder ett samarbete med Academy för att utbilda energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Efter 12 veckor startar deltagarna nya karriärer på orter över hela Sverige.
les mer
2017-07-10

Midroc Electro Academy i media

Denne uken lanserte vi samarbeidet med Midroc, der vi i løpet av høsten skal rekruttere og lære 15 personer i eiendomsautomasjon. Etter 12 ukers trening på Academy i Kista i henhold til Accelerated Learning-metodikken, vil deltakerne øyeblikkelig begynne å jobbe på Midroc-kontorer rundt om i landet. Initiativet er en del av investeringen Midroc foretar innen automatisering av eiendommer og ble notert i følgende medier.
les mer
2017-06-22

Academy och Tjejer Kodar på programmeringscamp i Berlin

Berlin, 15-18 juni 2017. Regnet öser ner utanför fönstret men vad gör det när man sitter i samma rum som 40 supertaggade nybörjare som under 3 dagar ska lära sig webbutveckling. De som deltar på kod-campet har alla olika bakgrunder och erfarenheter men med två gemensamma nämnare; de är kvinnor och de vill lära sig koda.
les mer
2017-06-14

Allt fler företag tar in konsulter från Academy

”Det är ett bra komplement till våra vanliga rekryteringskanaler”, säger Johanna Persson Green, vVD på Nordicstation. Under det senaste 1,5 året har sex konsulter från Academys intensivutbildningar rekryterats till konsultföretaget Nordicstation. Även Nordicstation känner av kompetensbristen inom branschen och behöver hitta nya vägar till duktiga medarbetare.
les mer
2017-06-08

Academyalumn med i podden Kodsnack

Senaste avsnittet av podden Kodsnack gästas av ingen mindre än Academyalumnen Johanna Björklund Tedenborg. I podden berättar hon om varför hon sökte in till Academy förra sommaren och hur det var att gå en intensivutbildning under sommarmånaderna istället för att ta semester. Hon delar också med sig av sina erfarenheter av att vara ny programmerare, hur fler kvinnor kan bli intresserade av branschen och om sitt nuvarande uppdrag som databasutvecklare på en av storbankerna. Trevlig lyssning!
les mer
2017-05-11

40 tjejer testar GitHub med Tjejer Kodar och Academy

I tisdags anordnade Tjejer Kodar ett event på Norrsken House för kvinnor som ville prova på GitHub, en webbtjänst som möjliggör för fler deltagare att arbeta på samma kod. I GitHub kan man jobba i team och versionshantera sin kod, ett verktyg som används i väldigt många utvecklingsprojekt idag och som även ingår under våra intensivutbildningar i programmering.
les mer
2017-04-24

Capgemini reserverar konsulter från Academys utbildning i Finland

20. april 2017 ble Academy lansert i Helsingfors. Under våren blir 15 deltakere rekruttert med intensiv trening der de lærer programmering i Java. Kandidatene rekrutteres på grunnlag av evner og motivasjon i Academys testbaserte intervjuprosess. I september starter opplæringen som følger Academys pedagogikk, Accelerated Learning, og etter 12 uker tar konsulentene oppdrag via Academic Work Finlands kunder.
les mer
2017-04-20

Academy expanderar till Finland

Finska dataförbundet varnade nyligen för en akut brist på programmerare. Nu tar Academy, ett systerbolag till Academic Work, sitt koncept för intensivutbildningar inom IT vidare till Finland. IT-konsultföretaget Capgemini har redan reserverat deltagare från den programmeringsutbildning som startar efter sommaren.
les mer
2017-03-22

Academy och Tjejer Kodar i skärgården

17-19 mars arrangerade Academy ett code camp tillsammans med Tjejer Kodar på Ekskäret i Stockholms skärgård. 25 tjejer lärde sig HTML och CSS för att under helgen bygga sin egen portfolio. Det var väldigt varierade bakgrunder på deltagarna där vissa aldrig kodat innan till de som dagligen kommer i kontakt med programmering i sina nuvarande jobb.
les mer
2017-02-09

Academic Work Academy tar steget in i USA

Snabbväxande utbildningsföretaget Academic Work Academy tar steget in på den amerikanska marknaden genom ägarbolaget AWX:s förvärv av Wyncode, en av pionjärerna inom intensivutbildning. För Academy är förvärvet en viktig pusselbit i det fortsatta arbetet med att utmana det etablerade sättet att tänka kring kompetensförsörjning och utbildning.
les mer
2017-01-13

Academys samarbete med Nordomatic med i Fastighetsvärlden

Tolv veckors utbildning för att få fler i arbete. Olov Schagerlund, vd och koncernchef på Nordomatic, tar nu initiativ till ett snabbspår för att få programmerare till fastighetsautomationsbranschen. Nyckeln är intensivutbildning för att lösa kompetensbristen, säger han.
les mer
2016-12-11

Academy inbjudna till EU-konferens i Bryssel

Förra veckan deltog Academy på den officiella lanseringen av Digital Skills and Jobs Coalition i Bryssel. Ett initiativ från EU-kommissionen för att belysa kompetensbristen inom IT i EU och vikten av digitala kompetenser och färdigheter i ett digitalt samhälle. Eurostat uppskattar att det kommer saknas 750 000 ”ICT professionals” inom EU fram till år 2020 som en konsekvens av den starka tillväxt av digitala jobb som skett under 2000-talet.
les mer
2016-11-30

110 tjejer kodar på Academy!

I lördags var det Open House @Academy i samarbete med Tjejer Kodar. 110 tjejer var anmälda till en hel dag av programmering, workshops och inspirationsföreläsning. Webbspåret för nybörjare med introduktion till HTML, CSS och JavaScript var fullsatt medan ett lite mindre gäng gick det mer avancerade spåret i C#.NET.
les mer
2016-11-22

Academy i paneldiskussion på Working for Change

Idag är vi på Working for Change-mässan i Älvsjö. Sveriges ledande konferens om kulturell mångfald som samlar över 300 chefer i föreläsningar och paneldiskussioner. VD Micael Holmström deltar i en paneldiskussion med temat ”Mångfald genom innovationer till framtidens marknader”, där vi presenterar vår rekryteringsprocess som startar med tester.
les mer
2016-11-16

Academy skapar skräddarsydd utbildning åt Ericsson LSS

För att fylla ett växande anställningsbehov av projektörer och fibertekniker har Ericsson Local Services AB, ett dotterbolag till Ericsson AB, anlitat Academy för skräddarsydda intensivutbildningar. Första utbildningsomgången omfattar 37 personer som efter avslutad utbildning tillsvidareanställs som konsulter via Academys ägarbolag Academic Work.
les mer
2016-06-27

Academys första skräddarsydda intensivutbildning är igång!

Förra veckan var det uppstartskväll för 15 deltagare som efter en intensivutbildning via Academy börjar som konsulter inom teknisk beredning på Infratek. Det är ett skräddarsytt utbildningsupplägg Academic Work Academy har tagit fram tillsammans med Infratek och energibranschens utbildningscenter.
les mer

Pressrelease

Her samler vi alle pressmeldinger fra Academy:

2019-02-26

Handelsbanken, Tieto och Apper gör gemensam sak för att under 12 intensiva veckor utbilda programmerare för viktiga IT-system

Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.
les mer
2019-01-28

Vattenfall Services i samarbete med Academy i jakten på framtidens medarbetare

Yrket är fritt, omväxlande och räknas som en grundfunktion i det svenska samhället. Ändå är bristen stor på distributionselektriker. Därför har Vattenfall Services tagit hjälp av utbildningsföretaget Academy för att hitta och utbilda framtidens medarbetare. Efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning på Vattenfall Services.
les mer
2018-06-28

Academy individanpassar intensivutbildningar med Sana Labs AI-teknik

Det svenska AI-bolaget Sana Labs inleder ett samarbete med Academy, den ledande aktören i Sverige inom intensivutbildningar inom IT och teknik. Samarbetet gör att Academy kan effektivisera sina utbildningar för att nå en ännu högre kompetensnivå.
les mer
2018-05-22

Octapharma kompetenssäkrar genom intensivutbildning

För att säkra kompetensförsörjningen till sin produktionsanläggning i Stockholm ger globala läkemedelsföretaget Octapharma i uppdrag åt utbildningsföretaget Academy att rekrytera och intensivutbilda 15 personer till blivande processtekniker. Utbildningen – som inte kräver några förkunskaper – bygger på metoden Accelerated Learning och startar i september.
les mer
2018-04-10

Acando ger Academy i uppdrag att intensivutbilda systemutvecklare

För att säkra kompetensförsörjningen har management- och IT-konsultbolaget Acando gett Academy, ett dotterbolag till Academic Work som erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning, i uppdrag att intensivutbilda systemutvecklare.
les mer
2018-03-28

Academy intensivutbildar IT-konsulter åt ServiceNow

Amerikanska ServiceNow är ett av världens snabbast växande mjukvaruföretag med verksamhet i över 70 länder. Nu får Academy i uppdrag att intensivutbilda konsulter åt ServiceNow för att säkerställa kompetenstillförseln hos deras svenska partnerbolag.
les mer
2018-03-26

EVRY Sverige intensivutbildar applikationskonsulter genom Academy

Academy har fått i uppdrag av EVRY Sverige, ett av landets största IT-tjänsteföretag, att på tolv veckor utbilda deltagare till applikationskonsulter inom affärssystemen IFS Applications och Unit4 Business World.
les mer
2018-02-12

Academy startar intensivutbildning i webbutveckling

Sedan starten 2015 har Academy genomfört 18 intensivutbildningar inom systemutveckling och andra tekniska bristyrken för att möta kompetensbristen inom detta område. Nu utökas utbudet med en utbildning inom webbutveckling, med fokus på JavaScript.
les mer
2018-02-12

Intensivutbildning i Sundsvall ska lösa programmerarbrist

Bristen på programmerare bromsar tillväxten hos många företag. Därför drar utbildningsföretaget Academy igång en intensivutbildning i Sundsvall där 15 deltagare ska omskolas till programmerare på tolv veckor.
les mer
2018-02-12

Intensivutbildning i Linköping ska lösa programmerarbrist

Bristen på programmerare bromsar tillväxten hos många företag. Därför drar utbildningsföretaget Academy igång en intensivutbildning i Linköping där 15 deltagare ska omskolas till programmerare på tolv veckor.
les mer
2018-02-05

Academy intensivutbildar arbetsledare åt byggbranschen

Kompetensbristen inom byggbranschen får företagen att gå på knä och tvingar många att tacka nej till uppdrag. Nu startar Academy en intensivutbildning som på 12 veckor omskolar deltagarna för en ny karriär inom byggbranschen.
les mer
2018-01-06

Emelie Bernhardsson ny Sverige-vd på Academy

Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.
les mer
2017-12-20

Tieto och Academy startar kostnadsfri intensivutbildning för de som vill sadla om till programmerare

Det råder stor efterfrågan på arbetskraft inom IT och kodningskunskaper har blivit högvaluta på arbetsmarknaden. Det gäller inte minst programmeringsspråket Cobol, vanligt inom bank och försäkring, där många utvecklare nu närmar sig eller har passerat pensionsåldern. Därför startar mjukvaru- och IT-tjänsteföretaget Tieto och Academy, ett systerbolag till Academic Work, en kostnadsfri utbildning som vem som helst kan söka för att göra ett karriärkliv till IT-branschen.
les mer
2017-10-20

Collector Bank intensivutbildar utvecklare

Digitala nischbanken Collector Bank tar hjälp av Academy för att lösa bristen på programmerare. Bristen på programmerare gör att Collector Bank inleder ett samarbete med Academy. Genom en skräddarsydd utbildning på 12 veckor kommer femton deltagare att utbildas inom systemutveckling med start i februari.
les mer
2017-07-31

Academy intensivutbildar energi- och miljötekniker åt Siemens

Siemens Building Technologies inleder ett samarbete med Academy för att utbilda energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Efter 12 veckor startar deltagarna nya karriärer på orter över hela Sverige.
les mer
2017-04-20

Academy expanderar till Finland

Finska dataförbundet varnade nyligen för en akut brist på programmerare. Nu tar Academy, ett systerbolag till Academic Work, sitt koncept för intensivutbildningar inom IT vidare till Finland. IT-konsultföretaget Capgemini har redan reserverat deltagare från den programmeringsutbildning som startar efter sommaren.
les mer
2017-02-09

Academic Work Academy tar steget in i USA

Snabbväxande utbildningsföretaget Academic Work Academy tar steget in på den amerikanska marknaden genom ägarbolaget AWX:s förvärv av Wyncode, en av pionjärerna inom intensivutbildning. För Academy är förvärvet en viktig pusselbit i det fortsatta arbetet med att utmana det etablerade sättet att tänka kring kompetensförsörjning och utbildning.
les mer
2016-11-16

Academy skapar skräddarsydd utbildning åt Ericsson LSS

För att fylla ett växande anställningsbehov av projektörer och fibertekniker har Ericsson Local Services AB, ett dotterbolag till Ericsson AB, anlitat Academy för skräddarsydda intensivutbildningar. Första utbildningsomgången omfattar 37 personer som efter avslutad utbildning tillsvidareanställs som konsulter via Academys ägarbolag Academic Work.
les mer
Alla artiklar
For at en organisasjon skal vokse og utvikle seg behøver menneskene i organisasjonen å vokse. For å gjøre det tror vi at nøkkelen ligger i kontinuerlig fokus på læring og utdanning. Utdanning og videreutdanning kan dessverre være både ineffektivt og kostbart. Du må derfor finne en måte å sørge for at læringen er både kostnadseffektiv og gir deg ønsket resultat raskt.
Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.
Mattias Varén er Educational Specialist hos oss i AW Academy, og fokuserer nå på å prate med kunder om vårt Corporate Training-tilbud, som gir bedrifter muligheten til å skreddersy intensivprogram for sine medarbeidere.
Det blir stadig tydeligere at livslang læring er viktig for hvor ettertraktet du er som medarbeider og ikke minst som jobbsøker. Uansett om du allerede mestrer et programmeringsspråk, er litt nysgjerrig, eller om du ønsker å tjuvstarte på et av kurset til AW Academy, så finnes det uendelige av muligheter til hvordan du kan lære deg å programmere på egenhånd. Nedenfor har vi listet opp et par tips til hvordan du kan lære deg programmering på egenhånd.
I disse dager gjennomfører Academic Work videointervju i prosessen for AW Academy programmene som skal gå i sommer. Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.
Kvinner har gjort mye fremgang for å oppnå likestilling på arbeidsplassen, samtidig har noen bransjer fortsatt en lang vei å gå. Innen IT og tech er ca. 76% av arbeidstakerne menn og kun 26% av søkere til IT og tech studier er kvinner. Likevel var den første programmereren en kvinne, og andelen kvinner var lenge nærmest likestilt med menn. I anledning kvinnedagen tok vi en prat med Line og Angela som studerer Java ved AW Academy for å høre mer om hva de tenker om å være kvinne i en så mannsdominert bransje.
Vi ser at behovet for IT-kompetanse og dataanalyse vokser raskere enn tradisjonelle utdanningsløp rekker å levere, sier Johan Bäck Persson, administrerende direktør i AW Academy.
Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.
Data er over alt og analyse har blitt en del av strategien til de fleste bedrifter. Som en av verdens mest digitale nasjoner har vi samlet og etterlatt oss store mengder data. I følge Abelia er verdien vi kan hente ut av data i fremtiden på nivået med olje. Imidlertid er ikke data en egenverdi; de krever et par analytiske menneskelige øyne for å kunne gjøres om til verdi. Det er en av grunnene til at dataanalyse er et voksende og raskt utviklende arbeidsmarked.
Gjennom Academy har du muligheten til å bytte eller booste din karriere på bare 12 uker. Etter eksamen garanteres du en fulltidsjobb som konsulent gjennom Academic Work. Da det er stor interesse for programmene våre er det ekstra viktig å skille seg ut i mengden. Her er våre beste tips for å øke dine sjanser for å komme inn på et av våre program.
SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.
Nytt år, ny karriere? Hvilke mål du setter deg for året kan ha stor innvirkning på karrieren din. Her er noen tips til hvordan du kan nå karrieremålene dine.
Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.
Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.
Salesforce er en teknisk plattform for håndtering av kunderelasjoner som vokser raskt både i Norge og i resten av Norden. Dette skal ha resultert i en akutt mangel på Salesforce-kompetanse. Det skriver Academy i en pressemelding.
Akkurat nå har Academy et samarbeid med Salesforce, der du har muligheten til å utdanne deg på 12 uker og jobbe med en av verdens største CRM-plattformer. Vi tok en prat med Tine Engberg, som jobber som Salesforce konsulent i Accenture for å høre litt mer om hvordan det er å jobbe med Salesforce.
Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.
Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.
Hos Academy mener vi at læring er en prosess som skjer når mennesker kommer sammen, omfavner og implementerer kunnskap, ferdigheter og kompetanse i praksis. Dette konseptet ligger til grunn for vår pedagogikk, og når vi designer våre program.
Da Academy rekrutterte til vårt første program i Norge satte vi søknadsrekord med 2 190 søknader. Hele 36 prosent av disse søkerne var kvinner, og det er vi veldig stolte av! Når programmet starter til høsten vil hele 7 av 16 konsulenter være kvinner
Nå er Academy i gang med rekrutteringen til første runde av programmet JavaScript i Norge. Hvorfor skal man søke på Academy, og hvorfor er nettopp JavaScript så spennende? Vi spurte Lina, som tok dette kurset på Academy selv, om hva som fikk henne til å søke. Lina kommer fra Eskilstuna i Sverige og har en mastergrad i bedriftsøkonomi fra tidligere. Hun har jobbet på en innkjøpsavdeling med administrering av masterdata, og som IT-konsulent hos et av Sveriges største telekom selskap.
Rundt omkring i Europa sliter mange bedrifter med mangel på IT-kompetanse. I Norge mangler det tusenvis av personer for å dekke det bransjen trenger, og kunder av Academic Work skriker etter noen til å fylle sine stillinger. Den gode nyheten er at mange av dem har nå funnet en løsning i Academy. Tusen personer har allerede tatt eksamen på Academy, og antallet bare vokser. I Norge starter vi snart opp det første programmet C#.NET og JavaScript følger like etter.
For ett år siden tok Markus eksamen i et av Academys Accelerated Learning program. Nå er han tilbake i Gøteborg hvor han jobber som utvikler på et stort rederi. Her kan du lese mer om hans karrierereise.
2019-12-15
2019-04-10
Når Academy starter opp første program vil Thomas stå klar til å lede konsulentene trygt gjennom 12 uker med intens programmering. Vi har tatt en prat med han for å bli litt bedre kjent.
Vilka företag anställer konsulter från Academy och hur kan de jämföras med att anställa från universiteten? Eurostep är en kund som finns i Stockholm och Göteborg som tagit in flera IT-konsulter från Academy och vi träffade Hannah Börefelt, Cheif People Officer, för att höra hur våra konsulter ställs i jämförelse med andra utbildningar.
Johan jobbar som distributionstekniker på Vattenfall Services. Academy träffade honom för att höra mer om denna spännande roll och vad som gjort att han stannat på Vattenfall Services sen 1991.
Linnea er en IT-konsulent fra Gøteborg som de siste årene har jobbet som blant annet software og front end utvikler. Her får du lese mer om hennes oppdrag og tanker rundt rollens om konsulent.
2019-04-02
2019-04-02
Viktor Johansson har jobbet som systemutvikler hos CGI i Kiruna, Sverige,siden 2016. Interessen for IT har vært der hele livet, men det var først på videregående han lærte seg å kode, og da var det gjort. Etter studiene begynte han på en YH- utdanning innen spillutvikling i Falun. Viktor sier at en av grunnene til at han valgte å satse på en karriere innen IT var de gode jobbutsiktene. Rett etter eksamen begynte han i jobb hos CGI i Kiruna.
Varför ska man satsa på en karriär inom lön? Vi ställde tre snabba frågor till Daniel och Johanna, som jobbar på löneavdelningen på Academic Work.
Antagningen till RPG Academy är öppen och nu har du chans att lära dig programmering i stora, viktiga affärssystem. Vi träffade Jimmy som är RPG-utvecklare på Handelsbanken för att höra mer om hans vardag.
‍Satu är född och uppvuxen i Raisio i Finland och flyttade till Stockholm som 19-åring 2012. Våren 2018 tog hon examen från Academy och idag jobbar hon som testare på ett företag inom försäkringsbranschen. Satu har alltid haft ett intresse för webb och kvalitetssäkring och vi ville höra mer om denna spännande roll.
Louise har alltid varit intresserad av siffror. När hon blev uppsagd på grund av arbetsbrist från sitt jobb som ekonomiassistent såg hon chansen att specialisera sig mot lön. Academic Work sökte en lönekonsult till ett uppdrag hos Aspia och hon slog till direkt. Tre månader in i sin anställning har hon nu börjat landa och känna sig trygg i arbetet.
2019-03-08
2019-03-13
Idag är det Internationella kvinnodagen och vad passar då bättre än att lyfta kvinnor som påverkat och inspirerat våra konsulter?
2019-03-13
2019-03-12
Finansavisen har intervjuet Administrerende direktør i Academy Norge, Johan Bäck Persson.
Med RPG Academy har du nu möjligheten att lära dig programmering i stora, affärskritiska system. Men vad är RPG egentligen? Vi har träffat utvecklaren Christoffer från Apper för att ta reda på mer.
Nu är Academy äntligen tillbaka i Sundsvall. Nils tog examen från Academy i Sundsvall för ett halvår sedan. Vi har träffat honom för att höra hur det är att jobba som systemutvecklare.
Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.
En karriär inom IT låter spännande, men du kanske undrar varför du borde välja just Academy? Det kan våra alumner svara på! Vi frågade konsulter från tidigare program inom C#.NET och Java om varför de valde att byta karriär genom Academy. Här har vi samlat 12 skäl till varför du ska klicka in och göra urvalstesterna redan idag.
Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.
Yrket är fritt, omväxlande och räknas som en grundfunktion i det svenska samhället. Ändå är bristen stor på distributionselektriker. Därför har Vattenfall Services tagit hjälp av utbildningsföretaget Academy för att hitta och utbilda framtidens medarbetare. Efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning på Vattenfall Services.
Nytt år, ny karriär? Vilka mål du sätter för året kan ha stor inverkan på din karriär. Här är nyårsmålen du borde ha för att öka möjligheterna till ett nytt jobb eller ny karriär.
Bristen på programmerare bromsar tillväxten hos många företag. Därför drar utbildningsföretaget Academy igång en intensivutbildning i Linköping där 15 deltagare ska omskolas till programmerare på tolv veckor.
Bristen på programmerare bromsar tillväxten hos många företag. Därför drar utbildningsföretaget Academy igång en intensivutbildning i Sundsvall där 15 deltagare ska omskolas till programmerare på tolv veckor.
Academy har fått i uppdrag av EVRY Sverige, ett av landets största IT-tjänsteföretag, att på tolv veckor utbilda deltagare till applikationskonsulter inom affärssystemen IFS Applications och Unit4 Business World.
För att säkra kompetensförsörjningen till sin produktionsanläggning i Stockholm ger globala läkemedelsföretaget Octapharma i uppdrag åt utbildningsföretaget Academy att rekrytera och intensivutbilda 15 personer till blivande processtekniker. Utbildningen – som inte kräver några förkunskaper – bygger på metoden Accelerated Learning och startar i september.
Det råder stor efterfrågan på arbetskraft inom IT och kodningskunskaper har blivit högvaluta på arbetsmarknaden. Det gäller inte minst programmeringsspråket Cobol, vanligt inom bank och försäkring, där många utvecklare nu närmar sig eller har passerat pensionsåldern. Därför startar mjukvaru- och IT-tjänsteföretaget Tieto och Academy, ett systerbolag till Academic Work, en kostnadsfri utbildning som vem som helst kan söka för att göra ett karriärkliv till IT-branschen.
Denne uken lanserte vi samarbeidet med Midroc, der vi i løpet av høsten skal rekruttere og lære 15 personer i eiendomsautomasjon. Etter 12 ukers trening på Academy i Kista i henhold til Accelerated Learning-metodikken, vil deltakerne øyeblikkelig begynne å jobbe på Midroc-kontorer rundt om i landet. Initiativet er en del av investeringen Midroc foretar innen automatisering av eiendommer og ble notert i følgende medier.
Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.
Är du en av alla som gav nyårslöftet att byta jobb eller kanske rentav karriär under 2019 men vet inte hur du ska ta dig vidare? I den här artikeln hjälper vi dig ta steget mot ditt nya yrke!
Johan satt i en liten by i nordöstra Malaysia när han sökte till Academy. Några månader senare befinner han sig 9200 km norrut, nämligen i Kista i Stockholm, där han spenderar dagarna med att knacka kod. Nu i januari kommer han påbörja ett nytt äventyr som programmerare på ÅF. Hur har vägen hit sett ut? Vi träffade Johan för att höra mer.
2018 närmar sig sitt slut och det är med ödmjukhet och stolthet som vi på Academy ser tillbaka på året som gått. Det känns som att det var igår vi stod inför 2018 och med stora planer på nya program vi skulle genomföra och fler länder vi skulle etablera i. Ni ska nu få följa med i en kort återblick om vad som hänt det senaste året och kanske även in i sneek peek på vad 2019 har att vänta.
Intresserad av en karriär inom JavaScript? Alumnen Igor berättar här varför han valde en karriär inom JavaScript efter sin examen som civilekonom från Linköpings universitet.
Sabina gick Academys sommarprogram och jobbar idag som projektingenjör på ett anläggningsprojekt i Södertälje. Projektet heter Mälarprojektet och där ska kanalen breddas och en ny sluss byggas. Vi har träffat henne för att höra mer om hennes resa efter examen.
Vi är väldigt stolta att kunna titulera oss som Årets affärsmodellutmanare på Business Model Summit.
Snart stänger antagningen till programmet där du blir affärsinriktad redovisningsekonom på bara 12 veckor! Vi har träffat Ola som gick samma program våren 2018 för att höra vad han gjort sen sist. Ola är 33 år gammal och är uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Under gymnasietiden började han jobba inom golfbranschen där han under de senaste 15 åren jobbat som bland annat butikschef, personal- och inköpsansvarig. Academy var första gången han var tillbaka i skolbänken sen gymnasiet.
utbildning.se har gjort en intervju med vår vd Emelie Bernhardsson för att bättre förstå Academys verksamhet och hur vi jobbar med kompetensutveckling.
2018-11-27
2019-01-09
Många företag genomgår just nu en stor förändring till följd av digitaliseringen där affärsprocesser automatiseras och flyttas till molnet. Enligt Forbes ställs allt högre krav på företag att inkludera såväl automatisering, AI och machine learning i sina strategier för att inte släpa efter i utvecklingen. Två molnbaserade företag som hjälper företag med just detta är ServiceNow och Salesforce.
Just nu har Academy ett samarbete tillsammans med Salesforce där du får chans att utbilda dig till IT-konsult och därefter jobba med en av världens mest hyllade CRM-plattformar. Vi har träffat Jenni Meller som är projektledare på Salesforce för att höra vad man gör i rollen som IT-konsult. Jenni har själv en gedigen bakgrund som IT-konsult och har de senaste sju åren jobbat med Salesforce.
Etter 12 uker tok Heidi eksamen og ble IT-konsulent via Academy. Etter et intensivt utdanningsløp ble jobben som selger byttet ut med programvaredesign. Triatlonentusiasten, som trives med å løse spesifikke problemer, synes det beste med koding er at man ser fremgangen steg for steg – akkurat som i triatlonkonkurranser.
En karriere i IT-bransjen høres spennende ut, men du lurer kanskje på hvorfor du skal velge nettopp AW Academy? Det kan våre IT-konsulenter som har gått AW Academy svare på. Vi spurte studentene fra de forrige C#.NET- og Java-kursene hvorfor de valgte å bytte karriere via AW Academy. Her har vi samlet 12 grunner til hvorfor du skal klikke deg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.
Är du intresserad av en karriär som expert inom utveckling av digitala webbaserade tjänster och handelslösningar på Acando? Då är Acando Academy något för dig! Tillsammans med Acando har vi tagit fram ett program där du under en intensiv 12-veckorsperiod drillas i tekniker för skapande e-handelsfunktionalitet. Under programmet kommer du få kunskap om IT-arkitektur och bland annat hur agila team arbetar, framförallt kommer du lära dig de praktiska och faktiska handgreppen.
Möt Jessica! En av våra fantastiska lärare på Academy som under de senaste 1,5 åren har undervisat i UX på våra IT-program. Förutom att vara lärare på Academy är hon en uppskattad föreläsare på konferenser och events runt om i världen och i övrigt beskriver hon sig själv som en nörd som älskar katter. I den här artikeln får ni läsa mer om varför Academy är Jessicas favoritställe att utbilda på!
Damir brinner för optimering och innovation och drömde om att lära sig programmering. Han lade upp en fem års plan där han planerade att läsa kvällskurser vid sidan av sitt dåvarande jobb. Då hittade han Academy, där han på 12 veckor kunde bli IT-konsult. Våren 2016 tog han steget och gick Academys program för att lära sig programmera med C#.NET. Sedan dess har Damir arbetat som konsult och idag jobbar han med front end-utveckling. Vi har träffat honom för att höra mer!
I forrige uke hilste DN på klassen og gjorde et intervju av vår konsulent Erika. På jobbsidene i søndagsavisen kunne du lese artikkelen,du kan lese hele nedenfor.
Mange er nysgjerrige på Academy og vil vite mer om konseptet vårt. Selvfølgelig synes vi dette er kjempegøy og deler gjerne med oss ​​det vi har lært så langt. Vi håper at vi vil være flere aktører som tar forskjellige initiativ for å håndtere mangelen på ferdigheter i arbeidsmarkedet. Nylig besøkte Computer Sweden oss for å diskutere utdannelsen og suksessfaktorene våre.
"Det jag saknar mest från Academy är det kollektiva drivet, och FIFA-kvällarna såklart!" Så säger Arvid som gick C#.NET-programmet hösten 2016. Vi träffas tillsammans med sex andra Academyalumner från olika program på en restaurang i Malmö för en After Work. Att ses och träffa andra alumner är en del av Academy Community, ett Community för att behålla kontakten med våra alumner men också skapa tillfälle för alumner att lära och inspirera varandra och bygga vidare på sitt nätverk.
Digitala nischbanken Collector Bank tar hjälp av Academy för att lösa bristen på programmerare. Bristen på programmerare gör att Collector Bank inleder ett samarbete med Academy. Genom en skräddarsydd utbildning på 12 veckor kommer femton deltagare att utbildas inom systemutveckling med start i februari.
20. april 2017 ble Academy lansert i Helsingfors. Under våren blir 15 deltakere rekruttert med intensiv trening der de lærer programmering i Java. Kandidatene rekrutteres på grunnlag av evner og motivasjon i Academys testbaserte intervjuprosess. I september starter opplæringen som følger Academys pedagogikk, Accelerated Learning, og etter 12 uker tar konsulentene oppdrag via Academic Work Finlands kunder.
Äntligen är Academy tillbaka med ett program där du på 12 veckor blir redovisningsekonom! Efter avklarad examen är du garanterad ett jobb via Academic Work med uppdrag ute hos ett av deras spännande kundföretag. Vi tror att du med rätt förmågor och motivation kan bli en grym redovisningsekonom – oavsett om du har tidigare erfarenhet av ekonomi eller inte. Hur får vi det att fungera? Vi har träffat Johan Nilsson som är huvudlärare på programmet för att höra mer!
2018-09-05
2018-11-19
Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Stina Lundstöm som jobbar på CGI om hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.
Efter att ha klarat av en tuff rekryteringsprocess startade den 18 januari 30 nya taggade Academydeltagare vår andra utbildningsomgång. Av 3000 sökande har de blivit utvalda att under 12 veckor genomgå vårt accelerated learning program för att sedan bli anställda IT-konsulter.
Patrik Jönsson är lärare för Academy och berättar om sin upplevelse av utbildningen och ger tips till dem som söker sig till utbildningen.
”Det är ett bra komplement till våra vanliga rekryteringskanaler”, säger Johanna Persson Green, vVD på Nordicstation. Under det senaste 1,5 året har sex konsulter från Academys intensivutbildningar rekryterats till konsultföretaget Nordicstation. Även Nordicstation känner av kompetensbristen inom branschen och behöver hitta nya vägar till duktiga medarbetare.
För att säkra kompetensförsörjningen har management- och IT-konsultbolaget Acando gett Academy, ett dotterbolag till Academic Work som erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning, i uppdrag att intensivutbilda systemutvecklare.
En tredjedel av Academyutbildningen har nu passerat och de blivande it-konsulterna har hunnit bli bekväma i rollen som programmerare. Vi träffade Academykonsulterna Johan Järvenhag, Emelie Orraryd och Linus Berntsson för att höra hur deras upplevelse av utbildningen hittills har varit och hur de ser på framtiden.
Tolv veckors utbildning för att få fler i arbete. Olov Schagerlund, vd och koncernchef på Nordomatic, tar nu initiativ till ett snabbspår för att få programmerare till fastighetsautomationsbranschen. Nyckeln är intensivutbildning för att lösa kompetensbristen, säger han.
Förra veckan var det uppstartskväll för 15 deltagare som efter en intensivutbildning via Academy börjar som konsulter inom teknisk beredning på Infratek. Det är ett skräddarsytt utbildningsupplägg Academic Work Academy har tagit fram tillsammans med Infratek och energibranschens utbildningscenter.
I den siste utgaven av Kollega er Academy-alumner Kim Böndergaard og Johanna Kallin intervjuet. "Opeation Omskolning" kalles artikkelen og beskriver hvordan du via Academy kan skifte karriere på 12 uker, akkurat som Kim og Johanna gjorde.
Just nu söker vi 15 personer till Collector Academy i Göteborg. Under 12 veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i ett av utvecklingsteamen på banken. Nils Grashorn gick Academys intensivutbildning i C#.NET hösten 2016 och jobbar nu som systemutvecklare på Collector Bank. Här berättar han om vad han gör på dagarna och varför han trivs så bra på sitt uppdrag.
Carolina Saavedra var bedriftsøkonom og ble systemutvikler på 12 uker via Academy. Etter 10 år i finansbransjen tok nysgjerrigheten for IT over, og hun ville lære programmering. Etter en 5-årig MSc var hun imidlertid ikke interessert med flere år på skolebenken, men så dukket Academys intensive 12-ukers program som et perfekt springbrett til IT-bransjen. I dag er Carolina systemutvikler hos Avida Finance. Les om hele turen hennes i MBA.
Just nu söker vi 30 personer till vårt första lokala C#.NET-program i Malmö. Under 12 intensiva veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i rollen som IT-konsult i Skåne. En som tidigare genomfört denna resa är alumnen Björn som vi har träffat för en intervju.
Senaste avsnittet av podden Kodsnack gästas av ingen mindre än Academyalumnen Johanna Björklund Tedenborg. I podden berättar hon om varför hon sökte in till Academy förra sommaren och hur det var att gå en intensivutbildning under sommarmånaderna istället för att ta semester. Hon delar också med sig av sina erfarenheter av att vara ny programmerare, hur fler kvinnor kan bli intresserade av branschen och om sitt nuvarande uppdrag som databasutvecklare på en av storbankerna. Trevlig lyssning!
Sedan starten 2015 har Academy genomfört 18 intensivutbildningar inom systemutveckling och andra tekniska bristyrken för att möta kompetensbristen inom detta område. Nu utökas utbudet med en utbildning inom webbutveckling, med fokus på JavaScript.
För att fylla ett växande anställningsbehov av projektörer och fibertekniker har Ericsson Local Services AB, ett dotterbolag till Ericsson AB, anlitat Academy för skräddarsydda intensivutbildningar. Första utbildningsomgången omfattar 37 personer som efter avslutad utbildning tillsvidareanställs som konsulter via Academys ägarbolag Academic Work.
Berlin, 15-18 juni 2017. Regnet öser ner utanför fönstret men vad gör det när man sitter i samma rum som 40 supertaggade nybörjare som under 3 dagar ska lära sig webbutveckling. De som deltar på kod-campet har alla olika bakgrunder och erfarenheter men med två gemensamma nämnare; de är kvinnor och de vill lära sig koda.
17-19 mars arrangerade Academy ett code camp tillsammans med Tjejer Kodar på Ekskäret i Stockholms skärgård. 25 tjejer lärde sig HTML och CSS för att under helgen bygga sin egen portfolio. Det var väldigt varierade bakgrunder på deltagarna där vissa aldrig kodat innan till de som dagligen kommer i kontakt med programmering i sina nuvarande jobb.
Halva terminen har nu passerat för våra Academy-deltagare. Vi träffade konsulterna Sebastian, Marcus och Victoria som berättar hur de har upplevt den första tiden på Academy och vad de har för förväntningar på utbildningens andra del.
Amerikanska ServiceNow är ett av världens snabbast växande mjukvaruföretag med verksamhet i över 70 länder. Nu får Academy i uppdrag att intensivutbilda konsulter åt ServiceNow för att säkerställa kompetenstillförseln hos deras svenska partnerbolag.
Siemens Building Technologies inleder ett samarbete med Academy för att utbilda energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Efter 12 veckor startar deltagarna nya karriärer på orter över hela Sverige.
Kompetensbristen inom byggbranschen får företagen att gå på knä och tvingar många att tacka nej till uppdrag. Nu startar Academy en intensivutbildning som på 12 veckor omskolar deltagarna för en ny karriär inom byggbranschen.
Det svenska AI-bolaget Sana Labs inleder ett samarbete med Academy, den ledande aktören i Sverige inom intensivutbildningar inom IT och teknik. Samarbetet gör att Academy kan effektivisera sina utbildningar för att nå en ännu högre kompetensnivå.
Förra veckan deltog Academy på den officiella lanseringen av Digital Skills and Jobs Coalition i Bryssel. Ett initiativ från EU-kommissionen för att belysa kompetensbristen inom IT i EU och vikten av digitala kompetenser och färdigheter i ett digitalt samhälle. Eurostat uppskattar att det kommer saknas 750 000 ”ICT professionals” inom EU fram till år 2020 som en konsekvens av den starka tillväxt av digitala jobb som skett under 2000-talet.
2017-12-04
2018-11-19
Micael Holmström, administrerende direktør på Academy, er blitt intervjuet av VD-tidningen. Les tipsene hans om hvordan vi skal jobbe med ferdighetsutvikling og hvordan selskaper går ned hvis de ikke tar vare på interne ferdigheter.
Idag är vi på Working for Change-mässan i Älvsjö. Sveriges ledande konferens om kulturell mångfald som samlar över 300 chefer i föreläsningar och paneldiskussioner. VD Micael Holmström deltar i en paneldiskussion med temat ”Mångfald genom innovationer till framtidens marknader”, där vi presenterar vår rekryteringsprocess som startar med tester.
2017-08-28
2018-11-19
I løpet av sommeren har det ikke vært noe ferie på Academy, tvert imot. Vi har hatt to intensive programmeringskurs og lansert to nye selskapsspesifikke programmer for Midroc og Siemens. Vi har også blitt omtalt i forskjellige medier, så hvis du er nysgjerrig på hva vi gjør, kan du lese mer i artiklene nedenfor.
Academy är tillbaka med en ny omgång av programmet där du blir affärsinriktad redovisningsekonom på endast 12 veckor! Vi har träffat alumnen Alewya som tog examen från samma program i våras, för se vad som hänt sen sist! Alewya är uppväxt i Addis Ababa och har en kandidatexamen inom redovisning. Efter att ha jobbat med barn med svår andningsproblematik ville Alewya tillbaka till ekonomin och valde därför att söka sig till Academy för en snabb väg tillbaka in i branschen.
Finska dataförbundet varnade nyligen för en akut brist på programmerare. Nu tar Academy, ett systerbolag till Academic Work, sitt koncept för intensivutbildningar inom IT vidare till Finland. IT-konsultföretaget Capgemini har redan reserverat deltagare från den programmeringsutbildning som startar efter sommaren.
Nu slår vi på Academic Work upp portarna till vår Academysatsning och först ut blir en klass med inriktning på C# och .NET. Under 12 intensiva veckor kommer 30 personer få chansen att lära sig systemutveckling, oavsett tidigare erfarenhet. Utbildningen startar i augusti 2015 och vi garanterar alla deltagare en tillsvidareanställning efter genomförd utbildning.
Snabbväxande utbildningsföretaget Academic Work Academy tar steget in på den amerikanska marknaden genom ägarbolaget AWX:s förvärv av Wyncode, en av pionjärerna inom intensivutbildning. För Academy är förvärvet en viktig pusselbit i det fortsatta arbetet med att utmana det etablerade sättet att tänka kring kompetensförsörjning och utbildning.
I tisdags anordnade Tjejer Kodar ett event på Norrsken House för kvinnor som ville prova på GitHub, en webbtjänst som möjliggör för fler deltagare att arbeta på samma kod. I GitHub kan man jobba i team och versionshantera sin kod, ett verktyg som används i väldigt många utvecklingsprojekt idag och som även ingår under våra intensivutbildningar i programmering.
For at en organisasjon skal vokse og utvikle seg behøver menneskene i organisasjonen å vokse. For å gjøre det tror vi at nøkkelen ligger i kontinuerlig fokus på læring og utdanning. Utdanning og videreutdanning kan dessverre være både ineffektivt og kostbart. Du må derfor finne en måte å sørge for at læringen er både kostnadseffektiv og gir deg ønsket resultat raskt.
Mehr lesen
Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.
Mehr lesen
Mattias Varén er Educational Specialist hos oss i AW Academy, og fokuserer nå på å prate med kunder om vårt Corporate Training-tilbud, som gir bedrifter muligheten til å skreddersy intensivprogram for sine medarbeidere.
Mehr lesen
Det blir stadig tydeligere at livslang læring er viktig for hvor ettertraktet du er som medarbeider og ikke minst som jobbsøker. Uansett om du allerede mestrer et programmeringsspråk, er litt nysgjerrig, eller om du ønsker å tjuvstarte på et av kurset til AW Academy, så finnes det uendelige av muligheter til hvordan du kan lære deg å programmere på egenhånd. Nedenfor har vi listet opp et par tips til hvordan du kan lære deg programmering på egenhånd.
Mehr lesen
I disse dager gjennomfører Academic Work videointervju i prosessen for AW Academy programmene som skal gå i sommer. Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.
Mehr lesen
Kvinner har gjort mye fremgang for å oppnå likestilling på arbeidsplassen, samtidig har noen bransjer fortsatt en lang vei å gå. Innen IT og tech er ca. 76% av arbeidstakerne menn og kun 26% av søkere til IT og tech studier er kvinner. Likevel var den første programmereren en kvinne, og andelen kvinner var lenge nærmest likestilt med menn. I anledning kvinnedagen tok vi en prat med Line og Angela som studerer Java ved AW Academy for å høre mer om hva de tenker om å være kvinne i en så mannsdominert bransje.
Mehr lesen
Vi ser at behovet for IT-kompetanse og dataanalyse vokser raskere enn tradisjonelle utdanningsløp rekker å levere, sier Johan Bäck Persson, administrerende direktør i AW Academy.
Mehr lesen
Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.
Mehr lesen
Data er over alt og analyse har blitt en del av strategien til de fleste bedrifter. Som en av verdens mest digitale nasjoner har vi samlet og etterlatt oss store mengder data. I følge Abelia er verdien vi kan hente ut av data i fremtiden på nivået med olje. Imidlertid er ikke data en egenverdi; de krever et par analytiske menneskelige øyne for å kunne gjøres om til verdi. Det er en av grunnene til at dataanalyse er et voksende og raskt utviklende arbeidsmarked.
Mehr lesen
Gjennom Academy har du muligheten til å bytte eller booste din karriere på bare 12 uker. Etter eksamen garanteres du en fulltidsjobb som konsulent gjennom Academic Work. Da det er stor interesse for programmene våre er det ekstra viktig å skille seg ut i mengden. Her er våre beste tips for å øke dine sjanser for å komme inn på et av våre program.
Mehr lesen
SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Vi tok kontakt med Mia for å høre mer om hennes reise fra Dataanalytiker for SAS Institute til å bli Business Analyst for Eika.
Mehr lesen
Nytt år, ny karriere? Hvilke mål du setter deg for året kan ha stor innvirkning på karrieren din. Her er noen tips til hvordan du kan nå karrieremålene dine.
Mehr lesen
Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.
Mehr lesen
Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.
Mehr lesen
Salesforce er en teknisk plattform for håndtering av kunderelasjoner som vokser raskt både i Norge og i resten av Norden. Dette skal ha resultert i en akutt mangel på Salesforce-kompetanse. Det skriver Academy i en pressemelding.
Mehr lesen
Akkurat nå har Academy et samarbeid med Salesforce, der du har muligheten til å utdanne deg på 12 uker og jobbe med en av verdens største CRM-plattformer. Vi tok en prat med Tine Engberg, som jobber som Salesforce konsulent i Accenture for å høre litt mer om hvordan det er å jobbe med Salesforce.
Mehr lesen
Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.
Mehr lesen
Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.
Mehr lesen
Hos Academy mener vi at læring er en prosess som skjer når mennesker kommer sammen, omfavner og implementerer kunnskap, ferdigheter og kompetanse i praksis. Dette konseptet ligger til grunn for vår pedagogikk, og når vi designer våre program.
Mehr lesen
Da Academy rekrutterte til vårt første program i Norge satte vi søknadsrekord med 2 190 søknader. Hele 36 prosent av disse søkerne var kvinner, og det er vi veldig stolte av! Når programmet starter til høsten vil hele 7 av 16 konsulenter være kvinner
Mehr lesen
Nå er Academy i gang med rekrutteringen til første runde av programmet JavaScript i Norge. Hvorfor skal man søke på Academy, og hvorfor er nettopp JavaScript så spennende? Vi spurte Lina, som tok dette kurset på Academy selv, om hva som fikk henne til å søke. Lina kommer fra Eskilstuna i Sverige og har en mastergrad i bedriftsøkonomi fra tidligere. Hun har jobbet på en innkjøpsavdeling med administrering av masterdata, og som IT-konsulent hos et av Sveriges største telekom selskap.
Mehr lesen
Rundt omkring i Europa sliter mange bedrifter med mangel på IT-kompetanse. I Norge mangler det tusenvis av personer for å dekke det bransjen trenger, og kunder av Academic Work skriker etter noen til å fylle sine stillinger. Den gode nyheten er at mange av dem har nå funnet en løsning i Academy. Tusen personer har allerede tatt eksamen på Academy, og antallet bare vokser. I Norge starter vi snart opp det første programmet C#.NET og JavaScript følger like etter.
Mehr lesen
For ett år siden tok Markus eksamen i et av Academys Accelerated Learning program. Nå er han tilbake i Gøteborg hvor han jobber som utvikler på et stort rederi. Her kan du lese mer om hans karrierereise.
Mehr lesen
2019-12-15
2019-04-10
Når Academy starter opp første program vil Thomas stå klar til å lede konsulentene trygt gjennom 12 uker med intens programmering. Vi har tatt en prat med han for å bli litt bedre kjent.
Mehr lesen
Vilka företag anställer konsulter från Academy och hur kan de jämföras med att anställa från universiteten? Eurostep är en kund som finns i Stockholm och Göteborg som tagit in flera IT-konsulter från Academy och vi träffade Hannah Börefelt, Cheif People Officer, för att höra hur våra konsulter ställs i jämförelse med andra utbildningar.
Mehr lesen
Johan jobbar som distributionstekniker på Vattenfall Services. Academy träffade honom för att höra mer om denna spännande roll och vad som gjort att han stannat på Vattenfall Services sen 1991.
Mehr lesen
Linnea er en IT-konsulent fra Gøteborg som de siste årene har jobbet som blant annet software og front end utvikler. Her får du lese mer om hennes oppdrag og tanker rundt rollens om konsulent.
Mehr lesen
2019-04-02
2019-04-02
Viktor Johansson har jobbet som systemutvikler hos CGI i Kiruna, Sverige,siden 2016. Interessen for IT har vært der hele livet, men det var først på videregående han lærte seg å kode, og da var det gjort. Etter studiene begynte han på en YH- utdanning innen spillutvikling i Falun. Viktor sier at en av grunnene til at han valgte å satse på en karriere innen IT var de gode jobbutsiktene. Rett etter eksamen begynte han i jobb hos CGI i Kiruna.
Mehr lesen
Varför ska man satsa på en karriär inom lön? Vi ställde tre snabba frågor till Daniel och Johanna, som jobbar på löneavdelningen på Academic Work.
Mehr lesen
Antagningen till RPG Academy är öppen och nu har du chans att lära dig programmering i stora, viktiga affärssystem. Vi träffade Jimmy som är RPG-utvecklare på Handelsbanken för att höra mer om hans vardag.
Mehr lesen
‍Satu är född och uppvuxen i Raisio i Finland och flyttade till Stockholm som 19-åring 2012. Våren 2018 tog hon examen från Academy och idag jobbar hon som testare på ett företag inom försäkringsbranschen. Satu har alltid haft ett intresse för webb och kvalitetssäkring och vi ville höra mer om denna spännande roll.
Mehr lesen
Louise har alltid varit intresserad av siffror. När hon blev uppsagd på grund av arbetsbrist från sitt jobb som ekonomiassistent såg hon chansen att specialisera sig mot lön. Academic Work sökte en lönekonsult till ett uppdrag hos Aspia och hon slog till direkt. Tre månader in i sin anställning har hon nu börjat landa och känna sig trygg i arbetet.
Mehr lesen
2019-03-08
2019-03-13
Idag är det Internationella kvinnodagen och vad passar då bättre än att lyfta kvinnor som påverkat och inspirerat våra konsulter?
Mehr lesen
2019-03-13
2019-03-12
Finansavisen har intervjuet Administrerende direktør i Academy Norge, Johan Bäck Persson.
Mehr lesen
Med RPG Academy har du nu möjligheten att lära dig programmering i stora, affärskritiska system. Men vad är RPG egentligen? Vi har träffat utvecklaren Christoffer från Apper för att ta reda på mer.
Mehr lesen
Nu är Academy äntligen tillbaka i Sundsvall. Nils tog examen från Academy i Sundsvall för ett halvår sedan. Vi har träffat honom för att höra hur det är att jobba som systemutvecklare.
Mehr lesen
Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.
Mehr lesen
En karriär inom IT låter spännande, men du kanske undrar varför du borde välja just Academy? Det kan våra alumner svara på! Vi frågade konsulter från tidigare program inom C#.NET och Java om varför de valde att byta karriär genom Academy. Här har vi samlat 12 skäl till varför du ska klicka in och göra urvalstesterna redan idag.
Mehr lesen
Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.
Mehr lesen
Yrket är fritt, omväxlande och räknas som en grundfunktion i det svenska samhället. Ändå är bristen stor på distributionselektriker. Därför har Vattenfall Services tagit hjälp av utbildningsföretaget Academy för att hitta och utbilda framtidens medarbetare. Efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning på Vattenfall Services.
Mehr lesen
Nytt år, ny karriär? Vilka mål du sätter för året kan ha stor inverkan på din karriär. Här är nyårsmålen du borde ha för att öka möjligheterna till ett nytt jobb eller ny karriär.
Mehr lesen
Bristen på programmerare bromsar tillväxten hos många företag. Därför drar utbildningsföretaget Academy igång en intensivutbildning i Linköping där 15 deltagare ska omskolas till programmerare på tolv veckor.
Mehr lesen
Bristen på programmerare bromsar tillväxten hos många företag. Därför drar utbildningsföretaget Academy igång en intensivutbildning i Sundsvall där 15 deltagare ska omskolas till programmerare på tolv veckor.
Mehr lesen
Academy har fått i uppdrag av EVRY Sverige, ett av landets största IT-tjänsteföretag, att på tolv veckor utbilda deltagare till applikationskonsulter inom affärssystemen IFS Applications och Unit4 Business World.
Mehr lesen
För att säkra kompetensförsörjningen till sin produktionsanläggning i Stockholm ger globala läkemedelsföretaget Octapharma i uppdrag åt utbildningsföretaget Academy att rekrytera och intensivutbilda 15 personer till blivande processtekniker. Utbildningen – som inte kräver några förkunskaper – bygger på metoden Accelerated Learning och startar i september.
Mehr lesen
Det råder stor efterfrågan på arbetskraft inom IT och kodningskunskaper har blivit högvaluta på arbetsmarknaden. Det gäller inte minst programmeringsspråket Cobol, vanligt inom bank och försäkring, där många utvecklare nu närmar sig eller har passerat pensionsåldern. Därför startar mjukvaru- och IT-tjänsteföretaget Tieto och Academy, ett systerbolag till Academic Work, en kostnadsfri utbildning som vem som helst kan söka för att göra ett karriärkliv till IT-branschen.
Mehr lesen
Denne uken lanserte vi samarbeidet med Midroc, der vi i løpet av høsten skal rekruttere og lære 15 personer i eiendomsautomasjon. Etter 12 ukers trening på Academy i Kista i henhold til Accelerated Learning-metodikken, vil deltakerne øyeblikkelig begynne å jobbe på Midroc-kontorer rundt om i landet. Initiativet er en del av investeringen Midroc foretar innen automatisering av eiendommer og ble notert i følgende medier.
Mehr lesen
Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.
Mehr lesen
Är du en av alla som gav nyårslöftet att byta jobb eller kanske rentav karriär under 2019 men vet inte hur du ska ta dig vidare? I den här artikeln hjälper vi dig ta steget mot ditt nya yrke!
Mehr lesen
Johan satt i en liten by i nordöstra Malaysia när han sökte till Academy. Några månader senare befinner han sig 9200 km norrut, nämligen i Kista i Stockholm, där han spenderar dagarna med att knacka kod. Nu i januari kommer han påbörja ett nytt äventyr som programmerare på ÅF. Hur har vägen hit sett ut? Vi träffade Johan för att höra mer.
Mehr lesen
2018 närmar sig sitt slut och det är med ödmjukhet och stolthet som vi på Academy ser tillbaka på året som gått. Det känns som att det var igår vi stod inför 2018 och med stora planer på nya program vi skulle genomföra och fler länder vi skulle etablera i. Ni ska nu få följa med i en kort återblick om vad som hänt det senaste året och kanske även in i sneek peek på vad 2019 har att vänta.
Mehr lesen
Intresserad av en karriär inom JavaScript? Alumnen Igor berättar här varför han valde en karriär inom JavaScript efter sin examen som civilekonom från Linköpings universitet.
Mehr lesen
Sabina gick Academys sommarprogram och jobbar idag som projektingenjör på ett anläggningsprojekt i Södertälje. Projektet heter Mälarprojektet och där ska kanalen breddas och en ny sluss byggas. Vi har träffat henne för att höra mer om hennes resa efter examen.
Mehr lesen
Vi är väldigt stolta att kunna titulera oss som Årets affärsmodellutmanare på Business Model Summit.
Mehr lesen
Snart stänger antagningen till programmet där du blir affärsinriktad redovisningsekonom på bara 12 veckor! Vi har träffat Ola som gick samma program våren 2018 för att höra vad han gjort sen sist. Ola är 33 år gammal och är uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Under gymnasietiden började han jobba inom golfbranschen där han under de senaste 15 åren jobbat som bland annat butikschef, personal- och inköpsansvarig. Academy var första gången han var tillbaka i skolbänken sen gymnasiet.
Mehr lesen
utbildning.se har gjort en intervju med vår vd Emelie Bernhardsson för att bättre förstå Academys verksamhet och hur vi jobbar med kompetensutveckling.
Mehr lesen
2018-11-27
2019-01-09
Många företag genomgår just nu en stor förändring till följd av digitaliseringen där affärsprocesser automatiseras och flyttas till molnet. Enligt Forbes ställs allt högre krav på företag att inkludera såväl automatisering, AI och machine learning i sina strategier för att inte släpa efter i utvecklingen. Två molnbaserade företag som hjälper företag med just detta är ServiceNow och Salesforce.
Mehr lesen
Just nu har Academy ett samarbete tillsammans med Salesforce där du får chans att utbilda dig till IT-konsult och därefter jobba med en av världens mest hyllade CRM-plattformar. Vi har träffat Jenni Meller som är projektledare på Salesforce för att höra vad man gör i rollen som IT-konsult. Jenni har själv en gedigen bakgrund som IT-konsult och har de senaste sju åren jobbat med Salesforce.
Mehr lesen
Etter 12 uker tok Heidi eksamen og ble IT-konsulent via Academy. Etter et intensivt utdanningsløp ble jobben som selger byttet ut med programvaredesign. Triatlonentusiasten, som trives med å løse spesifikke problemer, synes det beste med koding er at man ser fremgangen steg for steg – akkurat som i triatlonkonkurranser.
Mehr lesen
En karriere i IT-bransjen høres spennende ut, men du lurer kanskje på hvorfor du skal velge nettopp AW Academy? Det kan våre IT-konsulenter som har gått AW Academy svare på. Vi spurte studentene fra de forrige C#.NET- og Java-kursene hvorfor de valgte å bytte karriere via AW Academy. Her har vi samlet 12 grunner til hvorfor du skal klikke deg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.
Mehr lesen
Är du intresserad av en karriär som expert inom utveckling av digitala webbaserade tjänster och handelslösningar på Acando? Då är Acando Academy något för dig! Tillsammans med Acando har vi tagit fram ett program där du under en intensiv 12-veckorsperiod drillas i tekniker för skapande e-handelsfunktionalitet. Under programmet kommer du få kunskap om IT-arkitektur och bland annat hur agila team arbetar, framförallt kommer du lära dig de praktiska och faktiska handgreppen.
Mehr lesen
Möt Jessica! En av våra fantastiska lärare på Academy som under de senaste 1,5 åren har undervisat i UX på våra IT-program. Förutom att vara lärare på Academy är hon en uppskattad föreläsare på konferenser och events runt om i världen och i övrigt beskriver hon sig själv som en nörd som älskar katter. I den här artikeln får ni läsa mer om varför Academy är Jessicas favoritställe att utbilda på!
Mehr lesen
Damir brinner för optimering och innovation och drömde om att lära sig programmering. Han lade upp en fem års plan där han planerade att läsa kvällskurser vid sidan av sitt dåvarande jobb. Då hittade han Academy, där han på 12 veckor kunde bli IT-konsult. Våren 2016 tog han steget och gick Academys program för att lära sig programmera med C#.NET. Sedan dess har Damir arbetat som konsult och idag jobbar han med front end-utveckling. Vi har träffat honom för att höra mer!
Mehr lesen
I forrige uke hilste DN på klassen og gjorde et intervju av vår konsulent Erika. På jobbsidene i søndagsavisen kunne du lese artikkelen,du kan lese hele nedenfor.
Mehr lesen
Mange er nysgjerrige på Academy og vil vite mer om konseptet vårt. Selvfølgelig synes vi dette er kjempegøy og deler gjerne med oss ​​det vi har lært så langt. Vi håper at vi vil være flere aktører som tar forskjellige initiativ for å håndtere mangelen på ferdigheter i arbeidsmarkedet. Nylig besøkte Computer Sweden oss for å diskutere utdannelsen og suksessfaktorene våre.
Mehr lesen
"Det jag saknar mest från Academy är det kollektiva drivet, och FIFA-kvällarna såklart!" Så säger Arvid som gick C#.NET-programmet hösten 2016. Vi träffas tillsammans med sex andra Academyalumner från olika program på en restaurang i Malmö för en After Work. Att ses och träffa andra alumner är en del av Academy Community, ett Community för att behålla kontakten med våra alumner men också skapa tillfälle för alumner att lära och inspirera varandra och bygga vidare på sitt nätverk.
Mehr lesen
Digitala nischbanken Collector Bank tar hjälp av Academy för att lösa bristen på programmerare. Bristen på programmerare gör att Collector Bank inleder ett samarbete med Academy. Genom en skräddarsydd utbildning på 12 veckor kommer femton deltagare att utbildas inom systemutveckling med start i februari.
Mehr lesen
20. april 2017 ble Academy lansert i Helsingfors. Under våren blir 15 deltakere rekruttert med intensiv trening der de lærer programmering i Java. Kandidatene rekrutteres på grunnlag av evner og motivasjon i Academys testbaserte intervjuprosess. I september starter opplæringen som følger Academys pedagogikk, Accelerated Learning, og etter 12 uker tar konsulentene oppdrag via Academic Work Finlands kunder.
Mehr lesen
Äntligen är Academy tillbaka med ett program där du på 12 veckor blir redovisningsekonom! Efter avklarad examen är du garanterad ett jobb via Academic Work med uppdrag ute hos ett av deras spännande kundföretag. Vi tror att du med rätt förmågor och motivation kan bli en grym redovisningsekonom – oavsett om du har tidigare erfarenhet av ekonomi eller inte. Hur får vi det att fungera? Vi har träffat Johan Nilsson som är huvudlärare på programmet för att höra mer!
Mehr lesen
2018-09-05
2018-11-19
Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Stina Lundstöm som jobbar på CGI om hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.
Mehr lesen
Efter att ha klarat av en tuff rekryteringsprocess startade den 18 januari 30 nya taggade Academydeltagare vår andra utbildningsomgång. Av 3000 sökande har de blivit utvalda att under 12 veckor genomgå vårt accelerated learning program för att sedan bli anställda IT-konsulter.
Mehr lesen
Patrik Jönsson är lärare för Academy och berättar om sin upplevelse av utbildningen och ger tips till dem som söker sig till utbildningen.
Mehr lesen
”Det är ett bra komplement till våra vanliga rekryteringskanaler”, säger Johanna Persson Green, vVD på Nordicstation. Under det senaste 1,5 året har sex konsulter från Academys intensivutbildningar rekryterats till konsultföretaget Nordicstation. Även Nordicstation känner av kompetensbristen inom branschen och behöver hitta nya vägar till duktiga medarbetare.
Mehr lesen
För att säkra kompetensförsörjningen har management- och IT-konsultbolaget Acando gett Academy, ett dotterbolag till Academic Work som erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning, i uppdrag att intensivutbilda systemutvecklare.
Mehr lesen
En tredjedel av Academyutbildningen har nu passerat och de blivande it-konsulterna har hunnit bli bekväma i rollen som programmerare. Vi träffade Academykonsulterna Johan Järvenhag, Emelie Orraryd och Linus Berntsson för att höra hur deras upplevelse av utbildningen hittills har varit och hur de ser på framtiden.
Mehr lesen
Tolv veckors utbildning för att få fler i arbete. Olov Schagerlund, vd och koncernchef på Nordomatic, tar nu initiativ till ett snabbspår för att få programmerare till fastighetsautomationsbranschen. Nyckeln är intensivutbildning för att lösa kompetensbristen, säger han.
Mehr lesen
Förra veckan var det uppstartskväll för 15 deltagare som efter en intensivutbildning via Academy börjar som konsulter inom teknisk beredning på Infratek. Det är ett skräddarsytt utbildningsupplägg Academic Work Academy har tagit fram tillsammans med Infratek och energibranschens utbildningscenter.
Mehr lesen
I den siste utgaven av Kollega er Academy-alumner Kim Böndergaard og Johanna Kallin intervjuet. "Opeation Omskolning" kalles artikkelen og beskriver hvordan du via Academy kan skifte karriere på 12 uker, akkurat som Kim og Johanna gjorde.
Mehr lesen
Just nu söker vi 15 personer till Collector Academy i Göteborg. Under 12 veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i ett av utvecklingsteamen på banken. Nils Grashorn gick Academys intensivutbildning i C#.NET hösten 2016 och jobbar nu som systemutvecklare på Collector Bank. Här berättar han om vad han gör på dagarna och varför han trivs så bra på sitt uppdrag.
Mehr lesen
Carolina Saavedra var bedriftsøkonom og ble systemutvikler på 12 uker via Academy. Etter 10 år i finansbransjen tok nysgjerrigheten for IT over, og hun ville lære programmering. Etter en 5-årig MSc var hun imidlertid ikke interessert med flere år på skolebenken, men så dukket Academys intensive 12-ukers program som et perfekt springbrett til IT-bransjen. I dag er Carolina systemutvikler hos Avida Finance. Les om hele turen hennes i MBA.
Mehr lesen
Just nu söker vi 30 personer till vårt första lokala C#.NET-program i Malmö. Under 12 intensiva veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i rollen som IT-konsult i Skåne. En som tidigare genomfört denna resa är alumnen Björn som vi har träffat för en intervju.
Mehr lesen
Senaste avsnittet av podden Kodsnack gästas av ingen mindre än Academyalumnen Johanna Björklund Tedenborg. I podden berättar hon om varför hon sökte in till Academy förra sommaren och hur det var att gå en intensivutbildning under sommarmånaderna istället för att ta semester. Hon delar också med sig av sina erfarenheter av att vara ny programmerare, hur fler kvinnor kan bli intresserade av branschen och om sitt nuvarande uppdrag som databasutvecklare på en av storbankerna. Trevlig lyssning!
Mehr lesen
Sedan starten 2015 har Academy genomfört 18 intensivutbildningar inom systemutveckling och andra tekniska bristyrken för att möta kompetensbristen inom detta område. Nu utökas utbudet med en utbildning inom webbutveckling, med fokus på JavaScript.
Mehr lesen
För att fylla ett växande anställningsbehov av projektörer och fibertekniker har Ericsson Local Services AB, ett dotterbolag till Ericsson AB, anlitat Academy för skräddarsydda intensivutbildningar. Första utbildningsomgången omfattar 37 personer som efter avslutad utbildning tillsvidareanställs som konsulter via Academys ägarbolag Academic Work.
Mehr lesen
Berlin, 15-18 juni 2017. Regnet öser ner utanför fönstret men vad gör det när man sitter i samma rum som 40 supertaggade nybörjare som under 3 dagar ska lära sig webbutveckling. De som deltar på kod-campet har alla olika bakgrunder och erfarenheter men med två gemensamma nämnare; de är kvinnor och de vill lära sig koda.
Mehr lesen
17-19 mars arrangerade Academy ett code camp tillsammans med Tjejer Kodar på Ekskäret i Stockholms skärgård. 25 tjejer lärde sig HTML och CSS för att under helgen bygga sin egen portfolio. Det var väldigt varierade bakgrunder på deltagarna där vissa aldrig kodat innan till de som dagligen kommer i kontakt med programmering i sina nuvarande jobb.
Mehr lesen
Halva terminen har nu passerat för våra Academy-deltagare. Vi träffade konsulterna Sebastian, Marcus och Victoria som berättar hur de har upplevt den första tiden på Academy och vad de har för förväntningar på utbildningens andra del.
Mehr lesen
Amerikanska ServiceNow är ett av världens snabbast växande mjukvaruföretag med verksamhet i över 70 länder. Nu får Academy i uppdrag att intensivutbilda konsulter åt ServiceNow för att säkerställa kompetenstillförseln hos deras svenska partnerbolag.
Mehr lesen
Siemens Building Technologies inleder ett samarbete med Academy för att utbilda energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Efter 12 veckor startar deltagarna nya karriärer på orter över hela Sverige.
Mehr lesen
Kompetensbristen inom byggbranschen får företagen att gå på knä och tvingar många att tacka nej till uppdrag. Nu startar Academy en intensivutbildning som på 12 veckor omskolar deltagarna för en ny karriär inom byggbranschen.
Mehr lesen
Det svenska AI-bolaget Sana Labs inleder ett samarbete med Academy, den ledande aktören i Sverige inom intensivutbildningar inom IT och teknik. Samarbetet gör att Academy kan effektivisera sina utbildningar för att nå en ännu högre kompetensnivå.
Mehr lesen
Förra veckan deltog Academy på den officiella lanseringen av Digital Skills and Jobs Coalition i Bryssel. Ett initiativ från EU-kommissionen för att belysa kompetensbristen inom IT i EU och vikten av digitala kompetenser och färdigheter i ett digitalt samhälle. Eurostat uppskattar att det kommer saknas 750 000 ”ICT professionals” inom EU fram till år 2020 som en konsekvens av den starka tillväxt av digitala jobb som skett under 2000-talet.
Mehr lesen
2017-12-04
2018-11-19
Micael Holmström, administrerende direktør på Academy, er blitt intervjuet av VD-tidningen. Les tipsene hans om hvordan vi skal jobbe med ferdighetsutvikling og hvordan selskaper går ned hvis de ikke tar vare på interne ferdigheter.
Mehr lesen
Idag är vi på Working for Change-mässan i Älvsjö. Sveriges ledande konferens om kulturell mångfald som samlar över 300 chefer i föreläsningar och paneldiskussioner. VD Micael Holmström deltar i en paneldiskussion med temat ”Mångfald genom innovationer till framtidens marknader”, där vi presenterar vår rekryteringsprocess som startar med tester.
Mehr lesen
2017-08-28
2018-11-19
I løpet av sommeren har det ikke vært noe ferie på Academy, tvert imot. Vi har hatt to intensive programmeringskurs og lansert to nye selskapsspesifikke programmer for Midroc og Siemens. Vi har også blitt omtalt i forskjellige medier, så hvis du er nysgjerrig på hva vi gjør, kan du lese mer i artiklene nedenfor.
Mehr lesen
Academy är tillbaka med en ny omgång av programmet där du blir affärsinriktad redovisningsekonom på endast 12 veckor! Vi har träffat alumnen Alewya som tog examen från samma program i våras, för se vad som hänt sen sist! Alewya är uppväxt i Addis Ababa och har en kandidatexamen inom redovisning. Efter att ha jobbat med barn med svår andningsproblematik ville Alewya tillbaka till ekonomin och valde därför att söka sig till Academy för en snabb väg tillbaka in i branschen.
Mehr lesen
Finska dataförbundet varnade nyligen för en akut brist på programmerare. Nu tar Academy, ett systerbolag till Academic Work, sitt koncept för intensivutbildningar inom IT vidare till Finland. IT-konsultföretaget Capgemini har redan reserverat deltagare från den programmeringsutbildning som startar efter sommaren.
Mehr lesen
Nu slår vi på Academic Work upp portarna till vår Academysatsning och först ut blir en klass med inriktning på C# och .NET. Under 12 intensiva veckor kommer 30 personer få chansen att lära sig systemutveckling, oavsett tidigare erfarenhet. Utbildningen startar i augusti 2015 och vi garanterar alla deltagare en tillsvidareanställning efter genomförd utbildning.
Mehr lesen
Snabbväxande utbildningsföretaget Academic Work Academy tar steget in på den amerikanska marknaden genom ägarbolaget AWX:s förvärv av Wyncode, en av pionjärerna inom intensivutbildning. För Academy är förvärvet en viktig pusselbit i det fortsatta arbetet med att utmana det etablerade sättet att tänka kring kompetensförsörjning och utbildning.
Mehr lesen
I tisdags anordnade Tjejer Kodar ett event på Norrsken House för kvinnor som ville prova på GitHub, en webbtjänst som möjliggör för fler deltagare att arbeta på samma kod. I GitHub kan man jobba i team och versionshantera sin kod, ett verktyg som används i väldigt många utvecklingsprojekt idag och som även ingår under våra intensivutbildningar i programmering.
Mehr lesen